Биди ѓубре за да те ценат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Како те третираат и како се однесуваат кон тебе така. Ако некој мисли дека полесно ќе помине ако те третира како ѓубре покажи му дека и ти можеш да се однесуваш така кон него.

Норамално е дека сите ние имаме граници на толеранција. Кога некој ќе ги помине сите ние сме ѓубриња, без разлика на тоа колку сме мирни и толерантни.
За жал за да успееш кај нас треба малку став кој ќе покаже дека си арогантен, ладнокрвен и во дадени моменти дека знаеш и да сочувствуваш. Ама ако ај можеби ќе се смени нешто па ќе почнеме да цениме и вистински вредности.

Не.
Ако сакаш моќ и луѓето да се плашат од тебе, треба да бидеш ѓубре.
Ако сакаш почит, сакаш живот без милион и една дамка во книгата, тешко дека треба да бидеш хејтерот што на сите цинично им се смее кога ќе паднат, бачкото што ќе ти пука сеир седејќи на кеј ... ми ја разбирате поентата.
Важно е да се биде човек, важно е да се насмевнеш кога некој ќе ти каже колку е среќен и да го држиш за рака додека плаче, важно е ... да разбереш.

ѓубре со ѓубре
човек со човек
едноставно клин со клин се избива...
Него...денешницата ни дојде така како шо и многумина рековте ако бидеш зол и опак повеќе ќе те ценат..и да се согласувам дека тука преовладува стравот..а не некоја замислена "почит",и повеќето шо се и повеќе од ѓубриња успеваат у животот тоа ти е реалноста ..или прифати или остави..
а шо се однесува до мене добра сум додека некој не ми се качи на глава ..али ако ми се качи ондак поарно нека бега оти ако го фанам е богами ќе го јаде..значи ѓубре сум само кога сум приморана да сум тоа...:baeh:

Dobar i budala se edno te isto,a kolku sto si podobar so site tolku si pravis poloso za sebe.
Ne treba da si gjubre za da te cenat podobro e samo da si orginalen i iskren bez gluma i foliranja.
Vo denesnicata tocno e deka gjubrinjata uspevaat mnooooogu podobro od ali ne bi kazala deka se poceneti.

Искрено, луѓето едноставно молат да си ѓубре за да те ценат. Тоа е лажно и се случува само пред ценетиот, но на некои и тоа им е доволно. Не им е важно што ќе кажат другите зад него, важно им е пред нив да се постелува црвен тепих.
Од друга страна, ако си добар и фин, ќе кажуваат можеби за тебе дека си таков, но никој нема да ти го послуша зборот или некако посебно да те третира.
Има милион секојдневни примери во кои се докажува тоа, како во ситуациите кои ги гледам од страна, така и во тие кои лично ми се случуваат.
Работите генерално стојат така, што не значи дека има и исклучоци. Најверојатно некоја златна средина е вистинскиот погодок. Да си добар и фин, но да можеш да ги препознаеш моментите кога треба да си ѓубре и тоа да си таков само кон ѓубрињата. Само во тој случај сигурно никој без причина нема да биде оштетен или награден од тебе.

тоа ѓубре звучи чудно!но тоа е една голема вистина!третирај ги како да се подолу од тебе и повеќе ќе те сакаат!!!јас таа лекција никад не ја научив!:toe:

Кога веќе некој ти го ставил одзади...не мрдај не го прави ќеифот.
Муабетот ми е дека треба да ставаш акцент на почетокот,а не да кукаш на крајот...
Никој никогаш не би те заебал/повредил/наштетил ако ти сам не се наведнеш за бомбончето шо ти го фрлиле.

во каква ситуација се наоѓаш таков треба да бидеш
ем волкот најаден ем офците на број

Не мора...Мене ми е важно најблиските да ме ценат (а ме ценат ваква каква што сум) и со нив не би била ѓубре никогаш

:helou:Кога си лош лугето не дека те ценат повеќе ,ама пазат во односот со тебе . Од моето искуство можам да кажам дека, ако многу се постилаш и ке згазнат врз тебе . треба да си спремна на тоа и да не се чуствуваш лошо зошто ти така сакаш и така правиш. јас сепак би се одлучила за добрина, помагање и добар однос .Веке научив да не се постилам ,а сепак ако од мене се бара да се трудам да помогнам и верувам почитувањето ќе дојде .:helou:

Треба да се однесуваш како ѓубре ако сакаш друго ѓубре да те цени. Ако знаеш дека личноста што ти е мета всушност не е „ѓубре“ тогаш ваквиот пристап е скроз погрешен. Кога си „ѓубре“ спрема друго „ѓубре“, тој всушност ќе те цени не поради тоа што си ГОЛЕМО „ѓубре“, ами ќе те цени бидејки ќе има некаков страв спрема тебе. Тоа „ѓубре“ ќе те цени само поради тоа што ќе се плаши да не му направиш нешто или пак некако да го направиш „помал“ од тебе.
Стравот од евентуална последица од нешто се пројавува како наводно „ценење“ но е само одбранбен систем против омаловажување.
:helou:

Ама ајде ви се молам.

Земете примери од сопственито живот, ставете се вие во улогата на оној кој треба да цени. Ги почитувате ѓубрињата? Им „скидате капа“? Си викате „алал да му е, каков гад е“? Сакате во своја близина да имате лошотии? Или евентуално се правите фини ако ѓубрето има некаква моќ, ама во суштина го мразите?

Никогаш нема да се согласам со девизата дадена во насловот на темата. А гадовите? Ма пуштете ги нека си живеат во својот сопствен лажен свет.

изрекава е добра...ако ги слушаш на сите сите ке те вртат како шо тие сакаат. Добро немора да бидиш ѓубре треба само да си имаш свое Јас и кога ќе речиш не цврсто да си стоиш на тоа

Jas sekogash se vodam spored shmekot..vikam aj taka ke me cenat..:)...
Ama za nekoi devojki ocigledno treba postrog shmek za da te cenat.:)..ili gubre shmek:)

Не ги ценам ѓубрињата, нити пак ги сакам близу до мене. Некогаш ми се забавни, знаат да ме напалат и да ме натераат да кажам „ќе види тој убаво“ или да се препукуваме за да видиме на кој му е поголем, ама тука прекинува „почитта“:)
Не сакам да сум ѓубре и не сакам да ме гледаат како ѓубре. Сметам дека доволно постигнувам и вака и дека доволно ме ценат и вака...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom