Бавно/брзо темпо на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам во принцип бавно темпо на живеење. Се сакам полека да правам. Јас не знам баш како да се снајдам под стрес. Можеби затоа што уште не сум имала ситуации во кои ми било наложено да работам под стрес, да завршам во определен рок и слично. Ако нешто мразам и ми создава дополнителен притисок- тоа се рокови. Биди готова до 9. Научи до први. Завршија работата до понеделник. Јас сакам времето да си го темпирам според моите потреби и моментално расположение, не според нечии рокови.

Ама многу сакам. :) Чекај да се вработам, тогаш има и те како да се адаптирам на рокови, притисок и брзо темпо на живот...

Инаку, по карактер сум немирна личност, постојано во некои движења, сакам случувања и тек на настаните. Ама кога работам нешто, го работам најспоро што може. :) Почни од обично местење на креветот, што го извршувам ко некој ритуал, 20 минути. :pos: 40 минути си го правам сендвичот, натенане, за после да го изедам за 5. :pos: Од дома до автобуска имам 5 минути, кои јас ги поминувам за 20, зошто сакам споро да чекорам, да не мислам дека ќе закаснам, да си разгледувам случувања на улица, да си размислувам, да забегам... И после погледнувам во саат, сфаќам колку каснам и трчам по автобусот :icon_lol:

Сакам да уживам и да се опуштам и да го завршам тоа што треба како што јас сакам и кога јас сакам и најдобро што можам, не набрзинка. Ама, мора да почнам да се навикнувам на притисок...:toe:

Не дека имам некој ептен живот 300 на саат ама си сакам така на брзина да си ги извршувам работите. Колку повеќе ги одолговлекувам, толку повеќе го губам интересот за истите. Ја сакам сега и одма и ако нема сега и одма тогаш чао-пријатно, си наоѓам нова занимација и нови интереси.
И не сакам да чекам и да ги пропуштам шансите со надеж дека ќе дојде подобар момент. Тоа најмногу од се мразам. Штом ми се пружи некоја шанса ја грабам без размислување па после што сака нека биде. И онака живеам од денес за утре така што немам време за губење. Колку побрзо толку подобро :))).

Живеам убаво .......:pipi: Делови од денот ги користам за максимално уживање,кафе,другарки,искачања... но откако ќе си ги завршам сите обврски

Неќу да трчам. Посабајлечки кога ќе отворам очи, регистрирам дека сум се разбудила и одма пак ги затворам. Позицијата не си ја менувам во тие дваесет минути, продолжувам да си сонувам и размишљам о лепи ствари, и кога конечно констатирам дека е работен ден и треба да заличам на човек и да сум таму и таму во толку и толку (добро де, школо у пм :icon_lol: ), не можам бе... Коса на глава ми се крева, притисокот такоџе ми се крева, ми се лоши, глава почнува да ме боли, кашлам со сила, шмркам со сила, кенкам, пикам прсти в очи, се тегнам, се растегнувам, се дотегнувам, го манијачам покривачот и мозокот ми го запоседнува идејата колку уствари уживам да ме топли креветот, и колку ми е убаво и колку не ми се излегува од истиот. Преку глава се покривам и онда мумлам нешто као "убаво ти е Кики. Остани си тука. Шо к ќе идеш школо, професори ќе трпиш. Сеј си, не се будали. Шо ти фали. Вии шубо ти е. Сакаш, сакаш... Знаеш дека сакаш. *после неколкуминутен молк со сама себе* САКАШ ЕБАГО!"... :pos:

Брзам кога ми се значајни работи во прашање, ама значајни кога јас ќе проценам дека се такви. :icon_lol: Инаку не. Проблемот е во тоа што сега се` правам како да ќе живеам сто и една, после ќе ми биде таман, и за 10 години нема да знам главата кај ми е. :icon_lol:

Dali si leshkarate nautro koga se razbudite ili stresot pocnuva vednash stom gi otvorite ocite? Piete kafe nemislejki na nisto i uzivate vo nego, ili pred vas e edna lista na aktivnosti koi treba da gi izvrshite vo tekot na denot? Spiete li koga imate slobodno vreme ili i togash se zanimavate so drugi nepotrebni raboti?
Dali ziveete bavno i smireno ili ziveete so 300 na sat i veke ste prestanale da uzivate vo rabotite. Toa tempo se nametnalo i nema beganje...Sekogash i sekade SAMO brzate!!!
Jas zaboraviv da ziveam bavno i lezerno:nesum:
Обожавам да живеам во бавно темпо и лежерно,,како што во глобала го поминав и летово..сега доаѓа период на поголеми обврски,,но кога се сака се се може..Но го имам искусено и тоа чувство да кога го работам она што ме исполнува и го сакам,,и брзиот ритам на живеење не ми е пречка за да уживам во убавите моменти кои си ги посветувам себеси..А секогаш знам да најдам време за нив,,па колку и да е кратко го искористувам максимално:pipi:

Проклето нека е, едноставно не знам што значи тоа бавно темпо на живот... освем за најважните работи, за се друго сум така брз а да и доста брзо успевам да испоуништам се наоколу мене во таа брзина... А сакам бавен мирен живот со малечки детали кои би го направиле интересен ама не брз, е сакам ама нема, такво е времето мора набрзина и тоа што побрзо и најбрзо а брзината слепи кучиња раѓаше, а болно е кога ќе се родат и дури тогаш гледаш што си испомешал во брзината.

Брзо темпо... :(:( школо тренинг одмор шетање малце учење ако е потребно и обратно...

Зависи од денот.... Ако имам многу обврски тогаш сум турбо и немам време за ништо освен за тоа што сум го испланирала... А кога немам нешто посебно тогаш клај-клај :) Али најчесто гледам да не ми биде турбо денот :) Многу поубаво ми е кога имам бар малку време да се одморам и да направам нешто што ќе ме опушти... А кога имам слободно време никогаш не спијам... Неможам преку ден да спијам колку и да ми се спие... Ако легнам или нема да станам до утредента или после цел ден сум нервозна и поспана што е многу лошо :)

онака ми е таман ни брзо ни споро....станам сабајле пијам кафе на раат после излагам негде да шетнам од 5 на тренинг се враќам одмарам се бањам и негде на кафе...секој ден ми поминува така

Зависи.Некогаш сум толку флегматична што ме мрзи и од кревет да станам и онака се бавно во животот ми тече..а некогаш па толку сум растрчана на сите страни не знам што попрво да направам..некогаш па сум помеѓу ,зависи каков ми е периодот.
така е и кај мене.... :nesvest::pos2:
ама сакам некогаш брзо темпо... шознам... можи и сум навикнат на брзото.....

Не брзам, се полека си работам и се ми е однапред испланирано, затоа ретко кога брзам за нешто :smir:

од порано ептен бавно живеев,сега уф:nesvest: абе немам време за ништо се набрзинка ова,набрзинка она и немам време да седнам да здивнам,а камоли да направам нешто смирено и од љубов:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom