Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
И шо викате за програмава на овај ? Знам на форумов ја фалеа програмава за трицепс, ама и не го разбирам шо му значи "2-2-1 temple (или како и да вика)" hint 2:23 на видеото и повеќе пати гокажува тоа понатаму. Шо му значи тоа ?
тоа е темпо на вежбање, значи 2 секунди дигање, 2 секунди спуштање, 1 секунда пауза додека ја правиш вежбата

http://www.exrx.net/WeightExercises/Supraspinatus/CBFrontLateralRaise.html

Што мислите за вежбава, сакам да почнам да ја правам како последна за рамо?

И вежбава за заедно рамо знае некој како правилно се вежба:
https://www.youtube.com/watch?v=zqWVolge-Tk
https://www.youtube.com/watch?v=sfdFnJwV7Cw
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/DBRearLateralRaise.html

Уште 10 да отворам, 10 различни начини ќе ми даде. Јас ја вежбам моментално скоро исто како првиот клип, иако и вториот ми се виде интересен. Последниот линк не ми изгледа на арен.

Беше еден човек сега кај мене и почна да збори нешто за синот и вика...бевме на лекар и син ми има одкачено 4 тромба на плуќата а кривицата за тоа лекарите ја насочиле кон протеинот што го пиел а притоа не бил активен односно не го трошел протеинот...мене искрено малку чудно ми падна од протеин ова да му се има случено ??? што мислите вие ?

Беше еден човек сега кај мене и почна да збори нешто за синот и вика...бевме на лекар и син ми има одкачено 4 тромба на плуќата а кривицата за тоа лекарите ја насочиле кон протеинот што го пиел а притоа не бил активен односно не го трошел протеинот...мене искрено малку чудно ми падна од протеин ова да му се има случено ??? што мислите вие ?
Протеин со бубрези - да.
Протеин со плуќа - првпат слушам.ж
Excess Protein
Your kidneys will have a very hard digesting too much of any protein. Excess protein is responsible for two reactions in the body:
Your blood will turn acidic.
Your blood pH should be in the 7.0 range. When blood becomes very acidic, the body must correct itself by making your blood more basic. The most basic available element in your body is calcium (showing off my college degree here). Your bones will release calcium into your blood, which will then bond to the acidic byproducts of the protein, turning your blood back to a neutral level. Goodbye healthy bones, hello osteoporosis.
You could develop kidney stones.
That doesn’t sound too bad, until you realize that your body is going to need to remove those little calcium deposits that are floating around in your blood. These calcium deposits end up in your kidneys to await your next trip to the restroom. I’m sure you have heard of kidney stones and now you know one of their causes. Ouch! Be sure to limit your initial intake of protein in order to ensure your body responds to well to it.
Ketosis
Another thing excess protein can do, is to put your body into a state known as ketosis. It doesn’t matter what you have heard in the past, prolonged ketosis is bad on your kidneys. Your body will begin to burn fat for energy, which is good; but this is the result of a complete lack of carbohydrates, which is bad.
Most medical resources regard ketosis as a physiological state associated with chronic starvation. Glucose is regarded as the preferred energy source for all cells in the body with ketosis being regarded as a crisis reaction of the body to a lack of carbohydrates in the diet. Ketosis would thus be a dangerous state which unnecessarily stresses the liver and causes destruction of muscle tissues.
This is still the view of the majority in the medical and nutritional science communities, although in recent years it has been challenged by a number of doctors and adherents of low-carbohydrate diets, who dispute both the body’s preference for glucose and the dangers associated with ketosis.

Што не ќе чуеш, ако има мавано стероиди малиот само нејќе да му каже на стариот

А што може да биде со бубрезите од протеинот ? јас прв пат слушам дека има лоша страна протеинот

А што може да биде со бубрезите од протеинот ? јас прв пат слушам дека има лоша страна протеинот
Такви муабети има насекаде дека од протеини некој завршил во болница итн итн, како што пишаа сигурно има нешто повеќе земено односно ААС па си направил проблем.
А за протеинот и бубрезите нека објасни некој постручно зашто јас сум ситуација сакам кажам незнам речам :ROFLMAO:

Такви муабети има насекаде дека од протеини некој завршил во болница итн итн, како што пишаа сигурно има нешто повеќе земено односно ААС па си направил проблем.
А за протеинот и бубрезите нека објасни некој постручно зашто јас сум ситуација сакам кажам незнам речам :ROFLMAO:

И јас така мислам многу ми е смешно па што е најтрагично и на лекар му кажале дека му е од протеинот демек пиел а не го трошел и затоа така :facepalm: ЛЕКАР ЕЈ !!!

Во иднина се да купам ГЕЈНЕР од 5кг, па се прашувам дали е нешто штетен.
Колку кила пример ке накачам да 1 месец по колку пати треба да го пијам и дали цел ке го истрошам за 1 месец?

Во иднина се да купам ГЕЈНЕР од 5кг, па се прашувам дали е нешто штетен.
Колку кила пример ке накачам да 1 месец по колку пати треба да го пијам и дали цел ке го истрошам за 1 месец?
Премногу прашања на кои неможе да се даде конкретен одговор

Поздрав дечки! Сакам да ве прашам за совет.. Почетник сум во боди билдингот односно сакам да започнам да одам во теретана да вежбам.. Имам 80кг и 175цм висина.. Сакам да добијам дефинција на цело тело, а посебно на стомак, половината,колковите,задникот и стомакот да ги намалам.. Инаку немам некој особен проблем со друг дел од телото со "дебелина", туку како таму да се собрало се она што сум го ослабел т.е. оние 15 килограми од порано, па изгледам во колковите, стомакот и задникот како дебел. Ви благодарам многу !

Поздрав дечки! Сакам да ве прашам за совет.. Почетник сум во боди билдингот односно сакам да започнам да одам во теретана да вежбам.. Имам 80кг и 175цм висина.. Сакам да добијам дефинција на цело тело, а посебно на стомак, половината,колковите,задникот и стомакот да ги намалам.. Инаку немам некој особен проблем со друг дел од телото со "дебелина", туку како таму да се собрало се она што сум го ослабел т.е. оние 15 килограми од порано, па изгледам во колковите, стомакот и задникот како дебел. Ви благодарам многу !
Продолжи да држиш диета. Кај секоја особа на различно место започнуваат да се складираат мастите тоа е определено целосно од генетиката. Некој складира масти во стомакот, некој повеќе во колковите, некој на грбот и тн. За да ги средиш и преостанатите масти околу половината, колковите и задниот само продожи си со диета симни некаде на 70кг и би требало да ги снема. Потоа од таму тргни со градење на мускулна маса на чисто.

se izvinuvam sto pisuvam so latinica ;).Sakam da prasam dali so pivskiot kvasec moze da postignam nekoi podobri efekti vo bodibildingot.
--- надополнето: 11 март 2013 во 15:49 ---
se izvinuvam sto pisuvam so latinica ;).Sakam da prasam dali so pivskiot kvasec moze da postignam nekoi podobri efekti vo bodibildingot.
--- надополнето: 11 март 2013 во 15:49 ---

Дали има некој користено Протеин 90 ? Дали е протеинот премногу густ или треба многу време да се промеша ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom