Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Можеби е субјективно мислењево малку, но сепак мислам дека е реално.
Ако гледаме по тоа како минатата сезона избранија голманите во ПЛ, Куртоа е мнооогуу далеку од Де Геа. Не само што го прими голот од центар, имаше и други киксови, ако добро се сеќавам, еден од нив што можам да го напоменам е голот од Сити кога ја промаши топката и не ја избоксува, чиста негова грешка. Подобри од него лани беа секако и Чех, Лорис, Форстер (да не се повредеше може и златната ракавица ќе ја добиеше).
Куртоа, несомнено е дека има квалитет и се очекува во иднина да биде најдобриот голман во ПЛ, па зошто да не и во светот, но до таму има уште долг пат. Беше избран во Челзи пред Чех, само поради тоа, што има огромен потенцијал и за голман е многу млад.
Сега за сега, Де Геа-> Куртоа, а за иднина, ќе видиме.

Де Геa е нaјдoбaр - фaн нa Јунaјтед
Куртoa е нaјдoбaр - фaн нa Челзи
Кaкoв Де Геa кaкoв Куртoa, Чех е нaјдoбaр имa искуствo чoвекoт - фaн нa Арсенaл

Ливерпулци, кaде сте бе ?

И гледaјте гo првo Фaбиaнски, пa пoсле ќе прaвиме муaбет.

Дечкото вика дека МОМЕНТАЛНО Куртоа е пред сите. Не мешајте први сезони, Де Геа дојде на 18 години у Јунајтед, а Куртоа на 21
На 20 да не дојде?

Добро кажа погоре некој,мислам Џену беше...Единствен во моментов кој колку толку може да му парира на Ноер е Де Геа. Стварно треба да ти фали нешто за да го оспоруваш Де Геа после изминатава сезона.Не знам како ќе продолжи во иднина,но ланската сезона на Де Геа беше феноменална и е секако во последните 5-6 години најјаката сезона за еден голман во ПЛ.

@Scouser88 @Топче
Ќе се кладите и годинава? :D

Друго беше тогаш,они мислеа дека ќе освојат со Жиру а ние го имавме Суарез у тим :). Каде бе вака:D

А сеа нема за што да се кладиме,они ќе се борат за титула а ние за Уефа. Не гледам кладба тука,ај догодина со Клоп ;)

Мене Љорис ми е најбољи. Од сите ми е највеќе no-nonsense голман кој не праи киксови, нема некои значителни слабости и секад може да се потпреш на него.

Мене Љорис ми е најбољи. Од сите ми е највеќе no-nonsense голман кој не праи киксови, нема некои значителни слабости и секад може да се потпреш на него.

Ама Маркович му ја бутна со 2 на саат :cool:

Де Геa е нaјдoбaр - фaн нa Јунaјтед
Куртoa е нaјдoбaр - фaн нa Челзи
Кaкoв Де Геa кaкoв Куртoa, Чех е нaјдoбaр имa искуствo чoвекoт - фaн нa Арсенaл

Ливерпулци, кaде сте бе ?

И гледaјте гo првo Фaбиaнски, пa пoсле ќе прaвиме муaбет.
Ако е така по твојава логика, тогаш може ние да тврдиме дека Депај е подобар од Хазард.
Едноставно Де Геа лани беше 2 левела над сите во лигата и нема тука што некој да го оспорува неговиот успех.

А за Фабијански, добар голман, но ништо повеќе. Знае да се повампири на моменти, а на моменти да брани како голман од сеоска србска лига. :D

Куртоа ако не беше на ниво на Де Геа лани, тогаш беше многу блиску, а не две нивоа подоле.

Ако работата е да ја свртиме дискусијата на техникалии, тогаШ 19 беа.
Јас гледам како што пишувале весниците тогаш, во 2011.

The Spain Under-21 international, 20, underwent a medical at Old Trafford on Monday and will finalise what is thought to be an £18.9m move on Friday.

The 20-year-old Spanish keeper arrived in Manchester for a medical on Monday and put the final touches to his move from Atletico Madrid.

Куртоа ако не беше на ниво на Де Геа лани, тогаш беше многу блиску, а не две нивоа подоле.

Јас гледам како што пишувале весниците тогаш, во 2011.

The Spain Under-21 international, 20, underwent a medical at Old Trafford on Monday and will finalise what is thought to be an £18.9m move on Friday.

The 20-year-old Spanish keeper arrived in Manchester for a medical on Monday and put the final touches to his move from Atletico Madrid.

Де Геа е роден во Ноември 1991.
За Јунајтед потпиша Јули 2011.

Имал 19 или 20?

Без да читаш по весници

Де Геа лани што фати , некои голмани не може ни на сон да го фатат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom