Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
После бенч за да се истрошиш максимално и да натераш повеќе крв во мускулите за опоравок.Пошо досега не праев склекој во теретана а сакам да почнам да ги прам дали да ги прам пред да вежбам на бенч или на крај ?
Или можам на пример сабајле во теретана гради да си вежбам, а навечер дома склекој да прам ?![]()
може да ми даде некој вежби за lower abs ?
претежно тоа ти се везби со кревање на нозете. според мене најдобра е да имаш асистент и кревајки ги нозете тој да ти ги бутка надоле оваа везба ГОРИИИ иначе долните се најтешки ако сакаш да ги "извадиш" да ти се гледаат треба МНОГУ внимавање на исхрана. јас ги имав месец ипол два и толку беше се вратив на сарми баклави еклери.Срекно со нивможе да ми даде некој вежби за lower abs ?
Дали некогаш сте ги практикувале овие вежби, јас ги правев минатата година 1 месец, секој втор ден и бев прилично задоволен. Сега планирам пак да започнам со вежбање, дали се добри или имате некои подобри, мислам на тренинг во домашни услови исклучиво![]()
НАЈДОБОБРИ програми за стомашни имаат овие јас правев од нив за горните стомачни беа многу тешки првата недела дена не ни можев правилно да ги извежбам едноставно те горат многу и немас контрола на нив.од сите програми што сум ги правел овие на мене најдобро делувале позз
Дали некогаш сте ги практикувале овие вежби, јас ги правев минатата година 1 месец, секој втор ден и бев прилично задоволен. Сега планирам пак да започнам со вежбање, дали се добри или имате некои подобри, мислам на тренинг во домашни услови исклучиво![]()
Не сакаш, не не можеш. Има многу луѓе шо одкажале цигари, ти не си ништо послаб од нив. Психа и воља е се.Пушењето? Колку и како е штетно за мускулите?Од се ќе се откажам,ама од нив неможам.
Избегаваш мастики? Знаеш дека 90% од мастиките на орбит се шугар фри така?И мене ме интересират нешто за стомачните. Вежбам пон-сре-пет по 20мин стомачни (некогаш теретана, некогаш дома) и барем пет пати во неделата трчам по 45минути (по 7-8км).
Треба нешто повеќе да правам или добро е вака?
За исхраната, ко ќе станам обавезно јадам овошје (банана, јаболко и портокал), за ручек салати,зеленчук, јајца, црн леб, кисело млеко а завечера нешто слично и + пилешко или некое друго варено месо или пак рибна. Исто пијам во текот на денот млеко со прашок (вакво само од милка е тоа) и го пијам после ручекот сат-сат и пол, пијам и шумечи таблети(калциум и магнезиум главно содржат) после тренинг и после вечерата пијам чај со две лајчина мед. Избегавам бел леб, благо, газирани сокови, мастики...
Исто и овде, треба нешо да исфрлам/додам во исхраната? Шо треба да избегавам друго...?
Инаку имам 183/184cm и 80kg...
ps. Шо ќе кажите за програмава? Вака мене ми изгледат како добра за стомачни, но би сакал некој совет пред да почнам.
Благодарам однапред.![]()
Избегаваш мастики? Знаеш дека 90% од мастиките на орбит се шугар фри така?
Иначе, 3 пати неделно 20 минути стомачни и 5 дена неделно 45 минути кардио звучи одлично.
Исхраната исто не ти е лоша само пази колку калории внесуваш. И со здрава исхрана се дебелее ако не внимаваш.
LIMIT GUM CHEWING:
While it may help your breath or be substitute for snacking it introduces excess air into your belly, and also contains artificial ingredients that can cause severe bloating and even gas pain