Биди МАКЕДОНЕЦ, сакај ја својата ТАТКОВИНА !

• Креатор на темата Креатор на темата DameRM
  • Време на започнување Време на започнување
Nie modernite Makedonci sme hybrid narod !!!
Mesavina na: Anticki Makedonci Mijaci Pejonci Trakijci Iliri Dardanci Sloveni Huni Tatari Germani Goti i.t.n.
E sega kolku vo nas ima Ilirska i Dardanska krv(geni), neznam bas, pretezno ja imaat Crnogorcite, Hrvatite(Dalmatinci), Bosancite, pa i Srbite, eve aj i Albancite(delumno) da gi spomnam !!!
Bugarite se Sloveni Tatari Huni Trakijci !!!
No nie mislam deka sme pretezno mesavina na Anticki Makedonci Sloveni Tatari Huni so mali primesi na Ilirski, no i na Germanski/Gotski/Tevtonski geni !!!
Izvadok od IGENEA:
(F.Y.R.O.M.) Macedonia:
30%macedonian
10% illyrian
15% hellenen
5%phoenician
20% germanic
5% hunnen
15% slavs
:vozbud:

Are you god damn sure? Претпоставувам дека си учел историја, па колку години под ропство, па секој на секого му ја ебавал мајката, па асимилации разни... Којзнае каква крв имаш! Можеби си фасциниран од Македонштината, па сакаш да бидеш припадник во таа багра, тоа е веќе друго.
Мешањето со окупатор ако воопшто го имало било инцидентно. Особено во тоа време важеле построги правила и заедниците биле ептен позатворени, а за тоа дали, кога и какво дете ќе имаш не одлучувале само мајката и таткото туку цело семејство. Сепак велам можно е да има инцидентно такви мешања, се нешто ме тера да помислам дека ти си продукт на таков однос од минатото некој Македоне+-окупатор и затоа имаш вакви сфаќања и чувство дека не припаѓаш тука. Прочепкај малку во минатото може ќе си го најдеш прадедо ти Црна Арапина од Анадолија кој знае? Твоето размислување за потеклото на македонскиот народ се базира на твоите општи размислувања, не се сомневам дека тебе не би пречел ни турски, ни арапски, ни црнечки пенис и консеквентно на тоа мешано дете. За разлика од тебе мнозинството пред да прави дете внимава со кого го прави а тоа во 95% го прави со луѓе од својот народ.

Мешањето со окупатор ако воопшто го имало било инцидентно. Особено во тоа време важеле построги правила и заедниците биле ептен позатворени, а за тоа дали, кога и какво дете ќе имаш не одлучувале само мајката и таткото туку цело семејство. Сепак велам можно е да има инцидентно такви мешања, се нешто ме тера да помислам дека ти си продукт на таков однос од минатото некој Македоне+-окупатор и затоа имаш вакви сфаќања и чувство дека не припаѓаш тука. Прочепкај малку во минатото може ќе си го најдеш прадедо ти Црна Арапина од Анадолија кој знае? Твоето размислување за потеклото на македонскиот народ се базира на твоите општи размислувања, не се сомневам дека тебе не би пречел ни турски, ни арапски, ни црнечки пенис и консеквентно на тоа мешано дете. За разлика од тебе мнозинството пред да прави дете внимава со кого го прави а тоа во 95% го прави со луѓе од својот народ.

Инцидентно и несакајќи. За војни и окупации зборуваме, така? Ај преиспитај се малку што зборуваш. И да имам такво потекло, не би ми пречело, ти го имаш тој проблем, ти си ограничениот. За разлика од мене, мнозинството се игнорантни будали со испрани мозоци.

Инцидентно и несакајќи. За војни и окупации зборуваме, така? Ај преиспитај се малку што зборуваш. И да имам такво потекло, не би ми пречело, ти го имаш тој проблем, ти си ограничениот. За разлика од мене, мнозинството се игнорантни будали со испрани мозоци.
Во 2001 имаше 6 месечна војна. Колку деца се изродија насилно? Колку деца се изродија во Босна од војната таму? не лупетај. Војната е за убивање не за правење деца. јас не сум ограничен само сум реален и нема да дозволам некој како тебе надвор од сите вери и вон памет да нафрла непоткрепени тези од ракав само за да си ги оправда своите сулуди идеи.

Во 2001 имаше 6 месечна војна. Колку деца се изродија насилно? Колку деца се изродија во Босна од војната таму? не лупетај. Војната е за убивање не за правење деца. јас не сум ограничен само сум реален и нема да дозволам некој како тебе надвор од сите вери и вон памет да нафрла непоткрепени тези од ракав само за да си ги оправда своите сулуди идеи.

Немој да го мешаш случајот во 2001 со ова. Сосема е различно. Дури и по историите што ги учевме во школо пишува за асимилациите. Или ти ги преспа тие часеви?
Ако беше реален, немаше да ми се наврлаш како кокошка пред колење и да се обидуваш да ме навредиш.

со кого разговараш пријателе, со стока бадијала е да си го трошиш времето и живци, личност која нема почит за своите родители, своите предци не вреди да ја удостоиш со внимание, множи со нула, тури и курот.

Ne be ne, nemalo ic asimilacii, nitu pak mesanje na narodite !!!
Zatoa deneska sekoj vtor-tret Makedonec ima bliski rodnini: Srbi, Hrvati, Crnogorci, Bugari, Vlasi i.t.n.
Mesanja, kako i asimilacii(jazicni, kulturni, verski...) imalo, ima i kje ima, toa e fakt, taka bilo vo celata Istorija, kako i deneska, pa i vo idnina !!!
Ljubovta ne prasuva od koja nacija, vera, pa i rasa e partnerot(masko/zensko) !!!
Kade toa pisuva deka mora da postoi ljubov, seks, vrska, brak, osnovanje semejstvo(dete/deca) isklucivo samo pomegju partneri koi se od ista nacija, vera, pa i rasa ?!!

Ти уште не сфати дека чуствата твои не ја менуваат историската реалност? Се запнал јас сум ова, јас се чувствувам она...
Добро. Чуствувај се до сабајле! :sleep:
Јас се чувствувам Марсовец. :tapp:

Самостојна држава Тито не ни поклони ко на слепи?
Која империја бе жити све ќе прснам од смеење... Кој посака, само помина, напрај блато за компири садење и замина.
Уствари ние од помош бевме... вратите ги отваравме на влегвење, и ги затваравме на излегвење.
Кој посака, не подели. Скоро цел свет го негират нашето постоење (фиром сме за сите). АЈ ГРЦИЈА имала национален интерес... АМ цел свет имат интерес од таа политика? Или грчкото лоби е прејако во светски размери?

Каков ПАТРИОТ да сум јас бе, ко во душава не сум нит 1% СИГУРЕН - ОД КАЈ СУМ, КОЈ СУМ и ШТО СУМ. Ај кажи како? Да се приправам?
Која е таа Македонска нација да е знам, да можам СО ЛЕЗЕТ да се тупам в гради? Која? Ќе ми копи-пастираш сеа нешто од учебник за 5 одд или дирекно од википедиа? И крај краева, шо мислиш ти бе ние неписмени сме, не читаме литература? Не се трудиме да се пронајдиме себеси КАКО ДЕЛ од некое си историско МАКЕДОНСКО битие?
Ама НЕМА бе бате, нема.. Сегде има 1000 ЗОШТО, и ни едно ЗАТОА. Тешка мистерија сме.

И запамти, МАКЕДОНЦИТЕ да знаеле точно ШТО СЕ и КОЈ СЕ - никој никогаш нема да ги разделел. Ама тука е зајакот.. кисела попара е се. И тоа според мене, таа историска грешка - НЕ Е ПОПРАВЛИВА.
Aииииииии :tapp: :вонзем: :pos: !! А не си се запрашал дека можеби зошто оваа земја и нејзиното име и нејзината територија ја кријат најголемата тајна на светската цивилизација па можеби затоа сите не оспоруваат. Овој народ беше предодреден пред еден век да го снема и да не постои и да се претопи кон комшииве ама Господ е голем.Toj народ му покажа заби на цел свет дека името не си го дава туку така. Па да мислеа сите како тебе до сега ќе сменевме милион имиња на државава ама ај кажи ми зошто 20 години не им попуштаме на Грциве. ?! Јас ќе ти кажам зошто се племе од Анадолија и Етиопија и тие ц***ни неможе мене да ми кажуваат во мојата земја јас што да правам и што да бидам. Не барам да ме разбереш тоа што сум ама пробај да го почитуваш. Еве јас те жалам и те сваќам ама те почитувам тоа е твое мислење и тоа е тоа. А зошто ете убаво не си прифатиш дека јас сум таков а на тебе дека не ти е лесно и дека си за жалење и буквално неможам да навлезам во дискусија со тебе зошто човек ти си ЕПТЕН ЗА ГРЕОТА !!! Аииии незнам што да ти кажам КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА !! Искрено се зачудив кога го прочитав ова ...дечко ти си ДНО !!! Што си кажи ми ?!

А зошто ете убаво не си прифатиш дека јас сум таков а на тебе дека не ти е лесно и дека си за жалење и буквално неможам да навлезам во дискусија со тебе зошто човек ти си ЕПТЕН ЗА ГРЕОТА !!! Аииии незнам што да ти кажам КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА !! Искрено се зачудив кога го прочитав ова ...дечко ти си ДНО !!! Што си кажи ми ?!

Па ти веќе одговори што сум. Колатерална штета, ептен за греота, и дно. :cuc:
И не мора да ме вреѓаш ако не можеш да развиеш дискусија.. Едноставно игнорирај :)
Но нема проблем, го почитувам твоето размислување.
Тие што не можат да го прифатат предизвикот на иднината, да се во чекор со сегашноста... си живеат во минатото... Нека си живеат, ич не ми смета.
Јас едноставно не можам да се замарам со тоа кој бил мојот прапрапрапрадедо. Ти можеш.. јбг.

се согласувам.Вистински Македонец е оној кој не мрази,не вреѓа и е вреден.Вистински Македонец е оној кој не пее за солунско поле и пирин.Прав е оној кој знае и учи и знае да суди по дела а не по пропаганда.

Прва реакција на оние наводно загрозени либерали од македонскиот патриотизам кој им ги руши нивните идеали е дека сите сме јаки на збор и нема да си ја браниме државата односно македонскиот народ ако ни се пружи таква прилика туку дека први ќе избегаме... сепак тоа е нивно мислење како тие гледаат на работите и како најверојатно би изреагирале и самите. Постојат слабаци кои и на интернет се плашат да ја искажат својата мисла од страв дека ќе бидат осудени од мнозинството поради пропагандата која се врши секојдневно во нашите патетични про ЕУ медиуми, тие се обично овие јаки на збор а слаби на дело солачи на ум. Ако сте доволно силни и способни повелете, променете нешто и јас сум на ваша страна ако можете да ги убедите сите да живеат во слога и мир... Реалноста е сепак друга, а таа кажува дека без разлика на вашето поимање на работите, наивноста ќе ви пресуди во момент кога тие што ги браните ќе ви стават крај во некое идно воено сценарио затоа што не сте дел од нивната идеална иднина... ограничени сфаќања? Да, но сепак така функционира светот, разбудете се!

Гледам дека некои луѓе стварно не ја сакаат Македонија бидејќи е мала и сиромашна...но татковината се дава од господ исто како и родителите да се вашите родители сиромашни ќе бегате однив,нема да ги прифаќате како родители,ќе се срамите однив ? Најверојанто не па така и Македонија е наша мајка ! Многу Македонци не се нарекуваат самите себе Македонци туку Македончиња ! Имам јас професорка што е по потекло од Русија таа секогаш раскажува за неа и се гордее со неа...вели дека животот би го дала за Русија...и никогаш не кажува дека друга земја е подобра од нејзината ! ПА ЗОШТО НИЕ НЕ ПРАВИМЕ ТАКА ДА БИДЕМЕ ПАТРИОТИ И ДА НЕ СЕ НАВРЕДУВАМЕ САМИ СЕБЕ ЗОШТО МАКЕДОНИЈА Е МАЛА !! МАКЕДОНИЈА ЈА ИМА ВО БИБЛИЈАТА...И МНОГУ ЛУЃЕ НИЗ СВЕТОТ ЈА СМЕТААТ МАКЕДОНИЈА ЗА СВЕТО МЕСТО ! АКО МОЖАТ ТИЕ И НИЕ МОЖЕМЕ !! МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА !

Браво Даме, партал ги направи предавниците! ;)

се согласувам.Вистински Македонец е оној кој не мрази,не вреѓа и е вреден.Вистински Македонец е оној кој не пее за солунско поле и пирин.Прав е оној кој знае и учи и знае да суди по дела а не по пропаганда.
Вистина, со исклучок на втората реченица. И таму живеат Македонци и ден денес на кои им се ускратени правата, истите географски региони и денес се викаат Македонија. Значи ние сме во право, еве нека им дадат барем основни човекови права па може и нема да имаме претензии, а да пееме и да сонуваме за обединета Македонија не може никој да ни забрани.

Па ти веќе одговори што сум. Колатерална штета, ептен за греота, и дно. :cuc:
И не мора да ме вреѓаш ако не можеш да развиеш дискусија.. Едноставно игнорирај :)
Но нема проблем, го почитувам твоето размислување.
Тие што не можат да го прифатат предизвикот на иднината, да се во чекор со сегашноста... си живеат во минатото... Нека си живеат, ич не ми смета.
Јас едноставно не можам да се замарам со тоа кој бил мојот прапрапрапрадедо. Ти можеш.. јбг.
Па да бе најпаметен си ... Немој ни да се замараш твојава теза ќе ти се удри од глава ;) !! По националност што си прашав ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom