Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Не слабејте со маратонски кардио сесии од 3-5 km или подолго од 30 минути зашто тогаш се лачи кортизол, се намалува тестостерон и покрај салото се убиваат и сите gainz. Подобра опција е HIIT или circuit workout, тренирање со висок интензитет но во кратки интервали, се трошат исто калории или повеќе а ги нема негативните ефекти од маратонското кардио.

Ако јадеш додека вежбаш, не се минимизира тој ефект?

Незнам како неможеш да видиш каде е проблемот. Самиот си одговараш. Тебе после оерацијата ти е изменет начинот на живеење, не си активен како предходно, а ти го немаш изменето начинот на исхрана. Првиот момент кога ќе се вратиш на старион начи на живење, ќе се нормализираш. И престани со внесување на гејнери кои во себе содржат голема количина на ЈХ.
vejke od ponedelnik prodolzuvam so trening. ishranata ne ja izmeniv poradi ssto nesakam da padnam na telesna tezina :) ali pred da pocnam da treniram nacinot na ishrana mi bese so cipsi kokakola blago itoa sekoj vtor den i nekaciv ni kilogam namene. e sega koga sne kaj gejnerite pa i bez niv nemozam :/ mi treba edna doza vo tekot na denot da e jaka so proteini i jgh. smenav nekolku vida na gejneri ali ko so gledam se e full so oves nisto drugo,dobivka slaba. preporaka za dobar protein?

Ако јадеш додека вежбаш, не се минимизира тој ефект?

Mожда, не знам за тоа.. Ама не ли е малце непрактично да јадеш додека вежбаш? Едино да пиеш ред бул или слично. Јас сепак би одбрал некоја форма на HIIT пред класично кардио кога збориме стриктно за губење на масни наслаги а притоа максимално задржување на мускулна маса.

Mожда, не знам за тоа.. Ама не ли е малце непрактично да јадеш додека вежбаш? Едино да пиеш ред бул или слично. Јас сепак би одбрал некоја форма на HIIT пред класично кардио кога збориме стриктно за губење на масни наслаги а притоа максимално задржување на мускулна маса.

Не е, затоа што не јадеш цели оброци него 1/2 банана, или протеин шејк?

Не е, затоа што не јадеш цели оброци него 1/2 банана, или протеин шејк?

Шејк може, само не ја гледам поентата да биде протеински, и веројатно не смее да биде многу густ зашто, барем јас лично, би се удавил :)
Знам дека оние што трчаат на долги стази (5км+) или подолги временски периоди зимаат енергетски гелови или напитоци поради внес на јаглени хидрати и електролити ама не сум запознаен со фактот дека внесување на храна во текот на кардио го намалува неговиот катаболички ефект врз мускулната маса, пролонгираното лачење на кортизол итн..

За чистење најдобар избор ви се спринтови, и HIIT кардио на точаци, орбитреци и степери.
Најмала загуба на мускул и заштедувате многу време за истиот ефект.

Не е точно дека е 10x потешко, првите 5-10кг идат одма. Поготво на low carb - high fat/protein ќе се направиш скелет.
Ne znam dali se razbravme milev otkako ke napolnis 30 godini i poveke mnogu potesko e otkolku koga si 20 godini

Дечки може веќе имате дискутирано, но барам совет искуство околу програмата на MI40 Ben Pakulski дали сте задоволни, резултати. Сакам мислење од понапредни вежбачи ;)

Дечки може веќе имате дискутирано, но барам совет искуство околу програмата на MI40 Ben Pakulski дали сте задоволни, резултати. Сакам мислење од понапредни вежбачи ;)
84938366bf24439b5d95f79760f0d8b1.jpg

Понапредни вежбачи не вежбаат рутини на џусирани дегени.

84938366bf24439b5d95f79760f0d8b1.jpg

Понапредни вежбачи не вежбаат рутини на џусирани дегени.

Како заклучи дека програмата на Бен Пакулски не ја бива?
Без разлика што човекот како и останатите професионалци е на хормони има повеќе знаење од огромен процент што се наоѓаат на професионалната сцена и еден од ретките што ги разбира работите и на научно поле и има тренирано со едни од најдобрите тренери во професионалниот свет.
[4] He began weightlifting at 15 in Macks Gym in Toronto. There he was trained by Tom Hall, who taught him the correct biomechanical way to do each exercise and helped him secure his first Muscletech contract at 18 years old. Pakulski also credits the deceased Peter Chiasson, a health professional with a kinesiology background, for teaching him early in his career.[5][6] Pakulski began watching professional events at 17, when his father took him to a Night of Champions competition between Jay Cutler and Ronnie Coleman. He received coaching from Charles Poliquin and Charles Glass, two highly-influential figures in the bodybuilding world.[7] His favorite bodybuilders growing up were Lee Priest and Dorian Yates. Pakulski is engaged to Amanda Vassalo and has two children.[8] He stated in an interview with Team MD Poland that he is Polish, and his father is from Lublin, Poland.[9] Pakulski routinely eats 120 lbs of meat every month, costing roughly $1,100.[10]

Ben Pakulski graduated with honors from the University of Western Ontario with a B.S. in Kinesiology. On his website, he attributes this background for making his name "synonymous with an intelligent and healthy approach to bodybuilding." He teaches seminars and coaches aspiring bodybuilders with his education in nutrition and exercise science.[4][11] As per his website, since November 2012, he has been actively writing a book on bodybuilding.

Јас ја имам следено програмата, делот од суплементите немав доволно финансии да го следам баш по неговиот список, но само со советите што ги дава за изолации, период на исхрана, начин на исхрана имав одлични резултати, кон крајот на Март планирам пак да почнам со програмата.

Како заклучи дека програмата на Бен Пакулски не ја бива?
Без разлика што човекот како и останатите професионалци е на хормони има повеќе знаење од огромен процент што се наоѓаат на професионалната сцена и еден од ретките што ги разбира работите и на научно поле и има тренирано со едни од најдобрите тренери во професионалниот свет.

Јас ја имам следено програмата, делот од суплементите немав доволно финансии да го следам баш по неговиот список, но само со советите што ги дава за изолации, период на исхрана, начин на исхрана имав одлични резултати, кон крајот на Март планирам пак да почнам со програмата.
NOS му значи после секој сет, или на крај на вежбата еден сет? Кеплер претпоставував дека ти ја имаш вежбано порано мислам и ми имаш кажано... Малку ми е проблем у теретената има гужва не секогаш се слободни справите (некои и ги нема, па ке мора да импровизирам) од суплименти планирам само протеин и креатин евенутално БЦАА. Немам ни јас финансии за јака суплиментација

NOS му значи после секој сет, или на крај на вежбата еден сет? Кеплер претпоставував дека ти ја имаш вежбано порано мислам и ми имаш кажано... Малку ми е проблем у теретената има гужва не секогаш се слободни справите (некои и ги нема, па ке мора да импровизирам) од суплименти планирам само протеин и креатин евенутално БЦАА. Немам ни јас финансии за јака суплиментација
Последниот сет од една вежба.
Да гужвата е проблем, гужвата е проблем за многу рутини што ќе ги најдеш на интернет посебно за цело тело, горен-долен дел и кружни тренинзи, непишано правило е дека мора некоја справа да е зафатена баш кога ти треба.

nekoj poiskusen so gejnerive da kazi mislenje??? primer ovaj core mass, ili beef mass,true mass od bsn, gold standard gejnerot nesto se imase spomnato pa . koj od tie e dobar za pokacuvanje na telesnata i muskulnata masa. hranata mi e vo red 1-2 meso vo tekot na denot jajca riba kompir oriz i slicno. ali mi nedostigat kalorii poradi so sum zafaten vo denot odam na rabota. :) kojma koristeno ili go koristi nekoj od ovie neka kaze mislenje pozz :)

nekoj poiskusen so gejnerive da kazi mislenje??? primer ovaj core mass, ili beef mass,true mass od bsn, gold standard gejnerot nesto se imase spomnato pa . koj od tie e dobar za pokacuvanje na telesnata i muskulnata masa. hranata mi e vo red 1-2 meso vo tekot na denot jajca riba kompir oriz i slicno. ali mi nedostigat kalorii poradi so sum zafaten vo denot odam na rabota. :) kojma koristeno ili go koristi nekoj od ovie neka kaze mislenje pozz :)

абе види тука повеке индивидуално како стомакот го поднесува, така што земи си некое помалечко пакување и пробај, гледај само да е веј протеин да биде во состав заш некој стават соја, сеа некој може купувал и му беше ок, а кај тебе може да се јават грчеви или пролив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom