Блам држава

Ја цела дипломска си ја куцав рачно.
Дипломирав 03.07.2024. На Економски враќаат 1 реченица ако ти е од Чет.
Цели дипломски им ги пишува, и презентации им прави.
Ако си учел и положил ( кај мене бар беа толку) 31 предмет, дипломската ќе ти е х дим.
Губење пари, време и нерви. Затоа мнозинството си плаќаат дебело за друг да им ги изработи.
Претурање од шупливо во празно, нема поента, тие кои планираат да продолжат академски и да се спремаат за професори нека си пишуваат, другите кои се запишуваат за да се оспособат за реалниот сектор нема потреба од семинарски, дипломски, магистерски и глупости. Треба задолжителна пракса наместо ова, во текот на целото студирање, не две недели да одиш негде и да ти се потпишат ради реда.
Џабе 4 години теорија кога праксата е блиску до 0. Кога ќе сфатат фирмите и факултетите дека од обострана корист е да соработуваат ќе има напредок на пазарот на труд. Сите бараат 2 години, 5 години, 10 години работно искуство, а не ти нудат шанса да стекниш искуство и после плачат немало работна сила.
Со пракса фирмите, а и државниот сектор ќе имаат спремна и оспособена работна сила по завршувањето на образованието, ем факултетите ќе станат поатрактивни со ваквиот модел на настава и плус студентите ќе имаат многу поголеми шанси за наоѓање работа.
Ама ние си уште си тераме по југословенски тертип (даскалот предава или чита од книга, студентите слушаат) како и во се друго во државата. Се од мрза за реформи и да не се наруши удобноста на таканаречените професори.

Има јавен превоз до средно? И јавен превоз до јавен превоз до средно?
Видеото е снимено од автобус од ЈСП на втори кат(мислам дека е двокатен) што се симнува од водно.

Наредно нешто е што се надевам ваквите што се паркираат кај им текне да се лупат казни без милост. Битно биле на водно на 1 јануари.

Тоа е премногу блага казна за фаците и нивните швалерки.

Ова треба убаво да го собере багер и директно на отпад, далеку повеќе и поскапо боли од парична казна.

Инаку ова е секојдневие на Водно преку викенд и за време на државни празници - за тие кои не успеале навремено да си организираат викенд или празнична прошетка низ гејлада, се разбира. Не мора да се чека да дојде 1 јануари за да се потсети општеството каков шљам и џган на четири тркала го нагрдува Водно секој викенд и државни празници. Па не само Водно, и луѓе прегазуваат среде булевар бидејќи се нечии татини или мамини синчиња и/или ќеркички.

Не дека пензионерите се нешто поарни, за нив и градскиот автобус и жичарницата се бесплатни секој вторник, петок, сабота и недела. Кога ќе се нацртаат со пикник кошниците и ги бркаат младите од летниковците бидејќи тие биле постари, на човек да му се стемни пред очи.

Но за поздрав е тоа што и младите - тие помлади од 25 години - не им чуе уво нешто многу за тоа кои се тие, а кои се пензионерите, па не им отстапуваат место.

Има, само ни одговара да се правиме дека нема да да одиме со кола.
Не е точно. Нема,, исто колку со данела што имаше. Ама кога ќе ти се исклучи пред нос, ќе го осетиш
Автоматски споено мислење:

Впрочем, сте чекале пола саат со мали деца и??? До кај ве однел автобусот?

Видеото е снимено од автобус од ЈСП на втори кат(мислам дека е двокатен) што се симнува од водно.
Знаеш колку автобуси возат дневно до ср водно? Кои линии, од каде и слични ситници? Ако треба да чекаш/менуваш 2 автобуси плус линија до ср водно, колку пари и време (чекање на загадено) ти требаат? Мин 300-400 ден и мин 2 па и 3 саати, зависи кај живееш. Плус "јаки" информации за линиите.

Ако го споредувате скопје со др главни градови, не можете, крш е превозот

Не е фер секое бламирање да се префрла врз народ, посебно со загаденост и транспорт.

Знаеш колку автобуси возат дневно до ср водно? Кои линии, од каде и слични ситници? Ако треба да чекаш/менуваш 2 автобуси плус линија до ср водно, колку пари и време (чекање на загадено) ти требаат? Мин 300-400 ден и мин 2 па и 3 саати, зависи кај живееш. Плус "јаки" информации за линиите.

Ако го споредувате скопје со др главни градови, не можете, крш е превозот

Не е фер секое бламирање да се префрла врз народ, посебно со загаденост и транспорт.
Па ти сакаш од дома автобусот да те собере ли па да не мењаш автобуси. Во било кој град да отидеш ваквите туристички линии тргнуваат од главната станица.

Имаш линии на секој 40мин до 17 часот до средно Водно.

Плачете само за да најдете оправдување да одите со кола. Ќе мењам автобус, ќе седам на ладно, ќе седам на загадено. Утре ќе кажете лоша музика пуштаат, нема греење на седишта, нема масажер.

Летово се наслонив на германскиот превоз. Возот од Нинберг до Минхен ми каснеше саат и ,15мин, после тоа ноќниот автобус каснеше 40мин,.при тоа се случи калакурница по пат и наместо во 23 часот да бидам во смештај, јас бев во 1 по полноќ. Среќа смештајот беше со код. И ќе ми кажете за запад.
Како бе тие таму не се откажале од превозот?

СИте светци испаднаа. Не знам тогаш од каде толку коли.
Ниеден центар нема превоз согласно број на луѓе, цена време и слично.
Па ти сакаш од дома автобусот да те собере ли па да не мењаш автобуси. Во било кој град да отидеш ваквите туристички линии тргнуваат од главната станица.

Имаш линии на секој 40мин до 17 часот до средно Водно.

Плачете само за да најдете оправдување да одите со кола. Ќе мењам автобус, ќе седам на ладно, ќе седам на загадено. Утре ќе кажете лоша музика пуштаат, нема греење на седишта, нема масажер.

Летово се наслонив на германскиот превоз. Возот од Нинберг до Минхен ми каснеше саат и ,15мин, после тоа ноќниот автобус каснеше 40мин,.при тоа се случи калакурница по пат и наместо во 23 часот да бидам во смештај, јас бев во 1 по полноќ. Среќа смештајот беше со код. И ќе ми кажете за запад.
Како бе тие таму не се откажале од превозот?
Па не знам, тебе се ти каснело.
Батко споредуваш градови со регуларен превоз со триста опции за карти со град кој скоро и да нема превоз.
И Мене ми се случи у рим бесплатно такси од букинг сега скоро да не ме чека па се снаоѓав. Значи бато се снаоѓаш со друг превоз. брз воз од фјумичино директ Рим. Дессетици автолинии. Сакаш други градови низ европа, па негде и села. Оребро, село, имаш воз со стјуарди. Овде седиш на куфер или стоиш демиркапија неготино или раскантано комбе куманово.
Ти си имал можност да бираш автобус, воз. Си одел за туризам, заебанции. Овде што би одбрал за цела фамилија пута 30 денари пута 4--6 автобуси. Пари, а ко до велес и назад.
Зашто луѓето бегаат водно, шапка, матка. Оти наши градови се презагадени,. Водно за туризам 90% не се иде.
Така да пропалитет од држава да споредиш со воз минхен е храброст.

Последно уредено:
СИте светци испаднаа. Не знам тогаш од каде толку коли.
Ниеден центар нема превоз согласно број на луѓе, цена време и слично.

Па не знам, тебе се ти каснело.
Батко споредуваш градови со регуларен превоз со триста опции за карти со град кој скоро и да нема превоз.
И Мене ми се случи у рим бесплатно такси од букинг сега скоро да не ме чека па се снаоѓав. Значи бато се снаоѓаш со друг превоз. брз воз од фјумичино директ Рим. Дессетици автолинии. Сакаш други градови низ европа, па негде и села. Оребро, село, имаш воз со стјуарди. Овде седиш на куфер или стоиш демиркапија неготино или раскантано комбе куманово.
Ти си имал можност да бираш автобус, воз. Си одел за туризам, заебанции. Овде што би одбрал за цела фамилија пута 30 денари пута 4--6 автобуси. Пари, а ко до велес и назад.
Зашто луѓето бегаат водно, шапка, матка. Оти наши градови се презагадени,. Водно за туризам 90% не се иде.
Така да пропалитет од држава да споредиш со воз минхен е храброст.
Не си бил Битола, Битола и тие неколку автобуси каснат, по селата скоро и да нема превоз, катастрофа невидена е.
Минхен дека го спомнавте, толку голем град ама превозот е комплексен, имаш возови ( тие знаат да каснат некогаш ) имаш трамваи, автобуси, подземни метро со линии на секои две три минути, да споредиш со нашиот превоз е комедија.

Не си бил Битола, Битола и тие неколку автобуси каснат, по селата скоро и да нема превоз, катастрофа невидена е.
Минхен дека го спомнавте, толку голем град ама превозот е комплексен, имаш возови ( тие знаат да каснат некогаш ) имаш трамваи, автобуси, подземни метро со линии на секои две три минути, да споредиш со нашиот превоз е комедија.
Ама не, такви сме ние. Треба да научиме да летаме :)

Ама не, такви сме ние. Треба да научиме да летаме :)
Ми се имаше случено автобусот да тргни порано и мрзнев 40 минути додека дојде другиот, каснеше и на крај пеш тргнав на -10 степени до паркинг кај што стојат таксисти оти ни такси нема Битола, 21 век, една компанија е и кога има невреме ги исклучуваат телефоните.

посебно вчера и денес, хаос и со јсп и со такси. У ствари без јсп :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom