Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
до поискусните...што се тоа дроп/супер серии и тако даље ?

ако може нека ми објасни некој..:)и за што се корисни тие ?
ШТО СЕ ТОА DROP СЕРИИ ?

Најпопуларни меѓу бодибилдерите и меѓу оние кои сакаат да создадат симетрија во својот изглед, drop сетовите се серии кои се изведуваат со одредена тежина до отказ, потоа се намалува тежината за 10-30% со цел да се изведат повеќе повторувања.
Споредбено со вообичаените серии, кои само ги ставаат во погон површинските мускулни влакна, дроп сериите ги активираат и најдлабоките мускулни влакна кои ќе доведат мускулен раст. Оваа техника е многу поволна за предизвикување на мускулна хипертрофија, но не е погодно за оние кои сакаат да постигнат сила, издржливост и брзина. Затоа многу ретко ќе забележите фудбалери и спортисти од сличен калибар да изведуваат ваков вид на серии.
еве ти види тука
http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=210

S

Stef Bachatero

Гостин
На кој начин вежбаш скокање јаже? Колку време, правиш паузи или како?
60-90 секунди скали,60 секунди скокање на јаже,ако не го направам тоа додавам спринтови кратки 20 метри.

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
jas neam kondicija po kolku u dolzina da pocnam da trcam?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
jas neam kondicija po kolku da pocnam da trcam?
по колку најмногу можеш..секој втор ден.
--- надополнето: 23 јули 2012 во 02:53 ---
aha pa po 1 km odprilika ? :)
неможе никој да ти каже колку да трчаш,до тебе е тоа..

иди,загреј се,и трчај..можда ќе неможеш ни 1,а можда ќе моиш и 5..

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
aha isto imam slabi gradi.znam deka sklekovi treba da pravamm ama potesko mi e deka neam jaki race.po kolku da pocnam da praam ? :D :)

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Ok fala :D a koa ke pocnam na primer po 7 u serija i pravam 3 sekoj den da si nakacuvam po edno moze :D ?

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
ај едно прашање...пред 3 дена се здобив со една повреда го пукнав левото рамо многу лошо,лекарот се мисли што да му прави.....дали за побрзо заздравување ке ми помогне глукозаминот? и уште нешто ако има што може да се користи за тоа пишете поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom