Биди ѓубре за да те ценат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Прекрасен е ефектот. Стануваш Ѓубре со стил, интелигентен плукач у вода, и наеднаш гледаш цела орда зад себе, мали патчиња кои го дополнуваат секој претходно изоставан аспект на зборот "патетични" додека ја величаат твојата силна тупаница.
Еве ги патчињата, се шеткаат ваму наму, ми се обраќаат одвреме навреме, ми гугнуваат нешто ама шта је ту је, и тоа ти е еден од ултрамодерните начини на живот.
:toe:

ако сте биле попочитувани како гадови наместо како фини луѓе, тоа не мора да значи дека гадовите се повеќе почитувани. Сте помислиле ли дека не ве бивало доволно кога сте биле фини? Можеби грубата страна едноставно повеќе ви лежи :).

Точно! Гадови не се почитуваат пошто нема единствена квалитетна особина што можеш да ја почитуваш. Нив ги презираш и ако си во можност ги сведуваш на минимала контактите со нив.
Цврст став, знаење и самопочит се карактеристики кои ако ги поседуваш ќе те почитува околината, а не дрски, самобендисани гадови со подмукли потези.

Глупости... Никад нема да почитувам некој што се однесува како ѓубре повеќе од добар и мил човек.. И никогаш нема да бидам ѓубре за да ме ценат повеќе... Тие што знаат да ценат, ќе те ценат кога си добар а не ѓубре... А тие што ѓи почитуваат ѓубрињата не знаат да ценат... За да цениш некој што се однесува како ѓубре треба да си фрик ( у негативна смисла )

Ma ne e toa celta, temava e mnogu dobra samo malce topicot e tesko sfatliv.
Ponetata e BIDI GJUBRE ZA DA IMAS REJTING, so ima razlika znaci od POCIT do STRAVO POCIT. Ako si gjubre ke imas Rejting i site kon tebe ke imaat StravoPocit:)
Na primer sega jas imam Diskoteka i ne mu vikam na sekogo ajde povelete tuku stojam so skisnat surat na vrata i pustam samo odbrani luge.
Koa bi pustil nekoj slucajno sto ceka da vleze ke ima mn pogolema stravopocit.So znaci jas vo tie raboti so sum nad nekogo, kako ete vo slucajot so diskotekata bi steknal stravopocit.
Dokolku prv pat covek ide u taa diskoteka i go pustam bez problem so najubavi zborovi Poveli ubo da si pominis i sl, toj pak ke ja ima istata pocit, no nema da bide StravoPocit tuku poveke od srce ke te pocituva.
Sto se slucuva sea dalje? Tipot veke naviknat da vlegue bez problem i sl, ide nekolku veceri so red, e sea ti ke treba ednas da go stais na lista na chekanje, ne moze demek da vleze, sea ili nikako ne mozhe.Vednas seta pocit ja gubi i smeneto mislenje ima.
Zaso?
Zato sto toj veke se naviknal na toa, da vleguva so ubavo i da bidi ispraten so ubavo vnatre vo diskotekata, i posle toa jas go odbivam i e veke sosem drugo sranje i odednas go menuva totalno mislenjeto.
isto ako sum go odbival odbival i ednas go pustam so ubavo ke mu bese najzakon vecer od cel noken ziviot:D
Zato e najubo coek da se navikni na negovi stavovi a ne drugite da go upravuvaat.
Vo dvata primeri so gi spomnav jas go upravuvam tipot.
Znaci odbegnuvanjte bilo kakov psihicki tovar PROTIV VASATA CENETA I SVETA VOLJA.Se ona sto se pravi protiv tuga volja spaga vo black magic....

Ma ne e toa celta, temava e mnogu dobra samo malce topicot e tesko sfatliv.
Ponetata e BIDI GJUBRE ZA DA IMAS REJTING, so ima razlika znaci od POCIT do STRAVO POCIT. Ako si gjubre ke imas Rejting i site kon tebe ke imaat StravoPocit:)
Na primer sega jas imam Diskoteka i ne mu vikam na sekogo ajde povelete tuku stojam so skisnat surat na vrata i pustam samo odbrani luge.
Koa bi pustil nekoj slucajno sto ceka da vleze ke ima mn pogolema stravopocit.So znaci jas vo tie raboti so sum nad nekogo, kako ete vo slucajot so diskotekata bi steknal stravopocit.
Dokolku prv pat covek ide u taa diskoteka i go pustam bez problem so najubavi zborovi Poveli ubo da si pominis i sl, toj pak ke ja ima istata pocit, no nema da bide StravoPocit tuku poveke od srce ke te pocituva.
Sto se slucuva sea dalje? Tipot veke naviknat da vlegue bez problem i sl, ide nekolku veceri so red, e sea ti ke treba ednas da go stais na lista na chekanje, ne moze demek da vleze, sea ili nikako ne mozhe.Vednas seta pocit ja gubi i smeneto mislenje ima.
Zaso?
Zato sto toj veke se naviknal na toa, da vleguva so ubavo i da bidi ispraten so ubavo vnatre vo diskotekata, i posle toa jas go odbivam i e veke sosem drugo sranje i odednas go menuva totalno mislenjeto.
isto ako sum go odbival odbival i ednas go pustam so ubavo ke mu bese najzakon vecer od cel noken ziviot:D
Zato e najubo coek da se navikni na negovi stavovi a ne drugite da go upravuvaat.
Vo dvata primeri so gi spomnav jas go upravuvam tipot.
Znaci odbegnuvanjte bilo kakov psihicki tovar PROTIV VASATA CENETA I SVETA VOLJA.Se ona sto se pravi protiv tuga volja spaga vo black magic....

Ако си ти сопственик на дискотека и притоа како таков стоиш на врата да бираш луѓе кои ќе ги пуштиш :kesa:, а јас изгледам пристојно и имам намера културно да се забавувам и не ме пуштитиш дека тебе така ти се сака не само што нема да те стравопочитувам, уште помалку почитувам, туку тоа ќе биде прв и последен пат да те погледнам и никогаш да не посакам да дојдам повторно. Има и други дискотеки и места за забава каде сопствениците и персоналот знаат како се работи. :wink:

Не може да избројам колку пати ја имам чуено оваа изрека и колку само ме нервира.Добро,мајку му,мора ли луѓево да бидат третирани како ѓубре,да осеќаат злоба на своја кожа за да почитуваат некого?Не знам,дали луѓето се повеќе и повеќе стануваат мазохисти,свесно сакаат да бидат лошо третирани и тој човек кој ќе ги третира така ќе го сакаат и почитуваат?

Колку оваа изрека држи вода во реалноста?
Кои луѓе ја употребуваат и постапуваат во склад со неа?Оние кои сакаат да се самоубедат дека е ОК да бидеш таков,за да немаат грижа на совест кога повредуваат некој или оние луѓе кои се разочаруваат од злобата околу себе,кои се фини?

Дали мора да значи дека ако си добар,фин со луѓето нема да бидеш успешен и ценет?

И зашто побогу некој повеќе би го ценел оној кој го третира како ѓубре отколку оној кој е фин и добар со него?

И со професорите во школо е така сум приметила:Оние кои се добри,фини и кои пријателски се поставуваат,учениците им се качуваат на глава,а оние одвратни,злобни,исфрустрирани професори се страви трепет и сите им се плашат и се најголем авторитет.

Ваши мислења?

Така е, сосема си во право. Луѓето ти оддаваат почит само кога се плашат од тебе:toe:

lugeto ti oddavaat pocit samo koga se plasat od tebe.vistina.Makijaveli rekol, podobro da mi se plasat, otkolku da me sakaat. Vistina. I zosto seta hipokrizija so religiite? Samo zborat edno a pravat drugo.

Ова како "Only bitches go far in live" паа некогаш и стварно е така

Подобро да не ме почитува никој него да ме почитуваат поради тоа што зум ѓубре. Како прво за да те ценат треба да те ценат за тоа да правиш добри ствари да си добродушен и слично. Не за срања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom