Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Комедии било колово, еве гледам на МОТД, МекКлин оди да ги провоцира навивачите на Сандерленд по победата и на враќање Гомез фати да го бута :lolzz:

англискиот на Клоп (y)

Озил (y)

Отаменди :popce: ако овој вреди 50 милиони...
Дај линк4е за МОТД да не ти напраиме нова маЈца :Д

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Во Ливерпул не играл класичен шпиц? :)
Во Ливерпул или играше заедно со Стаџ во напад кога играше Роџерс 4-4-2 дијамант или играше како најистурен во 4-3-3 со Стаџ и Рахим од страна. Нормално дека немуваа позиции и не беше сидраш ама Суарез започнуваше како деветка :)
Зборам за тоа дека го сменија малце фудбалот од кога Чави излезе од состав, носивоста на играта им е повеќе на нападот моментално, тоа ќе вади огромни статистики посебно во екипа како Барса.

Суарез е ненормален играч, и во Англија истото ќе го правеше, тоа што ротира и знае да пробие по крило, да се враќа назад и асистира не го прави не-9тка, него версатилен играч, затоа и го платија 70-80 милиони.

Факт е дека е централен напаѓач, ротациите за време на игра се друга работа, иако нон стоп се уфрла по средина на пасови од крилата и 80% од времето го поминува у дуели со противничките стопери.
Значи пак не ме сфаќате. Не викам дека не игра најчесто како последен напаѓач, само дека не е класична 9ка. Значи и Агуеро 90% од мечевите игра како најистурен (освен кога играше со Џеко и Балотели на пример) и Руни игра(л) како најистурен, ама ниеден од овие играчи не е класична 9ка. Дури поефективни се со уште еден играч до (пред) нив. Стави му на Левандовски играч до него, или на Џеко играч пред него ќе сфатите што сакам да кажам. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
А што е Агуеро ако не е класична 9ка?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи пак не ме сфаќате. Не викам дека не игра најчесто како последен напаѓач, само дека не е класична 9ка. Значи и Агуеро 90% од мечевите игра како најистурен (освен кога играше со Џеко и Балотели на пример) и Руни игра(л) како најистурен, ама ниеден од овие играчи не е класична 9ка.
Зошто не е класична деветка? Поради карактеристиките со кои што поседува? Што не е како Бони и Бентеке и не може да земе 10/10 воздушни дуели? :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Зошто не е класична деветка? Поради карактеристиките со кои што поседува? Што не е како Бони и Бентеке и не може да земе 10/10 воздушни дуели? :)
У главно. :D

Го дополнив постот. Види ми ја последната реченица, затоа не е класична 9ка. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
У главно. :D

Го дополнив постот. Види ми ја последната реченица, затоа не е класична 9ка. :)
Не слажем сее. Мислам дека на класична деветка не треба да се гледа како на сидраш. Според твојата логика ни Ширер не бил класична деветка, нит РвП, пошто не верувам дека би имале 10/10 воздушни дуели или ај, би имале повеќе од Бони и Бентеке :)

Бем ти манчестерска логика :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Не слажем сее. Мислам дека на класична деветка не треба да се гледа како на сидраш. Според твојата логика ни Ширер не бил класична деветка, нит РвП, пошто не верувам дека би имале 10/10 воздушни дуели или ај, би имале повеќе од Бони и Бентеке :)
Никој неможе да ти земе 10/10 воздушни дуели. Дури ни Крауч. :D

Ај за последен пат, да не замараме по другите. :D За мене класична 9ка е напаѓач кој може да игра само најистурен, исклучиво во 16ник кога неговиот тим е во напад (стави му играч пред него ќе се изгуби...или барем ќе биде многу понепредуктивен), да игра исто добро и со нога и со глава и нормално да има само една задача - да дава голови. Значи да има 10 допири со топка и да има дадено 2 гола. Руни, Суарез, Агуеро...сите се далеку поуниверзални играчи, кои според мене ќе бидат исто продуктивни (ако не и повеќе) кога би играле со уште еден играч пред нив (на ПЕС речник - CF, не ST). Испаѓаат од 16ник, земаат топка, креират напади, шутираат од 20 метри.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Значи пак не ме сфаќате. Не викам дека не игра најчесто како последен напаѓач, само дека не е класична 9ка. Значи и Агуеро 90% од мечевите игра како најистурен (освен кога играше со Џеко и Балотели на пример) и Руни игра(л) како најистурен, ама ниеден од овие играчи не е класична 9ка. Дури поефективни се со уште еден играч до (пред) нив. Стави му на Левандовски играч до него, или на Џеко играч пред него ќе сфатите што сакам да кажам. :)
Тоа зависи од тактиката на тренерот, Џеко играше зад Агуеро на многу утакмици за да му сметнува топки со глава и ослободи простор...Слични и Левандовски за Геце кога беа во Борусија.
Агуеро е баш класична 9ка според мене, многу моќен во прием на топка, извонреден осет за гол и ја има онаа стартна брзина кога треба да направи финта и испрати шут со било која нога.
На секоја останата позиција ќе биде хендикеп да го играш оној играч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom