Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Спореди ги во „total stats“ и ќе видиш дека Гон-за-ло има најдобра статистика :)
На темава има непишанo правило да се селектира она пер 90 минутс при споредби :D

Епа како тотал статс да стаиме ако едниов играл 20 а другиот 40 утакмици? :/

Челзи:
Куртоа/Бегович/Блекмен
Иванович - Тери/Зума - Кејхил - Азпиликуета/Баба
Фабрегас/Рамирес/Лофтус - Матич/Микел
Педро/Мозес/Квадрадо - Оскар/Вилиан - Хазард/Траоре
Коста/Фалкао/Реми
Забелешка: Азпиликуета ќе конкурира и за десно наместо Бане, а Баба лево. Потребен е уште еден централен кој најверојатно ќе биде Стоунс. Со тоа ќе бидат добро покриени во одбрана, искуство во Тери и Кејхил и квалитетни млади играчи со огромен потенцијал во Зума и Стоунс. Квадрадо да се продаде за да не фаќа место. После тоа, може само некој за во средина кој ќе може да го замени Фабрегас кога ќе биде потребна ротација.

Манчестер Сити:
Харт/Кабаљеро/Рајт
Забалета/Сања - Компани/Демикелис - Отаменди/Мангала - Коларов/Клиши
Туре/Фернандо - Фернандињо/Делф
Навас - Силва - Стерлинг/Насри
Агуеро/Бони/Ихеначо
Забелешка: Најтенки се во офанзивниот дел од средниот ред, па затоа и се толку загреани по Де Брујн. Ако успеат да го донесат, тогаш дефинитивно ќе имаат страшен тим со Де Брујн, Силва, Стерлинг и Агуеро напред. Единствено друго што според мене фали е директна и доволно квалитетна замена за Туре, ама тоа тешко дека летово ќе донесат.

Арсенал:
Чех/Оспина
Дебуши/Белерин - Мертесакер/Габриел - Кошчелни/Чемберс - Монреал/Гибс
Кокелан/Артета/Фламини - Казорла/Вилшер/Росицки
Ремзи/Волкот - Озил - Санчез/Чембрлејн
Жиру/Велбек/Кемпбел
Забелешка: На харија вака изгледаат добро покриени, ама останува тоа дека фалат класа ДМ и класа напаѓач со кои би биле ептен озбилен конкурент за титула. И вака имаат шанси, не викам не, ама многу тешко ќе биде. А не гледам ништо озбилно за некое засилување, шпекулациите за Бензема ми се безвезе. Само со Чех како засилување, тешко ќе го надокнадат минусот од лани.

Манчестер Јунајтед:
Ромеро/Џонстоун/Де Геа/Линдегард
Дармиан/Валенсија - Смолинг/Еванс - Блинд/Џонс - Шо/Рохо
Шнајдерлин/Фелаини - Керик/Швајнштајгер
Мата - Ерера/Јанузај - Депај/Јанг
Руни/Чичарито/Вилсон
Забелешка: Голманската позиција треба да се реши. Валдес не го пишав зошто нема да заигра. Треба да се продаде еден од Де Геа и Линдегард. Во одбрана иако делуваат покриено вака, сепак знаеме дека фали еден класа централен кој би му бил партнер на Смолинг. Вака со Блинд ќе видиме колку ќе издржат, а Џонс со повредите и Рохо ете не се баш некои замени. Тешко и дека ќе земат некој. Освен тоа, напаѓач или па крило кое би давало по 10-15 гола минимум.

Ливерпул:
Мињоле/Богдан
Клајн/Фланаган - Шкртел/Сако - Ловрен/Туре/Илори - Морено/Гомез
Хендерсон/Ален - Џан/Лукас - Милнер/Лалана
Фирмино/Ајб - Бентеке/Стариџ/Ориги/Ингс - Кутињо/Маркович
Забелешка: Ова е конечниот тим, нема да има нови засилувања. Не очекувам да се конкуренти за титула, но сепак ги додадов и нив. Би требало да притиснат за топ 4. Мене ми е интересен составот, со уште некое добро засилување наредно лето, би можеле и во борба за титула. Премногу напаѓачи, а не ги додадов Борини и Балотели. Ако се игра оваа формација, би пратил еден од Ориги и Ингс на позајмица. Ако се ира 4-4-2 кога ќе се врати Стариџ, таман си е.

Епа брат, можеби некој не е во можност да изигра 38 утакмици во сезона ако гледаш така :)[DOUBLEPOST=1440083890][/DOUBLEPOST]@Донев се крчка за Иљара ако си оди Лукас мада и јас се сомневам дека ќе биде нешто.

Епа брат, можеби некој не е во можност да изигра 38 утакмици во сезона ако гледаш така :)[DOUBLEPOST=1440083890][/DOUBLEPOST]@Донев се крчка за Иљара ако си оди Лукас мада и јас се сомневам дека ќе биде нешто.

Да беше склон на повреди Жиру же држеше вода муабетот. Вака не.

Лани ја имаше втората посериозна повреда у кариерата...

И да се разбереме не викам дека Жиру е бог и а бољи од сите остали, ама ако се купи бар да се купи некој што е стварно подобар од него.
Кавани не е. Бентеке ќе видиме у Ливерпул сезонава, може ќе растури.

Едино Игуаин може да се збори дека е подобар од него ама копито е кога е под притисок....

Да беше склон на повреди Жиру же држеше вода муабетот. Вака не.

Лани ја имаше втората посериозна повреда у кариерата...

И да се разбереме не викам дека Жиру е бог и а бољи од сите остали, ама ако се купи бар да се купи некој што е стварно подобар од него.
Кавани не е. Бентеке ќе видиме у Ливерпул сезонава, може ќе растури.

Едино Игуаин може да се збори дека е подобар од него ама копито е кога е под притисок....
Не реков ни јас дека Жиру е најдобар или најслаб него дека и тоа колку може да изигра треба да се гледа како опција али знам дека Жиру беше повреден огромен дел од ланската сезона.

@Донев Фелаини е некорисен кога игра на онаа позиција, нешто како таргет мен игра кај нас. Али ок на хартија таму го ставаат :D

Ќе ти ги извадат муабетите дека за Педро се тровиш.
Да ти кажам држи вода... Депресија ме мавна кога слушнав дека резервата на Барса и Шпанија која освоила се што може да се освои го кикна Јунајтед за некојси ванабе биг клаб од Лондон. Патем на кој менаџер е чоекот ради кој Ферги избега од менаџерските води во осумдесеттите години од неговиот живот... Еххх а ќе тераше до сто :( :( :(
Толку, нема враќање... Рики ми е последна надеж.

Да ти кажам држи вода... Депресија ме мавна кога слушнав дека резервата на Барса и Шпанија која освоила се што може да се освои го кикна Јунајтед за некојси ванабе биг клаб од Лондон. Патем на кој менаџер е чоекот ради кој Ферги избега од менаџерските води во осумдесеттите години од неговиот живот... Еххх а ќе тераше до сто :( :( :(
Толку, нема враќање... Рики ми е последна надеж.

Клучниот збор.:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom