Биди МАКЕДОНЕЦ, сакај ја својата ТАТКОВИНА !

• Креатор на темата Креатор на темата DameRM
  • Време на започнување Време на започнување
Uste edna glupava tema !!!
Bidi MAKEDONEC, sakaj ja svojata TATKOVINA !
A sto pak drugo mozam da bidam, osven Makedonec !
Zemjata kako zemja(geografski poim) ja sakam, a toa dali kje ja sakam drzavata, vo toa uloga igraat bezbroj faktori !
I dali nekoj sto ete ne e etnicki Makedonec, a zivee/gragjanin e vo ovaa zemja, toj zarem ne moze i ne smee da ja saka ovaa zemja !
Zemja(bilo koja i bilo civa) e odredeno geografsko podracje/teritorija !
A drzava e druga rabota,
vlast+teritorija(zemja)+naselenie(narod)=drzava !!!
Pod poimot narod, ne se misli samo na edna(najgolemata) etnicka zaednica, tuku na site gragjani na taa zemja, bez razlika na: etnikum(nacija), religija(vera), politicka/ideoloska pripadnost, rasa, socio-ekonomska klasa i.t.n.
No ima eden nepobiten fakt:
KAKOV NAROD - TAKVA VLAST - TAKVA DRZAVA !!!
Politicarite(site) se del od ovoj narod, tie proizleguvaat od narodot, samiot narod gi dava/izbira, tie ne se nitu stranci, nitu pak Marsovci, nevozmozno e politicarite da bidat popametni i podobri od narodot, isto taka i narodot nevozmozno e da bide popameten i podobar od politicarite, kakov e narodot, takvi kje bidat i narodnite pretstavnici/izbranici, takozvani "politicari" !!!

Темава е глупава најискрено БИДИ МАКЕДОНЕЦ САКАЈ СИ ЈА ТАТКОВИНАТА! you dont say ?

Човекот е политичко суштество и не може сам значи мора да живее во заедница во која интересите им се поклопуваат,истиот треба да ја сака и цени таа заедница но не да ги дискриминира другите.

Не само педер туку неспособно асоцијално суштество кое од Х причини не може да се интегрира во системот.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 02:59 ---

Препорака-добра книга од Хаек.

Наслов Фатална Вообразеност.

Интегрирај се и be happy, не се замарај со општествениот отпад кој никогаш нема да доживее да љуби замислени ентитети.
Btw, Хаек е Македонец?

На крај краишта,ако не си Македонец тогаш мора да си педер :)

Или е педер?
:pos:

Од што потекнува љубовта спрема некој фудбалски клуб,од што потекнува воодушевувањето од некој цвет...едноставно ти се допаѓа.Јас се сакам како Македонец,малце ми е тешко што другите ме нарекуваат ФИР-ковец но и тоа еден ден ќе помине и нашето македонско име ќе блесне.Без минато нема иднина.Ако ние треба да се одкажеме од нашето минато тогаш ајде сите,цел свет да ја забраниме историјата и да ги изгориме сите историски книги.
Како Македонци сме родени,така сме воспитани и ќе се жртвуваме за таа “кауза“
На крај краишта,ако не си Македонец тогаш мора да си педер :)

Ова значи дека Албанците и Ромите се педери?

Како тогаш имаат најголем наталитет? :pos:

:facepalm::facepalm::facepalm:

Интегрирај се и be happy, не се замарај со општествениот отпад кој никогаш нема да доживее да љуби замислени ентитети.

Интегриран сум уште од средно и се трудам да влијаам позитивно на другите,инаку среќен бидејќи има повеќе причини за тоа.

не се замарај со општествениот отпад кој никогаш нема да доживее да љуби замислени ентитети.

Види сега факт е дека општеството генерира и нус појави посебно тоа е изразено во капитализмот,имено во ерата на дивјаштвото( тоа е збор-тие биле ЛУЃЕ) заедниците биле од 30-40 луѓе па така да интересите на истите им биле исти и затоа си помагале меѓусебе токму тогаш преовладувал алтруизмот,но денес имаме два проблема,првиот е религијата и традицијата кои им ги вметнуваат на младите(демек бидете добри) а од нивните деца лицемерно создаваат чудовишта-егоисти,вториот проблем е кај интересите бидејќи за разлика од "дивјаците" денес на луѓето целите и интересите им се различни и кога ќе го додадеме претераниот егоизам-јасно е.

И точно е дека државите прават разлика меѓу луѓето без основ но јас погоре алудирав дека ја сакам заедницата во која живеам и мислам дека нема ништо лошо во тоа.

Гледам дека некои луѓе стварно не ја сакаат Македонија бидејќи е мала и сиромашна...но татковината се дава од господ исто како и родителите да се вашите родители сиромашни ќе бегате однив,нема да ги прифаќате како родители,ќе се срамите однив ? Најверојанто не па така и Македонија е наша мајка ! Многу Македонци не се нарекуваат самите себе Македонци туку Македончиња ! Имам јас професорка што е по потекло од Русија таа секогаш раскажува за неа и се гордее со неа...вели дека животот би го дала за Русија...и никогаш не кажува дека друга земја е подобра од нејзината ! ПА ЗОШТО НИЕ НЕ ПРАВИМЕ ТАКА ДА БИДЕМЕ ПАТРИОТИ И ДА НЕ СЕ НАВРЕДУВАМЕ САМИ СЕБЕ ЗОШТО МАКЕДОНИЈА Е МАЛА !! МАКЕДОНИЈА ЈА ИМА ВО БИБЛИЈАТА...И МНОГУ ЛУЃЕ НИЗ СВЕТОТ ЈА СМЕТААТ МАКЕДОНИЈА ЗА СВЕТО МЕСТО ! АКО МОЖАТ ТИЕ И НИЕ МОЖЕМЕ !! МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА !
За да сакаш некого, треба да се почуствуваш сакано за да дадеш љубов треба и да бидеш љубен.
Еднострана и невозвратена љубов кратко трае синко

Не ме вреѓај, од антички мајмум потекнувам :pos::pos::pos:
А дебата не можам.. не не.. не можам толку ниско да се спуштам без падобран :D
Се надевам читаш меѓуредови..
Вие сте најпаметни нели...ние што мислиме ''антички'' сме сељачка барга што имаат испрани мозоци и незнаат ништо . Зошто не си се запрашал дека можеби ти си со испран мозок (ако си Македонец ако си нешто друго тоа е друг муабет). Јас си го поставив прашањето и добив одговор...Јас сум Македонец горд на Империјата што го прослави името на мојата земја од која потекнуваат Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Наум, Царот Самоил, Димитар Поп Георгиев Беровски, Карпош, Чуповски, Пулевски, Гоце, Јане, Ѓорче, Даме, Никола, Гемиџиите, Ченто, Брашнаров ... Јас знам кој сум ....кој си ти ?

Вие сте најпаметни нели...ние што мислиме ''антички'' сме сељачка барга што имаат испрани мозоци и незнаат ништо . Зошто не си се запрашал дека можеби ти си со испран мозок (ако си Македонец ако си нешто друго тоа е друг муабет). Јас си го поставив прашањето и добив одговор...Јас сум Македонец горд на Империјата што го прослави името на мојата земја од која потекнуваат Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Наум, Царот Самоил, Димитар Поп Георгиев Беровски, Карпош, Чуповски, Пулевски, Гоце, Јане, Ѓорче, Даме, Никола, Гемиџиите, Ченто, Брашнаров ... Јас знам кој сум ....кој си ти ?

Ги заборај Војтех и Дељан.

Are you god damn sure? Претпоставувам дека си учел историја, па колку години под ропство, па секој на секого му ја ебавал мајката, па асимилации разни... Којзнае каква крв имаш! Можеби си фасциниран од Македонштината, па сакаш да бидеш припадник во таа багра, тоа е веќе друго.

Are you god damn sure? Претпоставувам дека си учел историја, па колку години под ропство, па секој на секого му ја ебавал мајката, па асимилации разни... Којзнае каква крв имаш! Можеби си фасциниран од Македонштината, па сакаш да бидеш припадник во таа багра, тоа е веќе друго.

А ти сакаш само да се истакнеш,а вррррррска од нишшшшто немаш.

Е ова е више Паушал муабет..тезга работа. Муабет колку да се каже нешто и да се најде маана ... КАТАСТРОФА !!! Не ти е вреден постот воопшто да ти одговорам... Катастрофа си ..неам коменар !! А што си ти ?! А ?

А ти сакаш само да се истакнеш,а вррррррска од нишшшшто немаш.

Каков интелигентен пост. I'm speechless! Колку годинки имаш? Тли?

Е ова е више Паушал муабет..тезга работа. Муабет колку да се каже нешто и да се најде маана ... КАТАСТРОФА !!! Не ти е вреден постот воопшто да ти одговорам... Катастрофа си ..неам коменар !! А што си ти ?! А ?

Катастрофа сум оти немаш аргументи ли? :)

Катастрофа сум оти немаш аргументи ли? :)
Не да си катастрофа сеа на еден другар му го праќам постов се прсна од смеење колку си неписмен/а за жалење си !! Хах ццц ... ок чим сакаш !! Само кажи ми според тебе денешниов Македонец што е за да знам што да ти одговорам ?!

Не да си катастрофа сеа на еден другар му го праќам постов се прсна од смеење колку си неписмен/а за жалење си !! Хах ццц ... ок чим сакаш !! Само кажи ми според тебе денешниов Македонец што е за да знам што да ти одговорам ?!

Каква коенциденција! Баш и ние тука ти се смеевме тебе!
И какво ти е ова глупо прашање? Од каде да знам јас кој на кого му ја силувал мајката? Успат, зарем античките македонци не зборувале на старогрчки јазик? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom