Бегање од дома на неколку дена.

• Креатор на темата Креатор на темата kod
  • Време на започнување Време на започнување
Нема што да бегам од дома топ ми е, само жалам што немам многу време за дома..обврски си се обврски :S:helou:

А ова другарка ти, колкава е ако не е тајна?

Значи, другарка ти си заминала на шетање со некој типац, без да ги извести нејзините? И нејзините не изреагирале никако? Сигурна си, или безрезервно и веруваш на секој исказ на другарка ти? Ако си сигурна, блазе таа ќерка со толку либерални родители. Само нека внимава, многу се имаат залетано дека си одат од дома и дека никогаш нема да се вратат...додека не им се потрошат паричките во џебчето. А тоа поготово важи за вас, „понежните“... А токму тие таквите разлигавени како другарка ти, кои не знаат да почитуваат родителски збор и компромис, не можат да опстојат надвор самостојно, нити да најдат или да се задржат на некаква работа. А типацот...секако дека нема да остане цело време покрај неа и да ја издржава...Ќе биде тука, барем додека не се запознае со некоја, „попрактична“ од другарка ти.

Ќе ја чекаат и неа куферите пред врата нареден пат, веруј. Не измислила таа топла вода, не е прва шо го напраила тој потег. А ти, биди среќна шо не си го напраила, не и завидувај, и почитувај си го зборот на твоите, барем додека не се осамостоиш материјално.

Имам 22, уш малу 23 години, студирам прилично квалитетно, не сум заебант со животов, па имам родители што ми наоѓаат маани. Па никогаш не сум се одлучил да си заминам од дома, макар што, и ако би го направил тоа, би го направил со план, како да преживеам и да си ги обезбедам потребите. Значи, со план! А не со (да ми простиш) дигнат орган и без крв во мозок...пробај да ме сфатиш шо сакам да ти кажам.
Никогаш ама баш никогаш не сум помислила на вакво нешто. Темата ја отворив затоа се што се зачудив од тоа колку можат луѓето да не размислуваат и да не ги почитуваат своите родители.
Инаку девојката има 17год, избегала пошо сакала да бидат малку сами со дечкото.

Никогаш ама баш никогаш не сум помислила на вакво нешто. Темата ја отворив затоа се што се зачудив од тоа колку можат луѓето да не размислуваат и да не ги почитуваат своите родители.
Инаку девојката има 17год, избегала пошо сакала да бидат малку сами со дечкото.

Да не ме сфатиш погрешно. Јас не те обвинувам тебе, напротив, сфатив што сакаш да кажеш, само пошто ја знам големината на таа глупост, затоа така жустро искоментирав.

Причината поради која избегала со него, не е воопшто оправдана. Башка, не знам кај видела лезет во „дечкосувањето“, знаејќи дека е избегана од дома... 17, викаш а? Затоа ја трпат...дур не им пукне филмот.

Да не ме сфатиш погрешно. Јас не те обвинувам тебе, напротив, сфатив што сакаш да кажеш, само пошто ја знам големината на таа глупост, затоа така жустро искоментирав.

Причината поради која избегала со него, не е воопшто оправдана. Башка, не знам кај видела лезет во „дечкосувањето“, знаејќи дека е избегана од дома... 17, викаш а? Затоа ја трпат...дур не им пукне филмот.
Абе знаеш што е најзаебано? Таа верува дека никаде не погрешила и дека нејзините се криви за се. Дечкото и е малку неарен во мозокот па претпоставуваме дека тој ја натерал на тоа. Наивни цури, за некое време може и со меше од уста да оди... :toe:

Leleee razgalena rabota. Pa site sme bile pubertetlii, site sme imale bubacki ali jbg sme izdrzale. Nikad, ama bas nikad ne sum pomislila da pobegnam od doma. Kao prvo, znam deka nigde nadvor nema da me ceka crven tepih. Doma si e doma be. Kao vtoro, eve i da pobegnam, sto me ceka? Nisto, ke si ja potrosam zastedata, ke sfatam deka ne e tolku interesno kolku sto sum mislela, ke si ja svitkam opaskata i nazad doma. Aaaa ama moive nema veke da me gledaat so isti oci. Kako bese onaa pogovorkana "So svoj stap po svoj grb".

Абе знаеш што е најзаебано? Таа верува дека никаде не погрешила и дека нејзините се криви за се. Дечкото и е малку неарен во мозокот па претпоставуваме дека тој ја натерал на тоа. Наивни цури, за некое време може и со меше од уста да оди... :toe:

Епа така, кога си дозовлила дечкото да и го испере мозокот. Ајде бре, па нели девојките побрзо созреваат...Таа или ептен затрескана во него, или станала зависна од него, поради нешто - нема да претпоставувам што. Башка, нека е неарен дечкото колку сака, ако била та арна, ќе си го остаела гзето дома, на топличко до мама и тате, и ќе си почекала уште една година...после, ако сака, в планина нека заминит со него.

Со меше нема да оди, знајме ние момците да си се заштитиме... Ама да не испаднит многу дарежлив тој дечкото, па да сакат да споделит малку со нговите пријатели...Така почнуваат работите.

Прво напуни барем 15 год. па после бегај...

фала за софетот....само другиот пат ко ке ме советуваш остај ми и број4е од тебе...да ти се јавам да те прашам шо како да напрам...

Ќе избегаш за да си прав хард кор пред другарите кои ти се емо :)
Не те прави хард кор дигната ногавица
стегната тупаница без мајкот како тротоар без улица:)

И за оние што го спомнуваат сексот, ни кучињата скитници не ебат ко што ебеле порано. И за секс треба педигре и топол ДОМ :)

Што е јадењево толку гомна за тинејџерите, глупи биле, кукавици, неможеле да си ги издржат глупавките проблеми?
А вие тој период го скокнавте, или што?
И од каде знаете кои проблеми ги има детето дома?
Не се сите излезени од амерички филмови каде што најголема болка и фамилијарен проблем кој бара озбилно размислување е скратен џепарлак или дозвола да се излезе со одреден типац.

Мене ми се има случено двапати у детство/тинејџерство да ме снема од дома на пола ден отприлика без да известам никој.
Се дешава интересна ситуација дома, нешто за кое веќе сме зборувале дека НЕ смее да се дешава и да ми се приредува, јас излегувам и си одам.
Окркаа прав стрес вториот пат.
Но не го правев тоа бидејќи навистина неможам да смирам хормони и бегам од реалност/муабет, туку сосема испланирано, за да предизвикам одредено нешто.
Си заслужија малце да се протресат, а мене воопшто не ми е релевантен фактор дека можеби ќе бидам затворена дома 2 недели или нема да добивам некои бедни пари.
На крај сите си научивме убава лекција, сфатија што сакам да кажам и заврши муабетот.
А јас не бев ни да лумпувам ни да се сексам, него си кулирав у прошетки покрај Вардар сама.

Али бегање од дома за ова со дечково...втф?!

Nikogash ne mi zabranuvaat, i mozam da odam sekade dokolku jas procenam deka toa e dobro, a ako ne e dobro ke mi objasnat zosto jas toa netreba da go napravam i jas ke se slozam so niv,a dokolku ne se slozam mi dozvoluvaat da ja napravam greskata za da uvidam deka se vo pravo, a da zaminam bez da znaat?! Nesakam ni da pomislam shto bi mi se slu4ilo posle toa! A za toa deka za odnesuvanjeto na drugarkati, vo pravo e taa. Roditelite i se krivi. Taka ja vospitale ili ne ja vospitale.

Не, никогаш не би избегала. Како прво, секоја караница ја решавам со разговор и сега и порано така било, а како второ може да излезам на два - три саати од дома да се смират страстите. За други причини не сум имала таква потреба или нагон да избегам од дома.

А и покрај се горенаведено, никогаш не би можела да и приредам нешто такво на мајка ми. Никогаш. Би се осеќала како гомно на дожд по таква некоја дешавка. Жената ќе се разболи, болна ќе падне или срце ќе ја стегне, а и онака е паничар по природа. А јас такви стресови на жената немам намера да и приредувам.

За мене бегање од дома е чин на размазеност и недозреаност.

Маливе ептен станале ЕМО бе!

Еден стап и ќе бегаат се разбира :pos2::tapp:

Ах,деца деца. Пораснете еднаш! Доста американски филмови.:helou:

Што е јадењево толку гомна за тинејџерите, глупи биле, кукавици, неможеле да си ги издржат глупавките проблеми?
А вие тој период го скокнавте, или што?
И од каде знаете кои проблеми ги има детето дома?
Не се сите излезени од амерички филмови каде што најголема болка и фамилијарен проблем кој бара озбилно размислување е скратен џепарлак или дозвола да се излезе со одреден типац.

Мене ми се има случено двапати у детство/тинејџерство да ме снема од дома на пола ден отприлика без да известам никој.
Се дешава интересна ситуација дома, нешто за кое веќе сме зборувале дека НЕ смее да се дешава и да ми се приредува, јас излегувам и си одам.
Окркаа прав стрес вториот пат.
Но не го правев тоа бидејќи навистина неможам да смирам хормони и бегам од реалност/муабет, туку сосема испланирано, за да предизвикам одредено нешто.
Си заслужија малце да се протресат, а мене воопшто не ми е релевантен фактор дека можеби ќе бидам затворена дома 2 недели или нема да добивам некои бедни пари.
На крај сите си научивме убава лекција, сфатија што сакам да кажам и заврши муабетот.
А јас не бев ни да лумпувам ни да се сексам, него си кулирав у прошетки покрај Вардар сама.

Али бегање од дома за ова со дечково...втф?!

Тоа што ти си правела не е бегање од дома. Темава е за бегство од дома на неколку дена. А не на неколку саати. Не дека тинејџерите немаат проблеми, ама многу е нормално да излезеш на неколку саати едноставно да размислиш да прошеташ баш како што ти си правела. Тоа е сосема оправдано.

Ама да бегаш од дома на неколку дена е кукавички поради некои проблеми. Или за да бидеш со дечкото или за потоа со тоа да се фалиш дека си избегал од дома е бламирање. За тоа според мене нема оправдување. Не му е животот розов на никој, некои тинејџери имаат навистина големи и сериозни проблеми кои најмалку ќе се разрешат со бегство од дома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom