Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ах, треба да се чита внимателно :)

Видов дека некои користат и до 2.5 грама дневно, што е околу 8 капсули па затоа прашувам.

Во една капсула omega 3 има 1000 мг рибино масло, а 8 гр (односно капсули како што велиш ти) се премногу, освен ако немаш артритис, реума или воспаление на бубрези тоа е премногу за дневен внес.

Иако не сум сигурен дали е возможно предозирање.

Нема никаква поврзаност со ништо освен со парите :)
--- надополнето: Oct 19, 2011 5:37 PM ---

Тие се секојдневен додаток кај секој што професионално се занимава со бодибилдинг.
Одлично е ако секој може да си ги дозволи.

Јас користам од Ultimate, 90 капсули за 45 дена.
Масло собрано од 9 видови на риба, во една капсула.

Поврзан си нешто со Херкулес? Да не знаеш колку пари е Syntha-6 од BSN? Го видов на страната дека се нуди, а не пишува цена.

И зарем никој не знае да каже што внесува односно што јаде пред спиење? Или неќете да ја кажувате тајната на успехот. :D

Поврзан си нешто со Херкулес? Да не знаеш колку пари е Syntha-6 од BSN? Го видов на страната дека се нуди, а не пишува цена.

И зарем никој не знае да каже што внесува односно што јаде пред спиење? Или неќете да ја кажувате тајната на успехот. :D

За информации за било какви производи ќе го конктактираш претседателот, Бобан Ѓороски.
Зачленет е на форумов и ако го види мислењето ќе ти реплицира.

За прашањето пред спиење, јас 2 саати пред легнување јадам 200 гр стек со останатиот дел од витамините и 1 омега 3 капсула.

По саат и пол пијам 5 гр глутамин и за уште пола саат си легнувам. :)

За информации за било какви производи ќе го конктактираш претседателот, Бобан Ѓороски.
Зачленет е на форумов и ако го види мислењето ќе ти реплицира.

За прашањето пред спиење, јас 2 саати пред легнување јадам 200 гр стек со останатиот дел од витамините и 1 омега 3 капсула.

По саат и пол пијам 5 гр глутамин и за уште пола саат си легнувам. :)
Океј, фала на брзиот одговор.

Правев распоред за јадење па не знаев кој извор на протеини е најпогоден за последен оброк. Немам излезено да видам какво посно сирење има и колку пари е, а и некој блендер или касеин ме у план за понатаму.

Океј, фала на брзиот одговор.

Правев распоред за јадење па не знаев кој извор на протеини е најпогоден за последен оброк. Немам излезено да видам какво посно сирење има и колку пари е, а и некој блендер или касеин ме у план за понатаму.

Најдобар е казеинот , го имаш у млекото, сирењето , урдата ...

Јас пак јадам урда со зеленчук ко предпоследен оброк , а пред спање ко последен оброк 500 ml безмасно млеко

200 грама урда е добро.. има околу 250 калории со 30 грама протеини..

Фала за советите. За млекото знам, ама сепак не. Се мислев меѓу јогурт, сирење и урда. Од која фирма и колку пари е таа урда?
Инаку целта ми е чистење од 1 ноември па поради лактозата млеко не. Ќе идам со варијација на јагленохидрати од 150-70-0 на ден.
Поздрав

многу мал внес на јх, значи ти сеа јадеш по 200-250 гр на ден кога не си на диета?

многу мал внес на јх, значи ти сеа јадеш по 200-250 гр на ден кога не си на диета?

Немав рачунато затоа што не бев дисциплиниран со исхраната досега, ама сигурно имало многу денови и со 300+ ЈХ.

па затоа , ако намалиш толку драстично ќе топиш и многу мускул, таа диета се прави ако е ептен нужно да симнеш многу килограми иначе постепено намалувај поќни со 200 па 150 па 100, ако одиш со 0 јх ќе топиш многу мускул!

па затоа , ако намалиш толку драстично ќе топиш и многу мускул, таа диета се прави ако е ептен нужно да симнеш многу килограми иначе постепено намалувај поќни со 200 па 150 па 100, ако одиш со 0 јх ќе топиш многу мускул!

Ќе размислам, од ноември почнувам со режимот. Иначе планирав да употребувам и бцаа и глутамин.

Ќе размислам, од ноември почнувам со режимот. Иначе планирав да употребувам и бцаа и глутамин.
се е тоа убаво што ќе зимаш бцаа и глутамин, ама ако сакаш да зачуваш повеќе од масата иако незнам која тежина и висина си и колку мускул имаш на тебе, ама чим си решил да симињаш значи имаш стекнато доволно маса. патем, јас би идел со глутамин и амино и некое протеинче, кога веќе си решил да даваш пари. поздрав ;)

И јас сум на диета од 315 гр протеини, 315 гр јаглехидрати и 80 гр масти.
Мене што суплементација би ми препорачале? :D

И јас сум на диета од 315 гр протеини, 315 гр јаглехидрати и 80 гр масти.
Мене што суплементација би ми препорачале? :D

5 Milka чоколади на ден + 6 L Coca Cola . А пред спање 3 швајцовани штипски пастрамалии ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom