Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.218
Поени од реакции
13.666
Абрамович ако го гледа Челзи како голем клуб во иднина, тогаш нема простор за сомневање во квалитетот на Мурињо.

Некој од играчите ако кренал бунт и се однесува како размазено дете, се знае лекот. Дубока резерва и трансфер листа.

Еден цитат од книгата на господин Фергусон.

In a lifetime's journey in football, you will have dips, lows, defeats and disappointments. In my early years at Aberdeen and Manchester United, I decided right away that in order to build trust and loyalty with the players, I had to give it to them first. That is the starting point for the bond on which great institutions thrive

Имало критики кон судиите или ФА од страна на Мурињо? Поради кого се тие критики?
Па поради самите играчи.
Мурињоо ги критикуваше ФА, бараше поголема заштита над Хазард. Тоа ли е погрешно?
Пример негодуваше за црвениот на Матич минтата сезона, со цел да го оправда Матич.
Во ред има ситуации кога го брани Коста, но Коста едноставно е негов играч. Д.Симеоне пример да не го критикуваше Коста во Атлетико кога имаше испади?
Не, туку целосно го подржуваше.

Хазард не сакал да покрива во дефанзива? Па кој курац е Хазард бе? Поради мастермајндот на Мурињо минатата сезона осови ПЛ, и поради тоа Хазард беше прогласен за најдобар играч. Првата сезона, Хазард јавно излезе после двомечот со Атлетико и се искажа дека не му одговарала оваа игра на Челзи.
На чекор од финале во ЛШ типот зема слобода да негодува против цел тим и делумно е виновен поради елиминацијата на Челзи.
Chelsea crashed out in the semi-final when they were beaten 3-1 at Stamford Bridge - and two of the Spanish team's goals came down the side where Hazard was supposed to be protecting his full-back Ashley Cole.
Па кој кур си ти бе? Гомно едно мало. Еден Бекам изеде копачка од Алекс,а мочлово си зема за слобода. Мене не ми е јасно како не беше продаден после Атлетико.

Па еден Ето и Пандев можеа да играат дефназива, играчи докажани, Ето бог и батина во Барса пред тоа, а овој нашол да оправа демагогии.

Па зарем играч кој ја бојкотираше репката треба да служи за пример? Беше изменет при меч против Турција во 2011, со никого не се поздравил на клупа, заминал под туш и додека уште траел натпреварот си отишол типот да јаде хамбургер.:гомце:

При првото заминување Дрогба плачел по Мурињо во соблекувалната, Матераци крокодилски солзи ронеше во тунелот.
Станкович,Снајдер, Тери спремни буквално да војуваат за Мурињо а тука некој си Хазард нашол да држи предавања по морална етика на фудбалот и убавина.

Ако се точни тие информации кои кружат во медиумите, треба да се испрати на голи оток јунакот.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Абе убаво пишав, СПОРЕД МЕНЕ. Кој те праша тебе за мислење?! Ај оди читај во бундес тема малце... Еве ти уште едно лудило: Пеп не е најдобар менаџер. За мене не е ни во првите три моментално. Ај шетај сеа.
Според тебе можеш да збориш до утре дали некоја пичка ти е твој стил или не. За фудбалери е друго. Ти викаш дека Хазард не е топ клас. Нешто што и Саша Матиќ знае дека е неточно.

Инаку, за најдобар менаџер и топ клас играч се два начина на рангирање. Првото е личен став, второто не, барем за фудбалери. Првото е многу специфична категорија, второто е општоприфатено мислење. Првото се менува од сезона во сезона, за второто или си станал или никогаш нема да станеш. И јас можам да зборам од инает дека многу играчи не се, али тогаш би бил нереален.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
Специфичен тренер е Мурињо, затоа и наидува на несогласувања со одредени играчи во клубовите кои ги води. На пример во Интер со Балотели се зајаде, али среќа наша Балотели не ни беше клучен играч и плус знаеме сите дека е ретард. Мене ме чудеше како Ето ги извршуваше задачите кои му ги даваше, пошо Ето сам по себе е егоистичен играч али изгледа тогаш владееше невидена тимска хемија и сите гинеа еден за друг. На одредени утакмици Ето ни играше бек, како и Пандев. :D

Хазард е невидена пичкетина од играч ако стварно го бојкотира Мурињо, и ако се докаже дека стварно е така ќе ја изгуби сета почит што ја имаше кај мене, а многу го почитувам ко играч. Мада, мислам дека никогаш нема ние обичните смртници да ја дознаеме правата вистина.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Мене ми е чудно само, доколку тимот или Азар намерно го саботираат Моу, како до пред помалку од пола година Мурињо излегуваше со саркастични изјави дека сега е во клуб во кој играчите ја ценат неговата работа за разлика од играчите на некои други клубови во кои работел? Па фамозната изјава дека Азар е подобар од Роналдо и дека ако Реал го сака ќе треба по 100 милиона за секоја нога поединечно да плати, ова беше неговиот одговор на интересот на Зидан за Азар во едно интервју. Што се смени толку многу за толку кратко време? Мене не ми делува дека Моу е во отворена кавга со цел тим или поединци, зошто доколку беше, знаејќи го каков карактер е, истите тие ќе беа сместа бенчирани. Не исклучувам дека можеби на голем дел од тимот им е дојден преку глава и се гушат од неговиот стил на работа, сепак делува на доста захтевна и напорна особа. Уште ако со нив разговара ко што си ги води пресовите со лични квалификации итн., јасно е каде е проблемот. Зашто еве на Клоп или Гвардиола не им се деси истово со тимот, знаејќи дека на тренинзи и шамари фрштат? Или па уште повеќе на Симеоне кај кој тренинзите делуваат ко да спрема специјална единица за војна. Доколку е точно дека ја изгубил соблекувалната, ондак само на него и на Мојс на два пати им се има случено тоа, сега читам дека вториов ни во Сосиедад не го сакале играчите. И баш го гледав Азар против Динамо Киев на јутјуб и ако така саботира ја би сакал да дојде во Реал да саботира.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Чисто сумњам дека некој играч ке си дозволи да го саботира менаџерот, ако е тоа точно каков што е Мурињо неверувам дека повеќе ке заигра во негов тим а можеме да приметиме дека Хазард игра скоро секоја утакмица, едноставно се случи пад на форма на клучни играчи, Хазард, Фабрегас, Матиќ, Тери, Коста, Ивановиќ, Оскар кои што лани беа носители на играта на Челси и освоија ПЛ, така да неверувам според мене некој да го саботира Мурињо, иако јас го поштувам многу како тренер според мене самиот тој е виновен за падот на формата на главните играчи...

W

wicked_1

Гостин
Посебно интересно е што Хазард игра лошо и за репрезентацијата, најверојатно и таму саботира за да му дадат шут карта на Вилмотс, нема зошто да збориме дека е у лоша форма, очигледна е саботажата :icon_lol:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
Посебно интересно е што Хазард игра лошо и за репрезентацијата, најверојатно и таму саботира за да му дадат шут карта на Вилмотс, нема зошто да збориме дека е у лоша форма, очигледна е саботажата :icon_lol:
Па повеќе од три месеци нема изиграно асален меч, ти мислиш он дека е робокап па за Челзи ќе игра лошо а за Белгија добро? Нормално дека лошата игра од Челзи (можеби и бојкотот) се рефлектира и врз играта во репрезентацијата.

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Ако во "Search" пишам Хазард или Мурињо мислам дека ќе падне серверот кај што е хостиран форумов.

Олабавете малце. Некоја будала напишала нешто и вие 200 филмови и 400 драми направивте.
Моментално секој си пишува негова приказна за ситуацијата во челзи, а реалноста е дека дури на крај на година ќе се дознае вистината.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Жими таквово дека лошава форма на Челзи е поради саботажа на Хазард. Нема шанси само еден играч да влијае до толку. Ќе го седнат на клупа и нека саботира тогаш. Лошата форма може да биде поради саботажа на Хазард ЗАЕДНО со уште 4-5 други влијателни фудбалери. Е тогаш и не би рекол дека Мурињо е во право затоа што сигурно не е коинциденција што во рок од 4 сезони он се раскарува со повеќе клучни играчи во два клуба. Тоа е реткост во фудбалот и треба да си се запраша Мурињо што е тоа што го прави лошо на долг рок, особено ако планира да прави династија во еден клуб. Пример, самодоверба на еден играч не се враќа ако постојано јавно го критикуваш или ако го вадиш од прва постава.

Караниците на Ферги беа многу поразлични, не знам како можете да ги споредувате. Крај краева, ако испадне вистина дека Мурињо се раскарал со дел од тимот, тогаш во рок од 4 години ќе се има скарано со повеќе играчи од Ферги во рок од 27 години.

W

wicked_1

Гостин
Па повеќе од три месеци нема изиграно асален меч, ти мислиш он дека е робокап па за Челзи ќе игра лошо а за Белгија добро? Нормално дека лошата игра од Челзи (можеби и бојкотот) се рефлектира и врз играта во репрезентацијата.
Брат, бојкотот и бунтовите му поматиле мозок, па затоа лошо игра и за репрезентација?

Are you fkin kidding me. :icon_lol:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.861
Поени од реакции
5.723
jaс мислам дека на Мурињо му се деси најлошото нешо шо може да му се деси на еден тренер, едноставно "ја изгуби" соблекувалната... друго е кога ќе ти ја држат соблекувалната ликови како Тери и Ивановиќ (оваа сезона и по форма и по влијание најверојатно се на дното во хиерархијата :D) порано надополнети со Лампард и Дидие Дрогба, имиња шо значат нешо, имиња шо тежат титули, а друго е кога соблекувалната ти ја држи лигле како Азар кој шо изигра една сезона на ниво и одма влезе во филмот дека се се врти околу него..моментално највлијателен играч во Челзи е тој според мене.. и лиглето наместо да биде благодарно на Мурињо кој го напрај играч на сезоната минатата година тој ќе му дига бунтови... Абрамовиќ треба да пресече, ама ако е паметен треба да застане на страната на Мурињо овој пат...

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Абрамович ако го гледа Челзи како голем клуб во иднина, тогаш нема простор за сомневање во квалитетот на Мурињо.

Некој од играчите ако кренал бунт и се однесува како размазено дете, се знае лекот. Дубока резерва и трансфер листа.

Еден цитат од книгата на господин Фергусон.

Имало критики кон судиите или ФА од страна на Мурињо? Поради кого се тие критики?
Па поради самите играчи.
Мурињоо ги критикуваше ФА, бараше поголема заштита над Хазард. Тоа ли е погрешно?
Пример негодуваше за црвениот на Матич минтата сезона, со цел да го оправда Матич.
Во ред има ситуации кога го брани Коста, но Коста едноставно е негов играч. Д.Симеоне пример да не го критикуваше Коста во Атлетико кога имаше испади?
Не, туку целосно го подржуваше.

Хазард не сакал да покрива во дефанзива? Па кој курац е Хазард бе? Поради мастермајндот на Мурињо минатата сезона осови ПЛ, и поради тоа Хазард беше прогласен за најдобар играч. Првата сезона, Хазард јавно излезе после двомечот со Атлетико и се искажа дека не му одговарала оваа игра на Челзи.
На чекор од финале во ЛШ типот зема слобода да негодува против цел тим и делумно е виновен поради елиминацијата на Челзи.

Па кој кур си ти бе? Гомно едно мало. Еден Бекам изеде копачка од Алекс,а мочлово си зема за слобода. Мене не ми е јасно како не беше продаден после Атлетико.

Па еден Ето и Пандев можеа да играат дефназива, играчи докажани, Ето бог и батина во Барса пред тоа, а овој нашол да оправа демагогии.

Па зарем играч кој ја бојкотираше репката треба да служи за пример? Беше изменет при меч против Турција во 2011, со никого не се поздравил на клупа, заминал под туш и додека уште траел натпреварот си отишол типот да јаде хамбургер.:гомце:

При првото заминување Дрогба плачел по Мурињо во соблекувалната, Матераци крокодилски солзи ронеше во тунелот.
Станкович,Снајдер, Тери спремни буквално да војуваат за Мурињо а тука некој си Хазард нашол да држи предавања по морална етика на фудбалот и убавина.

Ако се точни тие информации кои кружат во медиумите, треба да се испрати на голи оток јунакот.
Krokodilski solzi, stvarno ? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ева стегнала тужба

Статус
Затворена за нови мислења.