Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
А шо вежба да користам со еднорачни тегови за гради?
Или да не помислувам на тоа додека не ја изедначам левата со десната рака?
Пукај си ко што си праел претходно, евентуално ќе ти се зацврсти послабата страна, бидејќи едната ако може да крене 20 кила а другата не, и ти креваш 20 кила едната страна помалце ќе расти оти ќе најде најлесен начин да крева а другата ќе расте побрзо оти ја мачиш.
Гледај додавај тежина секоја ако не недела секоја втора недела, марак крати на повторувања мора да се форсира организмот да се адаптира и да расте за да не пати.

http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=44&product_id=113 Ја овој го користам и сум доста задоволен со оглед на тоа дека содржи Monohydrate,Phosphate,Pyruvate во комбинација со протеин http://www.sixstarpro.com/products/wheyproteinplus/ и глутамин....Вкусот му е врв за разлика од монохидратот а и мене поубаво ми делува него монохидратот....

Другар кажи од кај го зимаш протеинот и колку пари е...И ако може мислење за протеинов од поискусните пошто сакам да зимам сега во брзо време протеин,што ќе ми биде првпат па барам нешто добро

да не пиел некој салеп пишува дека има у 250 мл 8 грама протеини 8 грама фат и 16 ЈХ дали е добро

http://en.wikipedia.org/wiki/Salep
Според мене пониско од просек е, млекото има 3.2 од прилика на 100 мл, со повеќе калории и подобри јагленихидрати, подобро локај кило млеко имаш 600 кал, 32 протеини, и добри јагленихидрати.

Е сега јас зборнав со некој деца и ми рекоја ако сакаш да го раширеш горниот дел ке мора вежбите за РАМО да ги искомбинираш уште еден ден во неделата. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА КЕ МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ НАПРАВИ ЕДНА ПРОГРАМА ЗА ВЕЖБАЊЕ СООДВЕТНА НА МОЈОТ ПРОБЛЕМ. Почетник сум и не се разбирам мн ... ФАЛА однапред

Не знам колку е паметно ама можеш да вметнеш една вежба за предно рамо со гради во понеделник и една вежба за задно рамо со грб во вторник ... Зашто со вежбите за гради највеќе се оптоварува предно рамо, а со вежбите за грб задно рамо.

Спиење после тренинг... Да или не? И зошто?

Пример: тренингот од 5 и пол до 6 и пол навечер, одиш дома, јадиш малку, и од 7 и пол до 8 и пол спиење, па после пак некои активности, јадење уште еднаш во 9 и тн....

Зошто да не?
Па некако иди дека ги оптеретваш мускулите до max, па во спиењето наеднаш ги отпушташ, да не е штетно тоа, непрепорачливо и тн...

Па некако иди дека ги оптеретваш мускулите до max, па во спиењето наеднаш ги отпушташ, да не е штетно тоа, непрепорачливо и тн...

Во праксата не е така, а и не постои причина зошто да не би сакал да ги “опуштиш“ мускулите по напорна работа односно вежбање.

Другар кажи од кај го зимаш протеинот и колку пари е...И ако може мислење за протеинов од поискусните пошто сакам да зимам сега во брзо време протеин,што ќе ми биде првпат па барам нешто добро
Протеинот го земам од калифит,мислам преку еден дечко што ги носи во Гостивар...До сега имам користено протеин од различни фирми овој ми изгледаше како најдобар...60 гр протеин плус незаменлив вкус,повише од тоа не можеш да бараш....1400 денари е иначе а и немој да очекуваш од протеинот кој знае што бидејќи протеинот е единствено храна за мускулот...

Спиење после тренинг... Да или не? И зошто?

Пример: тренингот од 5 и пол до 6 и пол навечер, одиш дома, јадиш малку, и од 7 и пол до 8 и пол спиење, па после пак некои активности, јадење уште еднаш во 9 и тн....
Ако можеш да си приуштиш спиење во текот на денот 1,5-2 часа е одлично за бодибилдинг освен ако не ти го пореметува сонот вечерта да неможеш да спиеш. Сметај дека за време на сон спонатано се лачи хормон за раст кој топи масти а гради мускул, само гледај првин да си јадеш.

Според мене пониско од просек е, млекото има 3.2 од прилика на 100 мл, со повеќе калории и подобри јагленихидрати, подобро локај кило млеко имаш 600 кал, 32 протеини, и добри јагленихидрати.

ја го пиам тоа салепот со млеко онака како додаток мислам пола литро млеко овес и салеп околу 32 протеини има

Ај кажете што мислите за Спирулина таблетите ? Ми кажаа содржеле витамини, минерали и протеини па дали има некаква корист од нив во бодибилдингот и која е таа ?

Готово, ме утепа рамово у пм. Една недела го паузирам и пак ме боли кога лежам/спијам/седам/во кино/сегде. Особено во десното е поголема болката. Паметно е да го паузирам некое време или што да правам? Се мислам military press да ги тргнам скроз вежбите и предна и задна пошто ваљда од неа ме фаќа ваква болка ... Совет?

Имам две прашања, ќе ве замолам за одговор.
1. Оптеретив листови во последно време, а од секогаш сум ги вежбал, али никако да ми пораснат, значи бицепсот ми е поголем од листовите, генетски ми се многу слаби, а не сакам да излгедам непропорционално. Трчам по 10-12км на прсти, скокам јаже на прсти, вежбам calves raise(три алги) и еве немаат мрднато, стварно не знам што повеќе да направам, ако имате некој совет сличен случај на мојот а да успеал да ги здебели малце листовите би бил благодарен да ми ја кажете тајанта :) Немам проблем со дигање на килажа и оптеретување, ептен ми се јаки нозете, али тенки :(

2. Ослабев некои 10кг, и сум чист, али сакам малце да добијам на мускулна маса, малце да окрупнам зашто изгледам цевчесто. Сакам да дознаам дали некој има искуство да пие апчиња за притисок(Лосартан 50мг) и притоа да зима потребна суплементација, не знам дали смеам да земам било што како додаток во исхраната, ако знае некој нека ми каже, али ве молам ако сте сигурни и имате искуство со ова, зашто не сакам да се зааебавам ипак здравје е во прашање.

Благодарам однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom