Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не мислам.
И да дојдат кај мене дома да ми пеат јас нема да ги слушам и ќе излезам :wink:

Znaci nemojte da me sfatite pogresno - gi obozavam. Ali sto gledate ubavo vo Selma? Tekstot e... :toe:
А колку песни имаат Дугме? 2?? Нормално е за секоја група да има по некоја песна со малку, еве да речам поглуп текст. Иначе таа песна им е од првиот албум. А шо ќе речиш за:
Све че то мила моја, Сањао сам ночас да те немам, Те ночи кад умрем.... и многу други.
Имам многу постој прочитано, ама баш само ова ја кажувате со дека имала глуп текст. Сакам да кажам: сте прочитале од негде и "Ај и јас ќе напишам" (ГЛУПОСТИ).
Каков коментар ќе дајте на пример за Love me do од Beatles?? Една од најпознатите песни нивни, станаа најславни, а текстон е...
БДВ Вчера Бебек наполни 63 години. Нека живејт уште толку :D

Ништо не мислам.
И да дојдат кај мене дома да ми пеат јас нема да ги слушам и ќе излезам :wink:
А кој сакаш да дојт и да ти пејт (каква музика слушаш)??

А кој сакаш да дојт и да ти пејт (каква музика слушаш)??
По можност еминем околу 5-6 песни, гоце арнаудов 3-4 песни, горан кукич - за тебе брате, хари мата хари -4 песни, рибља чорба 6-7 песни, мајкал џексон, шакира... итн итн :)

шо да мислам бе за овие не постојат едно 30-тина години...се обединија и тоа беше ок...ама и тоа заврши, а тогаш не дојдоа во македонија...така да, срам да им е!
а иначе, за кога постоеле, и за музиката што ја направиле секоја чест! ќе се пеат уште многу години!

По можност еминем околу 5-6 песни, гоце арнаудов 3-4 песни, горан кукич - за тебе брате, хари мата хари -4 песни, рибља чорба 6-7 песни, мајкал џексон, шакира... итн итн :)
Добар стил на музика слушаш
хип-хоп-поп-рок-турбо-фолкерски стил ќе да е овој.

шо да мислам бе за овие не постојат едно 30-тина години...се обединија и тоа беше ок...ама и тоа заврши, а тогаш не дојдоа во македонија...така да, срам да им е!
а иначе, за кога постоеле, и за музиката што ја направиле секоја чест! ќе се пеат уште многу години!
100 пати сум кажал и ај уште еднаш ќе повторам. Значи, во 2005 година, на повратничката турнеја, во Македонија не дојдоа затоа што нашиве не им дадоа пари толку колку што бараа. Иначе тие тично не ја договараа сумата за која треба да пеат, туку нивниот тогашен, а сегашен на Брега - Рака Марич и Брега главен организатор на концертот.
Тоа е исто како сега да му речиш на Мик Џегер, ај дојди на градски да правиш концерт, ама 1000 евра ќе ти дајме.
Тоа е едната причина. А другата причина е тоа што тројцава пејачи се испокараа за поделбата на парите (сега се тужат на суд заради авторски права...). Иначе турнејата одма си продолжи, само без Горан. Одма после Белград си продолжија Америка, па Скандинавија, на Балканов, па еве пред нецели 2 месеци беа и Скопје. Што значи дека сепак концертот се ОДРЖА.
Ако не сте доволно иформирани за некој настан, поубо молчете, да не се срамите вака, ок??

heh .. eden od najdobrite YU bendovi.. bas momentalno si ja slusam zaboravi ako mozes a inace onaka so najvishe gi sakam od niv se evo zaklecu se selma i da te bogdo ne volim ..:pipi:

Дугме се легенди. Омилена ми е “Сањао сам ночас да те немам“

Најдобри се. После Леб и Сол нормално :smir:

Ги почитувам како една од најдобрите музички групи што постоеле на овие простори.Лично мене Селма ми е една од поубавите песни.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom