Биди МАКЕДОНЕЦ, сакај ја својата ТАТКОВИНА !

• Креатор на темата Креатор на темата DameRM
  • Време на започнување Време на започнување
Каква коенциденција! Баш и ние тука ти се смеевме тебе!
И какво ти е ова глупо прашање? Од каде да знам јас кој на кого му ја силувал мајката? Успат, зарем античките македонци не зборувале на старогрчки јазик? :)
Па ако си на Бихачка, во Геј уствари Гем или како беше тоа на Жаре и кодошот Милчин или на Грчев пулените не е чудно што сте се смееле :) поздрави таму и кажи им помина нивното...кодошкото...антимакедонското !! Друго време почнува сега ;). Е па коа правиш паушал муабет прави да изгледа вистинито и да бидеш уверен/а во тоа што го збориш вака не си допадлив/а ни на мене ни на никој овде ... Хмм значи ти си од Хомо странава на историјата а ?! :DПа така кажи бее .... ДЕФИНИТИВНО СИ КАТАСТРОФА ЗА ТЕБЕ НЕМА ПОМОШ !! :eek::D

Па ако си на Бихачка, во Геј уствари Гем или како беше тоа на Жаре и кодошот Милчин или на Грчев пулените не е чудно што сте се смееле :) поздрави таму и кажи им помина нивното...кодошкото...антимакедонското !! Друго време почнува сега ;). Е па коа правиш паушал муабет прави да изгледа вистинито и да бидеш уверен/а во тоа што го збориш вака не си допадлив/а ни на мене ни на никој овде ... Хмм значи ти си од Хомо странава на историјата а ?! :DПа така кажи бее .... ДЕФИНИТИВНО СИ КАТАСТРОФА ЗА ТЕБЕ НЕМА ПОМОШ !! :eek::D

Уште чекам аргументи. Или си премногу неинтелигентен за такво нешто?

Вие сте најпаметни нели..Зошто не си се запрашал дека можеби ти си со испран мозок (ако си Македонец ако си нешто друго тоа е друг муабет). Јас си го поставив прашањето и добив одговор....кој си ти ?

Која империја бе детуле зарем мислиш дека од гордост се живее.

на мојата земја од која потекнуваат Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Наум, Царот Самоил, Димитар Поп Георгиев Беровски, Карпош, Чуповски, Пулевски, Гоце, Јане, Ѓорче, Даме, Никола, Гемиџиите, Ченто, Брашнаров

А јас сум горд на пол семјуелсон, на Теодор Сноу,Нелсон Мандела,Мартин лутер кинг...

Јас сум Македонец горд на Империјата што го прослави името ..

Тоа не ти дава право да ги сметаш другите нации за подолни.

.
. Јас знам кој сум ..

Џабе лажеш еве кај ти кажаа кој си

.ние што мислиме ''антички'' сме сељачка барга што имаат испрани мозоци и незнаат ништо .

Терминот е Лоботомиран.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 20:20 ---
А ти сакаш само да се истакнеш,а вррррррска од нишшшшто немаш.

Не бе малце е забегана;)

Друго време почнува сега

Кога??

Колку треба за преродбата,глуп народ го крадат,го силуваат и ќути не знае да си ги бара економските права и слободи....потсетете се на протестите во грција.

Ne postojat nitu Anticki Makedonci, nitu Slovenski Makedonci, postojat samo Makedonci !!!
Nas porano vo skolo ne ucea deka sme bile Sloveni i deka sme se doselile na ovie Balkanski prostori vo 6/7 vek, od zad Karpatite, taka bese vo nase vreme, e sega mladive pretpostavuvam deka po Istorija ucat deka sme bile direktni potomci na Aleksandar-Makedonski, no jas licno i dvete tezi za potekloto na modernite Makedonci gi otfrlam !
Da sme cisto-krvni Anticki Makedonci NO WAY, tie ziveele na ovie prostori vo antikata, a od togas do sega tuka prosle mal-milion na armii/vojski, pleminja, razno-razni doseluvanja, otseluvanja, migracii, mesanje na naselenieto, razni kralstva, imperii, okupacii i.t.n. Taka da posle period od 2 mileniumi i tolku bogata Istorija, nekoj da rece deka sme Anticki Makedonci, ednostavno ne drzi voda !!!
Od druga strana pak i teorijata za doseluvanjeto na Slovenite na ovie prostori ne ja prifakjam vo celost, mnogu mi e izvestacena nekako. Ednostavno kako e vozmozno, tuka ne ziveel nikoj na ovie Balkanski prostori(a ziveel) i odednas nekoi varvarski pleminja od severo-istok dosle i go preplavile celiov Balkan, na pocetokot bile nepismeni, no ete se pojavile Kiril i Metodij i im izmislile pismo, jazik i.t.n.
Pa duri i navistina da imalo Slovenski doseluvanja na Balkanot, zarem tolku bile brojni Slovenite, pa go preplavile celiot Balkan, do Olimp jug ! I kolku i da bile mnogubrojni Slovenite, sekako deka na ovie prostori imalo starosedelci(golem broj), pa neveruvam deka Slovenite site do eden starosedelci gi potepale, sigurno deka imalo golemi asimilacii i mesanja na starosedelcite so novodoseleniot Slovenski narod !!!
Taka da grckata teza deka sme 100% Sloveni ne ja prifakjam, a isto taka ne ja prifakjam nitu pak tezata deka sme Anticki Makedonci(direktni potomci) !!!

Уште чекам аргументи. Или си премногу неинтелигентен за такво нешто?
Што да ти кажам немаш мозок да го сватиш.... мислев имаш некое познавање минимално од историја ама како што би рекол Фрле Табула Раза си :D !! Да се симнам на ниво на неписмен да објаснувам те молам олабави ме биди што сакаш мисли што сакаш ... фудбалче има за 15 минути на раат сакам да го гледам !!
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 20:23 ---
Ne postojat nitu Anticki Makedonci, nitu Slovenski Makedonci, postojat samo Makedonci !!!
Nas porano vo skolo ne ucea deka sme bile Sloveni i deka sme se doselile na ovie Balkanski prostori vo 6/7 vek, od zad Karpatite, taka bese vo nase vreme, e sega mladive pretpostavuvam deka po Istorija ucat deka sme bile direktni potomci na Aleksandar-Makedonski, no jas licno i dvete tezi za potekloto na modernite Makedonci gi otfrlam !
Da sme cisto-krvni Anticki Makedonci NO WAY, tie ziveele na ovie prostori vo antikata, a od togas do sega tuka prosle mal-milion na armii/vojski, pleminja, razno-razni doseluvanja, otseluvanja, migracii, mesanje na naselenieto, razni kralstva, imperii, okupacii i.t.n. Taka da posle period od 2 mileniumi i tolku bogata Istorija, nekoj da rece deka sme Anticki Makedonci, ednostavno ne drzi voda !!!
Od druga strana pak i teorijata za doseluvanjeto na Slovenite na ovie prostori ne ja prifakjam vo celost, mnogu mi e izvestacena nekako. Ednostavno kako e vozmozno, tuka ne ziveel nikoj na ovie Balkanski prostori(a ziveel) i odednas nekoi varvarski pleminja od severo-istok dosle i go preplavile celiov Balkan, na pocetokot bile nepismeni, no ete se pojavile Kiril i Metodij i im izmislile pismo, jazik i.t.n.
Pa duri i navistina da imalo Slovenski doseluvanja na Balkanot, zarem tolku bile brojni Slovenite, pa go preplavile celiot Balkan, do Olimp jug ! I kolku i da bile mnogubrojni Slovenite, sekako deka na ovie prostori imalo starosedelci(golem broj), pa neveruvam deka Slovenite site do eden starosedelci gi potepale, sigurno deka imalo golemi asimilacii i mesanja na starosedelcite so novodoseleniot Slovenski narod !!!
Taka da grckata teza deka sme 100% Sloveni ne ja prifakjam, a isto taka ne ja prifakjam nitu pak tezata deka sme Anticki Makedonci(direktni potomci) !!!
Пост на место .....за ова зборев !! Никој не рече дека сме директни наследници 100 посто ама секако дека имаме и тоа како врска со Империјата !! Почит за Постот ...
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 20:26 ---
Која империја бе детуле зарем мислиш дека од гордост се живее.

А јас сум горд на пол семјуелсон, на Теодор Сноу,Нелсон Мандела,Мартин лутер кинг...

Тоа не ти дава право да ги сметаш другите нации за подолни.

.

Џабе лажеш еве кај ти кажаа кој си

Терминот е Лоботомиран.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 20:20 ---

Не бе малце е забегана;)

Кога??

Колку треба за преродбата,глуп народ го крадат,го силуваат и ќути не знае да си ги бара економските права и слободи....потсетете се на протестите во грција.
Ај шетња ... Затоа сте малце зошто сте самобендисани и мислите најпаметни сте и се знаете ... продолжи си со филмот ;) !! Е баш за компетентни ќе ги земам хомосиве од доле .... Браос и ти си Катастрофа да знаеш !!
Ова сум јас ...ова е мојата земја за која живеам !! Душмани тука сме...сме постоеле и ќе постоиме...без вас Македонија немаше да биде тоа што е денес ... Едно Големо Благодарам до вас ...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SisuA9_l2mA#!

Што да ти кажам немаш мозок да го сватиш.... мислев имаш некое познавање минимално од историја ама како што би рекол Фрле Табула Раза си :D !! Да се симнам на ниво на неписмен да објаснувам

Ок

Ајде да видиме ти колку си писмен:

Уствари ти потекнуваш од мајмун незнаш да комуницираш убаво ...

Ај Шетња сега !!!

Ај шетња ... Затоа сте малце зошто сте самобендисани и мислите најпаметни сте и се знаете ... продолжи си со филмот ;) !! Е баш за компетентни ќе ги земам хомосиве од доле .... Браос и ти си Катастрофа да знаеш !!
Ова сум јас ...ова е мојата земја за која живеам !! Душмани тука сме...сме постоеле и ќе постоиме...без вас Македонија немаше да биде тоа што е денес ... Едно Големо Благодарам до вас ...

Ај јас неписмена, ами и цел форум ли е? Гледам вриеш од аргументи...

БИДИ ВЕЧНА И ВЕКОВИТА ... ТЕ САКАМ МАКЕДОНИЈО !!!

Пиунче послушно! СWцка!

Знаеш, се мразам на моменти што се спуштам на ова ниво, сум пробала да водам некаков разговор со испран мозок и безкичмењак. Можеби не си се родил, но ќе умреш игнорантен... освен ако не вее ветерот во некој друг правец...

Во Штаб имате ТВ,па најверојатно за тебе партија е на прво место отколку Македонија.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 20:48 ---

Во Штаб имате ТВ,па најверојатно за тебе партија е на прво место отколку Македонија.

--- надополнето: 25 февруари 2012 во 20:48 ---

Да заврши фудбалов ќе праиме муабет у партија сме сега остај ме .... ;) !!

Фудбалот не е Македонски и нема македонци,нема на што да се гордееш така да заеби странски тимови домашниве нели се најдобри.

Zavisi koj kako si gi gleda rabotite, jas na pr. sum Makedonec, ne se cuvstvuvam nitu kako Anticki Makedonec, nitu pak kako Slovenski Makedonec(Slavo-Makedonec), ednostavno samo kako Makedonec !!!
E sega ako nekoj si se cuvstvuva kako Anticki Makedonec, negovo licno pravo, ne go osporuvam, isto taka ako nekoj si se cuvstvuva kako Slovenski Makedonec(Slavo-Makedonec), negovo licno pravo, ne go osporuvam !!!
Podelbite na Anticki ili Slovenski, kako i podelbite na Vardarci, Pirinci, Egejci i.t.n. ne vodat nikade, site sme nie Makedonci, jas na pr. sum po poteklo Vardarec(ako gledame Geografski), nekoi se po poteklo Egejci, od Egejskiot/Belomorski del na nekogasna Makedonija, no pred se sme Makedonci !!!
A Grcite podobro e da si se zanimavaat so samite sebesi, so sopstvenite problemi(citaj dolznickata kriza i bankrotot), a ne so nas !!!

Одма ќе те етикетираат ко вмровец. Страшна работа е да си патриот во Македонија :свиркам:
Али ако не изиграваш патриот одма ке те етикетираат ко есдеес-овен(ца) и предавник(!), како и да видиш за никако не си...

Инаку овие патриотиве во зграда не можат да се договорат онака патриотски една сијалица (од оние штедливите) на влез да сменат, еб*те патриотиве...

Која е разликата помеѓу мене и еден патриот?
Што значи да си патриот? На аватар на Кајгана да ставам слика од Александар Македонски со лавови во позадина и сонцето од Кутлеш? На профајл слика на Фејсбук да ставам моја фотографија до споменикот на Аце?
Да се зачленам во владеачката партија затоа што инаку сум грчки платеник кој сака да ја уништи Македонија?
Да се удирам во гради и да тетовирам христијански крстови на грб?

Ај некој нека ми објасно што патриотите ги прави патриоти?
Болдираното не е доволно, мора да имаш и MKD во никот. :vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Вие сте најпаметни нели...ние што мислиме ''антички'' сме сељачка барга што имаат испрани мозоци и незнаат ништо . Зошто не си се запрашал дека можеби ти си со испран мозок (ако си Македонец ако си нешто друго тоа е друг муабет). Јас си го поставив прашањето и добив одговор...Јас сум Македонец горд на Империјата што го прослави името на мојата земја од која потекнуваат Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Наум, Царот Самоил, Димитар Поп Георгиев Беровски, Карпош, Чуповски, Пулевски, Гоце, Јане, Ѓорче, Даме, Никола, Гемиџиите, Ченто, Брашнаров ... Јас знам кој сум ....кој си ти ?
:pos: 250 км од граница до граница ИМПЕРИЈА ?
Дај кажи што пушиш жити се,ко шо сум напнат деновиве ми треба и мене такво нешто.
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 00:53 ---
Дали била лоша, добра,никаква...мене ми е најубавото место на цел свет ова парче земја !! Толку маки видела оваа земја, толку страдања, измачувања и ден денес ги трпи истите работи од порано само во друга форма затоа што нејзиното име и територија се трн го око на целиот свет. Некогаш си се запрашувам: Чекај бе ние како народ да не грешиме негде да не не е така, да не се правиме на Тошо и им водиме инает на сите ... Ама размислувам малце и доаѓам до заклучок...Татарското племе, Маџурите и остали околу нас според нивниот бекраунд ќе ми кажуваат јас што сум ?! Ма дај ...
Иначе прадедо ми бил Комита во Тетовскиот регион се борел за оваа земја против Турците и предавничките чети, тој што видел мака тогаш 7 деца да ги заштити ги пикал во дупка со земја да не му ги грабнат децата само затоа што си ја сакал и се борел за својата земја да не зависи од никој ... !! Имам слики од него во Комитско облечен со пушка на коњ качен со бркови едни долги дедо ми вели имал длабок глас кога ќе викнел селото се тресело :D ..туу што мажиште бил се ежам кога пишувам се гордеам што сум потомок на таков човек ..ПРАВ МАКЕДОНЕЦ :)!! Јас сум потомок на најмалото синче на прадедо ми ... При крајот на неговиот живот му кажувал на дедо ми за времето кога бил Комита и за траумите што ги доживеал додека шетал по планината и борбите во кои учествувал губејќи ги пријателите, соседите што рамо до рамо се бореле, што одејќи низ темните шуми секогаш на памет му биле децата и жената дома дека сето тоа го прави за нив... Дедо ми нигде не кажал дека се борел за Бугарија, Србија или што ти ја знам ... На збор секогаш му била само Македонија и младоста што ја дал за оваа земја...али многу ги мрзел ''браќава'' зошто во 2 Светска Војна појше мака видел од Турско со нив !! Народот тогаш не се предавал сите биле сложни се држеле меѓу себе а за тоа е и доказ како криеле еден ранет Комита по куќите за Турците да не го откријат а овие дошле со цел аскер за да го фатат и на крај им рекле Ах бре каури игла во сено да беше ќе ја најдевме ама ѓаурот не го најдовме алал нека ви е :) !! Прадедо ми беше сведок на АСНОМ и дочека да поживее во слободна земја и неговите коски да почиваат во слободна Македонија за која крв леел !! Оваа моја земја ја сакам како Господ, како родена мајка ... Живеам за земјата за која Прадедо ми се борел гордо !!
БИДИ ВЕЧНА И ВЕКОВИТА ... ТЕ САКАМ МАКЕДОНИЈО !!!
Ај кажи што беља имал напраено прадедоти.не платил десеток ( денес секој ден плаќаш 18% плус акциза на се што ке купиш) украл нешто убил некого ? Не сери доста ти беше,се знае кој оделе во „ Кумити“ и доста сите тие ги праите револуционери и ослободители. Од ајдуци и убијци со сила правите херои.

Па од вакви ко вас народов седел 500 години под Турско, под Српско, Грчко, Бугарско ... Затоа дури пред 20 години имаме самостојна држава од ваквите антимакедонци кој својот народ и историја го омаловажуваат повеќе од кошилуков околу нас. Терајте филм ;) генерациите што доаѓаат ќе ве плукаат таквите како вас .. одродници од народот !! Плукачи на се што е македонско што сте вие не ми е јасно за што се чуствувате дека сте ?!

Па од вакви ко вас народов седел 500 години под Турско, под Српско, Грчко, Бугарско ... Затоа дури пред 20 години имаме самостојна држава од ваквите антимакедонци кој својот народ и историја го омаловажуваат повеќе од кошилуков околу нас. Терајте филм ;) генерациите што доаѓаат ќе ве плукаат таквите како вас .. одродници од народот !! Плукачи на се што е македонско што сте вие не ми е јасно за што се чуствувате дека сте ?!

Ти уште не сфати дека чуствата твои не ја менуваат историската реалност? Се запнал јас сум ова, јас се чувствувам она...
Добро. Чуствувај се до сабајле! :sleep:
Јас се чувствувам Марсовец. :tapp:

Самостојна држава Тито не ни поклони ко на слепи?
Која империја бе жити све ќе прснам од смеење... Кој посака, само помина, напрај блато за компири садење и замина.
Уствари ние од помош бевме... вратите ги отваравме на влегвење, и ги затваравме на излегвење.
Кој посака, не подели. Скоро цел свет го негират нашето постоење (фиром сме за сите). АЈ ГРЦИЈА имала национален интерес... АМ цел свет имат интерес од таа политика? Или грчкото лоби е прејако во светски размери?

Каков ПАТРИОТ да сум јас бе, ко во душава не сум нит 1% СИГУРЕН - ОД КАЈ СУМ, КОЈ СУМ и ШТО СУМ. Ај кажи како? Да се приправам?
Која е таа Македонска нација да е знам, да можам СО ЛЕЗЕТ да се тупам в гради? Која? Ќе ми копи-пастираш сеа нешто од учебник за 5 одд или дирекно од википедиа? И крај краева, шо мислиш ти бе ние неписмени сме, не читаме литература? Не се трудиме да се пронајдиме себеси КАКО ДЕЛ од некое си историско МАКЕДОНСКО битие?
Ама НЕМА бе бате, нема.. Сегде има 1000 ЗОШТО, и ни едно ЗАТОА. Тешка мистерија сме.

И запамти, МАКЕДОНЦИТЕ да знаеле точно ШТО СЕ и КОЈ СЕ - никој никогаш нема да ги разделел. Ама тука е зајакот.. кисела попара е се. И тоа според мене, таа историска грешка - НЕ Е ПОПРАВЛИВА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom