Best buy за ваучер

• Креатор на темата Креатор на темата young.lust
  • Време на започнување Време на започнување
Денес слушнав некоја информација, дека по продавнициве за компјутери биле мањак со лаптопи, т.е. немало. Се створила голема гужва и све отишло... Има некој информација околу ова?

Zemi si HP550 laptop ke ti zavrsi rabota(osven za igri) za28000den.
ili zemi Notebook FS ESPRIMO V5535 Intel Dual Core T2330 za 25500den.(ne e los,samo ima slaba baterija)
HP 550 не би препорацал на никого икрено зошто пола од пратките во државава се фалични плус крш се инаку колку што последен пат проверив во ДУНА Компјутери НР 550 беше 26500 така да добро прошетајте пред да купите или ако купувате веке некој од палетата на НР докај 33000 имаш НР 6735s со АMD Turion 2Ghz 3GB рам 320 хард

НЕ БРЗАЈТЕ ДА ГИ ОПНЕТЕ САМО ВАУЧЕРИТЕ ПРОВЕРЕТЕ ГИ ПРВО ЦЕНИТЕ НА ПОВЕЌЕ МЕСТА

HP 550 не би препорацал на никого икрено зошто пола од пратките во државава се фалични плус крш се инаку колку што последен пат проверив во ДУНА Компјутери НР 550 беше 26500 така да добро прошетајте пред да купите или ако купувате веке некој од палетата на НР докај 33000 имаш НР 6735s со АMD Turion 2Ghz 3GB рам 320 хард

Има повеќе модели на HP550, заради тоа и цените се различни. Заради тоа при купувањето точно рповерете го моделот и конфигурацијата. Поефтината варијанта најчесто е со 1 гига рам и 160 гига хард

НЕ БРЗАЈТЕ ДА ГИ ОПНЕТЕ САМО ВАУЧЕРИТЕ ПРОВЕРЕТЕ ГИ ПРВО ЦЕНИТЕ НА ПОВЕЌЕ МЕСТА

Пола од пратките се фалични?! :nesum:
Ај пообјасни малку, ама не субјективно туку со факти.

Времево за купување се наближи...сега е екот. Дај да ја оживееме темава, споделете искуства со фирми, со конфигурации, давајте совети и прашувајте. Која фирма ја преферирате, како сте задоволни од вашиот компјутер, и од која фирма е купен. Каква конфигурација би предложиле за одредена професија, дали би зеле лаптоп или десктоп...се!

Јас се одлучив за декстоп (фиксен, ко шо знам на смешка да си го речам :)). Потребен ми е голем и убав монитор, со добри перформанси во графика, и секако солиден процесор кој ќе ги истрпи сите рендери и слични мачења. За сметка на тоа, не ми е потребен екстра голем хард, нити некоја посебна звучна картица, а нити некакви си додатоци од типот на веб-камера и слично. Потребно ми е чисто професионално, нешто кое ќе ми овозможи малку поширок поглед од лаптопчево на 15.4“.

Сум посетил само поголемиве фирми...АМЦ, Анхоч, Нико...Додуша, не ни знам каде се постојат убави понуди, освен овдека.

Затоа предлагам уште еднаш, да ја подзагрееме темава, и да си се советуваме меѓу себе.

Планирам да купам лаптоп. Шеткарав малку по продавниците, разгледував понуди.

Не сум гејмер, важно ми е само екранот да е голем (17 инча се сосема доволни), а поради типот на работа за која ми треба - AutoCAD 2d цртање најчесто, ретко 3Д средување, мислам дека процесорот е најважен, покрај рам меморијата.

Дали некој може да ми каже од искуство, како минал со Acer (кои имаат нешто налик на тоа што барам, по перформанси и цена), Асус X71SL - 7S090, па размислувам и за Dell Studio 17-1735, ал цената (околу 52000, kupilaptop.com) е некако соленка...

Би дал и толку, но сметам дека за она што ми е потребно, можам и за помалку пари да најдам солидна конфигурација.

Па, би ве молел за совет од лично искуство.

Не сум гејмер, важно ми е само екранот да е голем (17 инча се сосема доволни), а поради типот на работа за која ми треба - AutoCAD 2d цртање најчесто, ретко 3Д средување, мислам дека процесорот е најважен, покрај рам меморијата.

Дали некој може да ми каже од искуство, како минал со Acer (кои имаат нешто налик на тоа што барам, по перформанси и цена), Асус X71SL - 7S090, па размислувам и за Dell Studio 17-1735, ал цената (околу 52000, kupilaptop.com) е некако соленка...

Би дал и толку, но сметам дека за она што ми е потребно, можам и за помалку пари да најдам солидна конфигурација.

Битно да ти е процесорот T8ХХХ, рам минимум 2 GB и терај. Не е битна марката.

Море битна е марката, застава и ford не е исто

Видов еден убав ХаПе, 17 инчи, во USA MAK, наспроти Пошта. 36-7 иљади, со солиден процесор (чинам Т5ххх) 2 или повеќе рам, хард исто над 200 гига...

Јас зедов сличен, само 15.4 инчи (многу ми е тежок 17 :) со core2duo T5470, 250 hdd и 2 гига рам. 31 илјада.

Ако те интересира, можам да разгледам да го најдам точно кој модел беше.

Видов еден убав ХаПе, 17 инчи, во USA MAK, наспроти Пошта. 36-7 иљади, со солиден процесор (чинам Т5ххх) 2 или повеќе рам, хард исто над 200 гига...

Јас зедов сличен, само 15.4 инчи (многу ми е тежок 17 :) со core2duo T5470, 250 hdd и 2 гига рам. 31 илјада.

Може поточно да ми објасниш кај се наоѓа продавницата? И дали си видел нешто десктоп, шо ти фатило око?

Тој што го спомнуваш е HP 550, мене лично ми е фаворит од евтините лаптопи.За малку пари добиваш повеќе од солидни перформанси.Баш тој модел во Анхоч е 29500, а има и повеќе верзии(со поголем хдд, со повеќе меморија).

А другарчето што сака десктоп, нека си земе P35 матична и Core 2 Quad Q6600, нема да погреши.Сега собирам пари токму за тој процесор затоа што Интел ќе престане со производство на тој модел во 2009.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom