- Член од
- 11 јули 2011
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 1.997
А па Подолски помалце издуван од Чех е инакуБоље на Подолски него на издуван голман добиен ради реда.
се изнатреска глупости...Јунајтед го поставија Вудвард хиерархиски втор човек у борд на директори, професионалец е, разбира фудбал, има искуство и е извршен директор. Арсенал од друга страна е препун со фирми и лица-инвеститори, имаа извршен директор мислам кој си ги продаде акциите на RedWhite некоја компанија и немат професионалец со реноме у управата, Газидис беше назначен за извршен директор, ама не е некој авторитет како Вудвард пример.
Па то ти викам. Мурињо не планирал да го седне Чех нормално дека и овај не сакал иначе зошто си замина, тука баш ради то што Куртоа барал да биде прв голман за да потпише нов договор иначе ќе го изгубеле, ебате жабаротОтац Буфон го забораи.
Што демек Чех сакал да седи на клупа а? Им запрети Куртоа дека сака да биде 1 и нејќе веќе позајмици, тоа е јасно ко ден.
Незнам како се изнатрескав глупости, или по дифолт пишеш вака зауздено и едносмерно коа фан на Челси напише нешто за Арсенал, без разлика дали е позитивно или не?се изнатреска глупости...
Иначе Газидис е доста заслужен за враќањето на Арсенал како финансиски моќен клуб иако е уште далеку зад Јунајтед и тешко некогаш да го стигне. Успесите на Јунајтед у последниве 10 години им гарантираат такво нешто.
И само да знаеш дека Газидис е далеку подолго во фудбалот од Вудвард и со далеку повеќе искуство. За тоа кој колку е авторитетен не коментирам, Вудвард имаше брдо пари на располагање. Газидис имаше чај од шипинки едно 6 години. Глупо е да се дебатира за нешто што никој од нас не го знае овде и само се шпекулира.
И не Арсенал не е препун со фирми и лица инвеститори, има 2 major shareholders кои имаат околу 97% од акциите. Другите 3 посто се на фанови и играчи. Едниот од тие големи шерхолдери е Алишер Усманов т.е. RedWhite, а човекот не е ниту во бордот. И само прашање на време е кога амеров ќе ги купи сите останати акции вклучувајќи ги и на Усманов.
Точно е немаат еден сопственик ама па тоа не му дава за право сеа за сеа на амеров да си го води клубот за профит/дивиденда (иако со самото тоа што расте вредноста на клубот него не му треба ништо повеќе, долгорочна инвестиција).
Е де што толку се покажа? Фрли 200 милиони.Па и мене да ми ги дадеш тие пари и јас ке ти донесам квалитетни играчи.Вудвард сам си ги донесе тие брдо пари во Манчестер. Може не е во фудбалот долго, има по банки воглавно работено ама има сезонска карта на ОТ уште од мал. Преклани му беше прв трансфер рокот плус во комбинација со Мојс и неговото сакам нејќам до негде сега сфатливо е зошто испаднаа така работите ама лани се покажа. Добра комбинација се со Ван Гал сега за сега.
Ааааааама не вака, ќе се караме, а нели муабетот лани беше дека џабе ти се пари без ЛШ, не ти доаѓале класа играчи? Мењате муабет како ви одговара. Еве и Милан сега има пари, како ги изиграа како магариња за Кондогбија и Џексон? И пак ќе повторам, да не беше Вудвард тие 200 милиони ќе беа сон за Манчестер Јунајтед, поготово во сезона каде што не игра ЛШ.Е де што толку се покажа? Фрли 200 милиони.Па и мене да ми ги дадеш тие пари и јас ке ти донесам квалитетни играчи.
Да ми речеше дека тој што им води на Чезли трансфер политика ги изиграл другите молим, ама ова не ти држи вода.
Да пошто си фан на Челзи затоа ти вратив.Незнам како се изнатрескав глупости, или по дифолт пишеш вака зауздено и едносмерно коа фан на Челси напише нешто за Арсенал, без разлика дали е позитивно или не?
Јеп, фирмата на Усманов е трет акционер (скролни до доле) - http://www.arsenal.com/the-club/corporate-info/the-arsenal-boardКренке и Усманов се најголеми шерхолдери во Арсенал преку повеќе нивни фирми кои се поврзани едни со други, на тоа мислев кога зборев повеќе фирми и лица, и не е RedWhite - Усманов, него тој е косопственик у таа фирма која фигурира како трет поголем акционер.
Има, ама ти спомна дека Вудвард бил по авторитетен. Како тоа?Има позициска разлика измеѓу Вудвард и Газидис, шпекулациите дека Газидис ги има издигнато финансиски се за смеење, општо гледано ниту статусно ни оперативно Газидис нема доволно простор за да биде заслужен за вакви успеси.
Па тоа пишав де, сеа за сеа не му дава право на дивиденда, ако купи 100% акции ќе може да прави што сака.За дивиденда имам пишано и претходно, не може еден шерхолдер да диктира распределба, малку покомплексно е од тоа прочитај.