Best buy за ваучер

• Креатор на темата Креатор на темата young.lust
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво,
Е вака, пошто ќе земам ваучер наредната недела, сакав да ве прашам за мислења, совети, идеи, како најдобро да го искористам.Дали да се свртам на Desktop или на Laptop варијанта.
Не се разбирам многу во компјутери па секој совет е добредојден.Може да бидете и малку поконкретни во одговорите, каде, колку, цена, итн...
Може значи да одам 15.000ден ваучерот и отприлика 10-15 илјади плус.
Thx :smir:

Лап тоа во секој случај :) Сега ќе си видиш каков ти одговара повеќе :smir:

Десктоп си е десктоп, освен ако не ти треба преносен компјутер поради Х причини.

Како што рече, за 15.000 ваучерот + што планираш 10 - 15 илјади плус, сосема солидна конфигурација се купува за тие пари.

Имаш идеја што сакаш од компјутерот?

Па ми треба некој стандарден компјутер, ама и некој добар лаптоп би ми завршил работа.Да не испадне да одам и да ги фрлам парите некаде, сакав некој да ми напише што има по фирмиве низ Скопје.Значи може препорака за десктоп, ама може и лаптоп.Сакам добро да се информирам, а и мислам темава ќе им помогне на многу неодлучни како мене. :toe:

unperfect напиша:
Лап тоа во секој случај :) Сега ќе си видиш каков ти одговара повеќе :smir:
Шо збориш бе? :) Ти си изглеа од оние за кои врхунац е да имаат лаптоп. Не е битен каков (конфигурација мислам), битно лаптоп да е и да е убав на изглед, сребрен по можност :)

Чим не ти треба за нешто специјално, за да не филозофираме и наједноставно да ти биде, за тие паричиња склопи си нешто што ќе пичи на Кор 2 дуо, што ќе има барем 2-3 гига рам, ако не си гејмер не фрлај пари на којзнае каква графичка, и тоа е тоа, и кусур ќе ти остане, а ќе имаш сосема солидна машина.

Прошетај 2 -3 дуќани, спореди цени на исти компоненти.

А лаптоп за 25 - 30.000 илјади, немаш баш некој избор, тапа конфигурации. Океј, освен ако не ти е за сурфање, месинџер, ворд и ексел.

За 30,000 ден можеш да земеш ѕверка десктоп и подпросечен лаптоп. Ако немаш потреба од лаптоп а си гејмер можеш да склопиш солидна десктоп конфигурација

Не можам да се сетам кој имаше понуда деновиве, АМЦ или некој друг, со ваучер можеш да подигнеш комјутер (не знам која конфигурација), монитор 19 инчен и подарок, принтер- скенер- копир???

Дали е добро да се земе таков компјутер? Па баш од АМЦ? Некако се изедначија цените на лаптопите со компјутери. Така да дали да се земе лаптоп е прашањето. За гејминг се знае дека не доаѓа лаптоп во предвид нели?

Zemi si HP550 laptop ke ti zavrsi rabota(osven za igri) za28000den.
ili zemi Notebook FS ESPRIMO V5535 Intel Dual Core T2330 za 25500den.(ne e los,samo ima slaba baterija)

Па ми треба некој стандарден компјутер, ама и некој добар лаптоп би ми завршил работа.Да не испадне да одам и да ги фрлам парите некаде, сакав некој да ми напише што има по фирмиве низ Скопје.Значи може препорака за десктоп, ама може и лаптоп.Сакам добро да се информирам, а и мислам темава ќе им помогне на многу неодлучни како мене. :toe:
Солиден компјутер кој ќе можеш да го пичиш без проблеми можеш да си најдеш за 25-30.000
А Лаптоп , единствено ако сакаш за 36 000 Fujitsu Siemens еден модел имаше прилично солиден со 2 GHz , 3 GB Ram и остало не ми текнува , знам само дека солиден беше.

Zemi si HP550 laptop ke ti zavrsi rabota(osven za igri) za28000den.
ili zemi Notebook FS ESPRIMO V5535 Intel Dual Core T2330 za 25500den.(ne e los,samo ima slaba baterija)

За што да ги земе овие модели не те разбирам? Изгледа вие само ради поимот лаптоп и неговиот изглед купувате лаптоп.

Young.lust aко ти треба нешо преносливо, ако работиш и често си во движење, да, доаѓа во предвид лаптоп (но сигурно не овие модели:nesum:). Во спротивно, види си за овие пари можеш супер конфигурација да си направиш со убав монитор. Како што гледам доста паднаа цените на мониторите сега. А и кога ќе ја направиш јака основицата некое време нема да треба да фрлаш пари за надградба. Размисли си добро.:helou:

A zosto ne ovie modeli,te molam objasni dali imaat nekoi maani?
inaku i jas sum za desktop kako prva masina a laptop kako f:salut:tora!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom