Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
до поискусните...што се тоа дроп/супер серии и тако даље ?

ако може нека ми објасни некој..:)и за што се корисни тие ?

ШТО СЕ ТОА DROP СЕРИИ ?

Најпопуларни меѓу бодибилдерите и меѓу оние кои сакаат да создадат симетрија во својот изглед, drop сетовите се серии кои се изведуваат со одредена тежина до отказ, потоа се намалува тежината за 10-30% со цел да се изведат повеќе повторувања.
Споредбено со вообичаените серии, кои само ги ставаат во погон површинските мускулни влакна, дроп сериите ги активираат и најдлабоките мускулни влакна кои ќе доведат мускулен раст. Оваа техника е многу поволна за предизвикување на мускулна хипертрофија, но не е погодно за оние кои сакаат да постигнат сила, издржливост и брзина. Затоа многу ретко ќе забележите фудбалери и спортисти од сличен калибар да изведуваат ваков вид на серии.
еве ти види тука
http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=210

На кој начин вежбаш скокање јаже? Колку време, правиш паузи или како?
60-90 секунди скали,60 секунди скокање на јаже,ако не го направам тоа додавам спринтови кратки 20 метри.

jas neam kondicija po kolku u dolzina da pocnam da trcam?

jas neam kondicija po kolku da pocnam da trcam?

по колку најмногу можеш..секој втор ден.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 02:53 ---
aha pa po 1 km odprilika ? :)

неможе никој да ти каже колку да трчаш,до тебе е тоа..

иди,загреј се,и трчај..можда ќе неможеш ни 1,а можда ќе моиш и 5..

aha isto imam slabi gradi.znam deka sklekovi treba da pravamm ama potesko mi e deka neam jaki race.po kolku da pocnam da praam ? :D :)

aha isto imam slabi gradi.znam deka sklekovi treba da pravamm ama potesko mi e deka neam jaki race.po kolku da pocnam da praam ? :D :)

1000,за почеток.

исто,колку можеш..што ако ти кажеме 1000,а ти неможеш толку ?нема логика

Ok fala :D a koa ke pocnam na primer po 7 u serija i pravam 3 sekoj den da si nakacuvam po edno moze :D ?

ај едно прашање...пред 3 дена се здобив со една повреда го пукнав левото рамо многу лошо,лекарот се мисли што да му прави.....дали за побрзо заздравување ке ми помогне глукозаминот? и уште нешто ако има што може да се користи за тоа пишете поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom