Барселона - Реал Мадрид

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 68 38,2%
  • Нерешено

Гласови: 19 10,7%
  • Реал Мадрид

Гласови: 91 51,1%

• Вкупно гласачи
    178
Статус
Затворена за нови мислења.
А чекај лани со тренерот, се извинувам со `господот` Пеп што направивте??? Како што ме служи меморијата Мурињо и Реал ги срушија сите можни рекорди во Ла Лига. Така да може да дебатираме дали ова била супер година на Барса или само слаба година на Реал во првенството.
Kako prvo, ja ne sum za Barsa, kako vtoro, vidi na wikipedia sto sve Pep osvoi so Barsa, ko treto, ako odime po tvojata logika, sto Murinjo napravi prvata sezona vo Real ... ili sto Murinjo napravi poslednata sezona vo Chelsea ? Vo paket so pocetokot na novata ?

Toa sto bi znacelo, spored tvojata logika ? Toa sto Real so toj tim i toj trener osvoija titula lani, sekako deka Pep taka naednas, ne go napravi losh trener, ili mora on vecen pobednik da e vo fudbalot za da ne mu se lepat takvi etiketi, eba druze, toa vo modernata era na fudbalot tesko, nevozmozno e.
A za sezonava ... epa istiot muabet ondak moze da se istera i za lani, slaba godina na Barsa, jebiga, se deshava, ali u sekoj slucaj ja nemaa negativata od 16 bodovi vo nitu eden del od sezonata.

Не дека е крај на ерата, ама мора да има промени и трансфери. Не може тим како Барселона 3 месеца да биде воден од асистент. Јас разбирам 2-3 утакмици, ама 3 месеци во кои имаш 1/2 финале со Реал и 1/8 финале со Милан е недопустливо. Овој има ептен слабо тактичко познавање. Не е способен да направи некоја тактичка промена во тек на утакмица. Тито беше добар за тоа време. Сеа дали му се погоди или стварно го бива, ќе чекаме наредна сезона да докаже, затоа што оваа практично е завршена.
За нерезонските трансфери не треба да се трошат зборови. Не можеш да се бориш на сите фронотови со 2 стопера, од кој едниот има 35 години и не гарантира дека ќе биде здрав цела сезона.

Честитки до Реал. Подобри беа оваа утакмица, Барса претходната. Реал искористи шанси, Барса не и Реал заслужено иде во финале.
Toa sekako e krivica na bordot, ali ete golem peh e toa sto se sluci so Tito, neznam iskreno so kakov kadar raspolagaat za da go zamenat soodvetno, ali u sekoj slucaj so segasniov asistent ne se moze, sreka vo nesreka e faktot sto vo Primera se veke sampioni, pa imaat vreme da se konsolidiraat na tehnicki plan za so Milan, i da napravat nekakva promena, imaat kadar dostoen da go pokrie Tito periodov.

On kaj e, Amerika ? Ima nekakva shansa da se vrati vo skoro vreme ?

Го добивме Син на наша страна, изгледа он за лузерите навива секогаш:icon_mrgr:
On kaj e, Amerika ? Ima nekakva shansa da se vrati vo skoro vreme ?
Да. Демек крај на март треба да се врати.

Тики-така :pos:

Многу работи се плаќаат со пари, но да гледаш како Реал Мадрид ја пердаши големата, најдобрата, ванземјанска Барселона, со ванземјанинот и марсовецот Меси, како преведувачот ги полни на сред Каталонија, а притоа да ти коментира Златко Калински, БЕСЦЕНЕТО! Оргазам прав!

Она што го правеа особено во првото полувреме, уште еднаш по не знам кој пат, беше во најмала рака срамно. И затоа не може Барселона никогаш да биде најдобар клуб, поради валканостите и бесрамноста на играчите.
Глумата на Фабрегас за пеналот, глумата на Алба при секој контакт и дуел и плачењето постојано по судии и вршењето притисок. Ако не се даде картон на играч од Реал, цел тим на чело со капитенот трча по арбитарот. Ако се даде картон, тогаш цел тим трча по судијата за да им даде црвен. Ако нив судијата ги опмени и им даде картон, повторно цел тим трча и протестира кон судија.
За секоја ебана судиска одлука се бунат и скокаат како млади мајмуни.
Крајно нефер, неспортски и срамно за гледање. Најдобар тим на свет, не смее да поседува такви карактеристики, да ми извините. Лесно е да си добар победник, тешко е да си добар лузер. А овие не можат да поднесат пораз, а за среќа се почесто и почесто го имаат, најверојатно ќе испоцркаат сите од нервоза, неможејќи да истрпат.

Целосна доминација на Реал, конкретност, знаеја што сакаа, Мурињо си ги оствари своите планови. Овие освен досадните додавања, кои веќе им здокурчија на сите, не направија ништо. Уствари Реал и во тој поглед беше подобар!
Роналдо уште еднаш покажа кој е најдобар во светот и кој е број еден, а Пујол најверојатно во количка ќе го изнесат од Ноу Камп, зошто Ди Марија беше нечовек и постапи многу нехумано. Го повреди стариот Тарзан. Безобразен ушљак :D

Фаците на Иниеста и Чави после третиот гол беа исто така бесценети и уште помило ми е што беа декласирани циганите на нивни. Немојте само да ми кажете дека навивачите на Барселона ја фрлија бакљата каде што беа навивачите на Реал, зошто со тоа ќе го постигнеа дното. Не дека не го постигнаа со светењето постојано со ласерите. Сега можат во анус да си ги напикаат.
И да. Ми текна. Барселона немаа спонзор, нека склучат договор со некоја компанија која произведува вазелин. За да се намачкаат малку, да не ги боли толку многу и да лизга.
Зошто чмарчето им се отвори и им се зацрвени во последниве две недели. Прво софт порн од Милан, сега хардкор од Реал Мадрид и преведувачот.

ВИСКА!

Театрален фудбал у вистинска смисла на зборот :)
Ако морам да се одлучам, оскарот иде за играчите на барса, мада и другиве се врвни актери :)

Haha Madrid?Нееееее :)
Реал у шише ги бутна Барса,Меси?Не го видов...

И Челзи лани беа водени од `асистент` па стигнаа до два купа. И што сега и за нив треба да се каже дека биле без тренер?
Секоја чест ама јас мислам дека Ди Матео е куртон.
Едноставно му се посреќи со таа италијанска среќа.
А за Барса ќе видиме. Без тренер се што секако има влијание врз резултатите ама ќе мора малку и да го подизменат и стилот оти како иди времето потешко ќе поминуваат со овој стил

Да го внесеа Меси ќе изедначеа, сигурен сум.
Блиски извори на Барселона велат дека по дупанката од Ди Марија врз Пујол за време на вториот гол, Пујол ја повредил кичмата, 2 недели оут.

:pos:
522705_546658895355125_1692765318_n.jpg

Тики-така :pos:

Многу работи се плаќаат со пари, но да гледаш како Реал Мадрид ја пердаши големата, најдобрата, ванземјанска Барселона, со ванземјанинот и марсовецот Меси, како преведувачот ги полни на сред Каталонија, а притоа да ти коментира Златко Калински, БЕСЦЕНЕТО! Оргазам прав!

Она што го правеа особено во првото полувреме, уште еднаш по не знам кој пат, беше во најмала рака срамно. И затоа не може Барселона никогаш да биде најдобар клуб, поради валканостите и бесрамноста на играчите.
Глумата на Фабрегас за пеналот, глумата на Алба при секој контакт и дуел и плачењето постојано по судии и вршењето притисок. Ако не се даде картон на играч од Реал, цел тим на чело со капитенот трча по арбитарот. Ако се даде картон, тогаш цел тим трча по судијата за да им даде црвен. Ако нив судијата ги опмени и им даде картон, повторно цел тим трча и протестира кон судија.
За секоја ебана судиска одлука се бунат и скокаат како млади мајмуни.
Крајно нефер, неспортски и срамно за гледање. Најдобар тим на свет, не смее да поседува такви карактеристики, да ми извините. Лесно е да си добар победник, тешко е да си добар лузер. А овие не можат да поднесат пораз, а за среќа се почесто и почесто го имаат, најверојатно ќе испоцркаат сите од нервоза, неможејќи да истрпат.

Целосна доминација на Реал, конкретност, знаеја што сакаа, Мурињо си ги оствари своите планови. Овие освен досадните додавања, кои веќе им здокурчија на сите, не направија ништо. Уствари Реал и во тој поглед беше подобар!
Роналдо уште еднаш покажа кој е најдобар во светот и кој е број еден, а Пујол најверојатно во количка ќе го изнесат од Ноу Камп, зошто Ди Марија беше нечовек и постапи многу нехумано. Го повреди стариот Тарзан. Безобразен ушљак :D

Фаците на Иниеста и Чави после третиот гол беа исто така бесценети и уште помило ми е што беа декласирани циганите на нивни. Немојте само да ми кажете дека навивачите на Барселона ја фрлија бакљата каде што беа навивачите на Реал, зошто со тоа ќе го постигнеа дното. Не дека не го постигнаа со светењето постојано со ласерите. Сега можат во анус да си ги напикаат.
И да. Ми текна. Барселона немаа спонзор, нека склучат договор со некоја компанија која произведува вазелин. За да се намачкаат малку, да не ги боли толку многу и да лизга.
Зошто чмарчето им се отвори и им се зацрвени во последниве две недели. Прво софт порн од Милан, сега хардкор од Реал Мадрид и преведувачот.

ВИСКА!

Пример за страшно искомплексирано детенце :).

Реал подобар,честитки до фановите!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom