Блам држава

„Големиот брат„ дојде и во „нашата земјата„:

Ако...пак да си ги гласате...а зашто да не? Гледате како се грижат за Вашето здрајве, па откако власта ги реши сите егзистенцијални проблеми во „република нашата земјата„, и во немање попаметна работа, се впушта во грижа за секого од Вас поединечно...

„Големиот брат„ дојде и во „нашата земјата„:

Ако...пак да си ги гласате...а зашто да не? Гледате како се грижат за Вашето здрајве, па откако власта ги реши сите егзистенцијални проблеми во „република нашата земјата„, и во немање попаметна работа, се впушта во грижа за секого од Вас поединечно...

Па заради ова би ги гласал уште 500 години.

Па заради ова би ги гласал уште 500 години.

Не, не мислам на законот насочен против пушењето, оти сум непушач и не ме засега лично, туку мислам на брзината и строгоста која власта ја наметнува за банална и честа работа, а истата таа власт ја нема никаде кога треба да реши суштински проблеми од и за населението, во поширока смисла на законите.

Затоа прочитај ја воведната реченица во мојот допис..

Не, не мислам на законот насочен против пушењето, оти сум непушач и не ме засега лично, туку мислам на брзината и строгоста која власта ја наметнува за банална и честа работа, а истата таа власт ја нема никаде кога треба да реши суштински проблеми од и за населението, во поширока смисла на законите.

Затоа прочитај ја воведната реченица во мојот допис..

За овој закон, немам никаков проблем со експедитивноста. За останатото, се согласувам.

Прегледај го приврзокот 465672

Во Сарај украдена камерата на Сејф сити, дали со хеликоптер али со дресиран Орел :icon_mrgr:

Се прашувам, на кој „бит-пазар„ ќе ја препродаваат украдената камера...
Автоматски споено мислење:

Одличен закон, вака набрзинка што прочитав, пушењето цигари е една од најголемите глупости што човек може да ги прави.

Се согласувам, туку...ајде да видам ваква стогост и експедитивност кога се во прашање корупцујата, непотизмот, партиското вработување, економијата, крадењето, лажењето...

Или ќе треба да чекам?...

Пред околу една година напишав анализа за овој кредит , управувањето на новата влада , за големите инвестициски планови на Мицко и неговата способност да преземе нешто во врска со тоа, и се покажа дека сум бил во право.:)
При вас сè е толку предвидливо

Screenshot 2026-01-11 205854.png

Screenshot 2026-01-11 205913.png

• Хаха
Reactions: A__
Пред околу една година напишав анализа за овој кредит , управувањето на новата влада , за големите инвестициски планови на Мицко и неговата способност да преземе нешто во врска со тоа, и се покажа дека сум бил во право.:)
При вас сè е толку предвидливо

Колку треба да си блгар со години да кисниш на македонски форум и да бистриш македонска политика? :lolzz:

Блгарија во Европа, роден во Македонија! :oeoeoe:

Се согласувам, туку...ајде да видам ваква стогост и експедитивност кога се во прашање корупцујата, непотизмот, партиското вработување, економијата, крадењето, лажењето...

Или ќе треба да чекам?...
Абе види да така е, за стратегиски работи како изградба на нова клиника или автопат до Охрид и воз до Бугарија се расправа 15 години додека смешен закон за даночење на тему се донесе за 1 недела. Но ова се работи кои сите ги знаеме (партизација, корупција, шиптарлук итн) и затоа мислам дека нема потреба да ги спомнуваме бидејќи секое мислење ќе треба со ова да се почне или да се става дисклејмер на крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom