Бисексуалност/Лезбејство

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Lezbejstvo i biseksualnost voopsto ne opravduvam i mi segadi ednostavno, ama neka si pravat kako sto mu odgovara , jas ne gi osuduvam ama ne ni gi opravduvam. Za mene toa e bolna rabota i nikogas nema da se smeni moeto mislenje. Zamislete deteto vase da dojdi i da vi reci jas sum Biseksualec ili lezbejka, pa ne e vkusno stvarno.
Ги осудуваш штом викаш дека тоа се болни работи и дека ти се гади од нив.
Инаку можам комотно да замислам да дојде детето и да ми го каже тоа. И знам дека ниту помалку ќе го сакам, ниту ќе се обидам да го разубедам во неговиот избор. Единствено ќе ми биде тешко што ќе мора да се соочува со предрасуди ко оние цитираните.
А што е тука невкусно? Да не се коси со бонтон и пристојно однесување случајно(зошто обично за такви нешта се вели дека се невкусни)

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Lezbejstvo i biseksualnost voopsto ne opravduvam i mi segadi ednostavno, ama neka si pravat kako sto mu odgovara , jas ne gi osuduvam ama ne ni gi opravduvam. Za mene toa e bolna rabota i nikogas nema da se smeni moeto mislenje. Zamislete deteto vase da dojdi i da vi reci jas sum Biseksualec ili lezbejka, pa ne e vkusno stvarno.
Чудно, сево ова е тотално контрадикторно на твојот потпис.

За една личност не се суди според сексуалната ориентација, туку според човечките вредности што ги носи во себе. Хитлер бил стрејт, Елтон Џон е педер. Ти кажува тоа нешто?

• Ми се допаѓа
Што мислите,што е убавината во водењето љубов помеѓу две жени?Дали две жени повеќе се разбираат меѓу себе во врска одколку со некој од машки пол?

п.с.може малку и во друга насока темава,досадно е осудувањето...

:) Dve zenski im e podobro sepak, duri i na zenskite :)
...верувај и мене би ми било подобро со две женски!немам пробано но многу би сакал!:vozbud: чисто да видам дали ќе се совпадне со моите маштања!

Што мислите,што е убавината во водењето љубов помеѓу две жени?Дали две жени повеќе се разбираат меѓу себе во врска одколку со некој од машки пол?
Нема врска тоа со разбирањето, освен во случаи на фригидни феминистки кои имаат психолошки проблеми и кои од икс причини го мразат машкиот свет и мажите како суштества (лоши искуства од врски, лоша среќа, или жени кои едноставно ниту еден маж не може да ги поднесе), па нивната врска се темели на тешење, тапкање по рамо и "разбирање" (зошто според нив мажите се говеда). За разлкика од нив, нормалните лезбејки/бисексуалки акцент ставаат на физичката и сексуалната привлечност кон истиот пол.

Vodejki se po predrasudi nema da stigneme nigde... Sekoj si ima pravo na svoja seksualna orientacija.. Nekoj rekoa na temava vidov deka im se gadelo ili neznam so.. Ako ti se gadi od neso nemora da go pravis i gledas.. Nikoj ne te prinuduva na nisto..

• Ми се допаѓа
Чудно, сево ова е тотално контрадикторно на твојот потпис.

За една личност не се суди според сексуалната ориентација, туку според човечките вредности што ги носи во себе. Хитлер бил стрејт, Елтон Џон е педер. Ти кажува тоа нешто?

Jas ubo imam napisano deka ne gi osuduvam deka sekoj ima pravo so saka da pravi, ama nitu gi podrzuvam.

P.S. I bas se sovpaga moeto mislenje so mojot potpis

Што мислам за лезбејки и бисексуалки?
GO FOR IT!!!
Дали оправдувам?
HELL YEAH!!!
Дали пишуваат хормоните сега?
HELL YEAH!!!

• Ми се допаѓа
не ги осудувам лезбејките ич... а всусност, што е и да се осуди?
секој си има право на свој избор. а наше е да го почитуваме.

п.с. и башка, лезбиан порн рулз :kesa: :drk:

Moe mislenje e deka lezbejkite se feministki ( bez navredi). Sekoj si ima pravo na izbor-toa e tocno i deka trebe da se pocituva tugjiot izbor i toa e tocno. Ama ako veke treba da bidat dve zeni zaedno zosto togas Bog ne sozdal dve zeni ( dve Evi) tuku maz i zena (Adam i Eva)?:smir:

pederite se odvratni ali sexy e koga ke vidis dve dobri zenski kako se lizat yahoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Moe mislenje e deka lezbejkite se feministki ( bez navredi). Sekoj si ima pravo na izbor-toa e tocno i deka trebe da se pocituva tugjiot izbor i toa e tocno. Ama ako veke treba da bidat dve zeni zaedno zosto togas Bog ne sozdal dve zeni ( dve Evi) tuku maz i zena (Adam i Eva)?:smir:

Нема врска не се феминистки генерално гледано, една колешка е лезбејка ама си се дружи со сите и машки и женски од друштво и факултет како секоја друга најнормална хетеросексуална девојка.

• Ми се допаѓа
каков парадокс, нема маж кој не сака лезбејки иако тие не го сакаат него! Сите ние сонуваме за повеќе лезбејки колку а повеќе ги има толку помалку секс за нас! ааааааа ват а фак закон се

• Ми се допаѓа
Нема врска не се феминистки генерално гледано, една колешка е лезбејка ама си се дружи со сите и машки и женски од друштво и факултет како секоја друга најнормална хетеросексуална девојка.

Moze moze zatoa i na pocetokot napisav spored moe mislenje...:toe:

iskreno zena so zena.. moze ali maz so maz.. samata pomisla grdo e :) pozdrav ...mozeBI

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom