Безбедносните служби ќе може да прислушуваат секого?

Подршка за новиот начин на прислушување и следење

• Вкупно гласачи
    122
[acko]®;1693543 напиша:
епа ако си глуп по тел да ги правиш тие муабети тогаш терај. и во америка е дозволено преслушкување па не гледам дека им проблеми!

Прислушкувањето по телефон е надмината стара работа од пред 20 години,всушност за таква опрема не требаше да се издвојат 50 милиони евра од буџетот,ќе беа доволни и само 1 милион.Сега има пософтицирани начини,кој за да се набават треба и да се платат.Ќе се знае во секој момент кој бизнисмен и која секретарка сака да “перне“ а па камо ли дали ќе продава или купува акции,сега и воздухот ќе има уши,не само ѕидовите,итоа озаконето без страв од прогон и казнување за тоа,итоа финансирано со парите на граѓаните од буџетот.
Интересно ќе биде што таа моќна машинерија ќе биде во рацете на два-тројца луѓе,кој ќе можат да те уценуваат па од председател на СДСМ можеш да станеш најдобар лепач на плакати за ВМРО,всушност во секој момент и законски ќе можат да управуваат со твојот живот одкако лесно,едноставно и НЕКАЗНИВО ќе обезбедат докази против тебе.Доколку и сакаш да ги тужиш или да се пожалиш на таквата постапка ќе му ги презентираат дискретно “снимките“ на судијата како му го “дудлал“ на својот колега на пример,мислиш ли дека ќе остане непристрасен?:toe:

Колку сте заостанати , ова е невидено.Овој закон е највише во служба на стратегијата за зголемување на наталитетот.Навечер звони некој на врата ,излегуваш , џандар ти стега пендрак во тиква и ти вика:
....магаре едно пак не дупиш , вака ли ке порасне наталитетот??........:wink:

Колку сте заостанати , ова е невидено.Овој закон е највише во служба на стратегијата за зголемување на наталитетот.Навечер звони некој на врата ,излегуваш , џандар ти стега пендрак во тиква и ти вика:
....магаре едно пак не дупиш , вака ли ке порасне наталитетот??........:wink:

Затоа ли владата на ДПМНЕ ви обезбеди бесплатна дркална,за дома да дркате?????????....ќе продолжи во истиот стил.:smir:

[acko]®;1693522 напиша:
абе ајде? ај коа ќе најдеш снимка од мвр на youtube извести не може?
известен си , за превод обрати се со некое коалиционо другарче :)

Затоа ли владата на ДПМНЕ ви обезбеди бесплатна дркална,за дома да дркате?????????....ќе продолжи во истиот стил.:smir:
Не ти е срам вака јавно да се буниш за конкуренција во твојот занат????? :wink:

Го поддржувам овај закон,бидејки ке помогне во откривањето на криминаклците.

А доколку вие не сте криминалци би требало да го поддржите.

Јас немам што да скривам бидејки немам ништо направено,што е против законот.

Не ти е срам вака јавно да се буниш за конкуренција во твојот занат????? :wink:

Па морам затоа што некои од вработените како тебе,избегаа во Шведска за да го усовршат занаетот и одтаму ја поттикнаа владава да ми отвори конкуренција.

Го поддржувам овај закон,бидејки ке помогне во откривањето на криминаклците.
А доколку вие не сте криминалци би требало да го поддржите.
Јас немам што да скривам бидејки немам ништо направено,што е против законот.

Веруваш ли дека криминалците ќе се откријат самите себе,всушност со овој закон ќе бидат обезбедени докази дека и ти нешто си направил,итоа легално без да се плашат дека некој ќе ги казни за тоа.:toe:

Па морам затоа што некои од вработените како тебе,избегаа во Шведска за да го усовршат занаетот и одтаму ја поттикнаа владава да ми отвори конкуренција.
.
Многу ми е тешко АБЦ :nesum:

Имаше една песна од дугме „ Шта би дао да си на мом месту„ :helou:

Многу ми е тешко АБЦ :nesum:

Имаше една песна од дугме „ Шта би дао да си на мом месту„ :helou:

Тешко ти е кога правиш пауза за “пушење“ пред дркалницата?:smir:

Веруваш ли дека криминалците ќе се откријат самите себе,всушност со овој закон ќе бидат обезбедени докази дека и ти нешто си направил,итоа легално без да се плашат дека некој ќе ги казни за тоа.:toe:

Добро што напинаш толку те плаќат некој да плукаш по секој закон што ќе го донесе оваа влада.

Па за да биде прислушкуван некој најпрво треба да се издаде налог од Судија.

Ако ми ја прислушкуваат комшиката Милева најебали смо ко жути пола град.

Добро што напинаш толку те плаќат некој да плукаш по секој закон што ќе го донесе оваа влада.

Па за да биде прислушкуван некој најпрво треба да се издаде налог од Судија.

да налог,ама само усно ќе биде доволно што остава гоооооооолем простор за “маневри“

ебати налогот УСЕН /// после ке биде реков не реков ,..... а башка тоа ме потсека
на некое комуњарско време или болшевичко подобро ке им одговара.... хахахха е сега кога ке ги пцујам барем знам дека некој ме слуша:vozbud: тоа е единствената придобивка од законот ... и после владата не била во дослух со народот,,, се и во уво ке се претворат се со цел да му угодат на народот:tapp:

А што ако си бил во соблекувалната на Градски кога играа Македонија -Англија, па да им ставиш рицинус во соковите на англичаните, па може и ќе ги тепавме???

Така нешто!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom