POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
Јас ја правам втора недела и знам дека не сум на никакви, тој гарант еА си се прашал на какви хемии е ?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас ја правам втора недела и знам дека не сум на никакви, тој гарант еА си се прашал на какви хемии е ?![]()
А си се прашал на какви хемии е ?![]()
Што сакаш да кажеш со ова ?
zdravo na site,imam edno prasanje vo vrska so ishranata,sakam da odam na definicija,visok sum 171 tezok 76,spored nekoi presmetki dobiv deka treba da vnesuvam 2400 kalorii dnevno za da ja odrzam tezinata,sega ako skratam 500 kalorii dnevno so cel da izgubam pola kilo za edna nedela bi dobil 1900 kalorii dnevno,dali e dobro vaka i kako bi bil soodnosot jh/pr/m 40/40/20 ? pozdrav
Ова 40/40/20 дневен внес ти е?![]()
Некој да ми каже некои вежби што можат да се прават на справите на кеј што се?
Само да напоменам дека ги немам видено, но од прилика за тоа што ми кажувале знам што има, и по можност со клипче да ми покажете некои вежби или линк.
pa planiram da mi bide,sto mislis ? treba da go izmenam ili ? za definicija
Варено месо (стек, јагнешко, телешко...) соја, јајца, млеко, сирење, интегрален леб, доволно ти е за почеток од овие да си направиш комбинацијаЛуѓе за мускул протеин знам, ама ај кажете храна?
Нормален човек дневно, кој не пази на исхраната а сепак е слаб внесува дупло повеќе протеини, јаглехидрати и масти на ден.
Во зависност од килажата јаглехидратите и протеините треба да ти бидат во сооднос 1:1
Пример, ако имаш 80 кила треба дневно да внесуваш 160 гр јаглехидрати, 160 гр протеини и 70 гр масти.
Фала, само ова, не знам колку ќе ми успее(биде од корист), ептен е напредно