bezobrazna
...Paste
- Член од
- 7 август 2008
- Мислења
- 440
- Поени од реакции
- 27
Jас го поддржувам законов 100%!!!! неможе кој сака што сака да купи бе... Како што веке и сестра ми спомена погоре сами си купуваат и дозираат лекови и антибиотици ко да се бомбони,а највеке се нервирам кога за сопствени деца не рзмислуваат што се може да се случи ако настане алергија,шок итн. На нивна одговорност како не... Не дај боже да се деси нешто,се знае кој ке биде крив...
лугево гледам дека полека се навикнуваат ама ке треба време сепак...
Пред некој ден влегува пациент и бара антибиотик и после мое 10 минутно објаснување зошто неможе да се издаде... ме отера од таму кај што сум дошла и ме праша зошто сме немале лекар на лице место во аптека за да му напише рецепта .... Ејјјјјјј... Со некои луге и неможеш да се разбереш.
Или ај препорачај ми некој антибиотик... Да не ти се верува колку само лугево не пазат на лековиве и не ја сфакаат нивната правилна употреба!!!
Јас за мене одам на лекар а не па на друг да му препорачувам!!! Се знае што можам јас да препорачам препарати од отц програма друго....
лугево гледам дека полека се навикнуваат ама ке треба време сепак...
Пред некој ден влегува пациент и бара антибиотик и после мое 10 минутно објаснување зошто неможе да се издаде... ме отера од таму кај што сум дошла и ме праша зошто сме немале лекар на лице место во аптека за да му напише рецепта .... Ејјјјјјј... Со некои луге и неможеш да се разбереш.
Или ај препорачај ми некој антибиотик... Да не ти се верува колку само лугево не пазат на лековиве и не ја сфакаат нивната правилна употреба!!!
Јас за мене одам на лекар а не па на друг да му препорачувам!!! Се знае што можам јас да препорачам препарати од отц програма друго....