RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Уште има во денешно време луѓе што би умреле за држава?:raz:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За ова никогашНајпрвин за деца, жена, а после и за лична слобода. За се други не би се осмелил, а посебно не за држава.
Смртта е не дефинирано нешто, непредвидлива е т.е никој не знае каква е и зошто постои.
Јас во овој период од животот не сум подготвена да умирамно Би умрела за личности кои ги почитувам и сметам дека го заслужиле тоа. Оние кои имаат посебно место во мојот живот и во моето срце... Малку се тие за кои би го дала животот...
Ајде те молам кажи зошто постои, кои се причините и како ја објаснуваме смртта?Смртта е недефинирана и не знаеме зошто постои?
И би го дала животот за личности што ги почитуваш?
Па и јас си ги почитувам комшиите но не би го дала животот за нив. Најверојатно не би го дала ни за многу луѓе што ги сакам. Многу е лесно да се каже дека би го дале животот сега кога сме свесни дека тоа нема да се случи, но во реални ситуации не верувам дека 2 % од тие кои се изјаснија дека ќе го дадат животот за татковината или пријателите навистина ќе го направат тоа. Живееме во свет каде што никој не прави ни најмали напори да ја подобри ситуацијата на другиот. Се прашувам колку од овие млади господа и госпоѓици овде направиле некоја поголема жртва за некој друг? Кога последен пат се лишиле себеси од нешто за нечие туѓо добро, без апсолутно никаков нивен бенифит од тоа па за овде да се расфрлаат со нивните животи како да се неделен џепарлак.
И кога тогаш како-така еден ден смртта ќе не стигне сите, зошто да не го дадеме животот за нешто што НАВИСТИНА ВРЕДИ
Најпрвин за деца, жена, а после и за лична слобода. За се други не би се осмелил, а посебно не за држава.
Не зборувам за умирање за секојдневни работи...Работи за кои лично јас сметам дека треба да умрам и ќе го направам тоа...Ajде умри. Утре нема да читаме твои блесави постови. Зошто да живееш еден век, кога можеш да го дадеш животот за нешто што НАВИСТИНА ВРЕДИ.
Ајде те молам кажи зошто постои, кои се причините и како ја објаснуваме смртта?
И кога тогаш како-така еден ден смртта ќе не стигне сите, зошто да не го дадеме животот за нешто што НАВИСТИНА ВРЕДИ