Биди ѓубре за да те ценат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Јас како што знам и имам примери некои обично во врска е така едниот некогаш се понаша лошо спрема другиот но другиот сепак го почитува... а која е причината за такво однесување и таков почит неам појма... али држи вода оваа изрека :) за жал

Izrekata si e na mesto, iako ne stanuva zbor za pocit tuku za stravopocit.

Ако не сакаш да те газат, биди ѓубре за да те ценат! :salut:

Kako ke si postelis taka ke si legnis:wink:

Bidete gubrinja, ako sakate pogolemo po4ituvanje - ne deka ako si fin i primeren nema da te po4ituvaat, no tuka se raboti i za popularnost, a sekomu mu e vazna:smir::smir::smir:

Не се согласувам целосно. Ѓубре само кога имаш ѓубре во близина, ама не за да ме цени, него да може да се функционира, кога веќе животот ти сервирал таква личност.
Инаку ѓубрињата не се ценат, од нив се пазиш во секоја ситуација зашто не знаеш на што се` се спремни. Лично, човек кој носи "титула" ѓубре ми асоцира на нешто подло, неспособно, склоно кон интриги, искомплесирано.
Познавам луѓе кои исклучително многу ги почитувам, истакнати и во професијата што ја работат и во приватниот живот кои успеале да дојдат до тоа ниво, а сепак да ја задржат човечноста.

kolku poveke sum dobar so nekoi luge, tolku poveke me koristat.No ne mozam da sum los...no mozam da namalam so dobrinata

kolku poveke sum dobar so nekoi luge, tolku poveke me koristat.No ne mozam da sum los...no mozam da namalam so dobrinata
И јас така си мислев, додека не дознав дека сум можел да бидам и лош, итекако лош :)
И никиогаш немојте да се двоумете на некој кога му правите добро, и кога ќе почне да се курчи (а порано или подоцна, сите ќе почнат така), не се двоумете да му одржите лекција!

..абе ако си добар..фин..и секому помагаш..секого почитуваш..те газат...те користат...мислат дека може да те врти на мало прсте....се додека не вратиш..не покажеш заби...едноставно докажи дека си поголемо ѓубре од нив..и готово ќе почне некој и тебе да те почитуа...:toe:

у минатото беше
доброто победува а лошото губи

ама
сеа лошото победува нон-стоп а доброто го ........

биди губре .........

у минатото беше
доброто победува а лошото губи

ама
сеа лошото победува нон-стоп а доброто го ........

биди губре .........
Биди секогаш добар,не биди ѓубре,зошто кога тогаш ќе ти се исплати добрината,ќе дојдат на секого неговите 5мин!!

....да мн е поубаво да си добар..отколку расипан..ама ипак треба да постаеш границе..заш гадно е кога те газа...едноставно ретко доаѓаа тие 5 мин:toe:

lol

ако сте биле попочитувани како гадови наместо како фини луѓе, тоа не мора да значи дека гадовите се повеќе почитувани. Сте помислиле ли дека не ве бивало доволно кога сте биле фини? Можеби грубата страна едноставно повеќе ви лежи :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom