- Член од
- 15 јули 2009
- Мислења
- 3.482
- Поени од реакции
- 3.464
[/quote
хахахахха
[/quote
хахахахха
Каде по ѓаволите у целово мое мислење ти ги прочита Хикс и Жилет? Каде ли виде да зборам за претходни сезони како ни се одвиваше ситуацијата во клубот? И сам кажав дека у најголеми лајна бевме под нивното водство, али ако убаво прочиташ што зборам, без да пробуваш да најдеш причина да збориш против мојов клуб, ќе видиш дека јас ти зборам за ситуацијата откако дојдоа НОВИТЕ сопственици, имено ЏОН ХЕНРИ! Човекот во финансиски поглед го донесе клубот на фасцинантно ниво, ниво кое не ни го сонувавме со старите газди. Еве ти сега ако прочепкаш низ нетов, од новата изјава на Вернер ќе прочиташ како вика дека и без да продаваме играчи пак ќе имаме голема сума на пари за трошење.Јас, ептен сум загрижен да ти кажам. Несоници, проблеми, дури почнав да месечарам. Ептен се плашам за Ван Перси дали ќе си заминам.
Ниту ме интересира, ниту ми е приоритет, ниту пак животот ми е поврзан со Арсенал. Ти, ако мислиш дека „вашите газди“ ве извадиле од кризата, можеби е време и лично Ти, да им се оддолжиш ! Нели !?
Само ко ќе одиш за Ливерпул, скршни од рутата и оди до Амстердам. Тетките таму, ќе ти кажат точно шо треба да напрајш како знак за благодарност кон Хикс, Жилет or whatever.
Прво: Хенри и компанија летово ќе одлучат дали ќе се селиме на нов стадион или пак ќе го прошируваме Енфилд.За разлика од вас, Арсенал игра на најмодерниот стадион во ПЛ, додека вашиот клуб сеуште игра на зоолошката градина енфилд! Која патем едвај собира 45.000, еден Сандерленд има поголем стадион од вашиот....
А Торес бе машко? А Алонсо, Маскерано? Кратка ти е некако меморијата!
Па види го сеа ти чуството.
Сакаш да ми кажеш дека мислиш дека е возможно газдите да го стават клубот на продажба по загуба од 50 милиони, поставување на нови спонзори и давање пари за нов стадион/проширување на стадионот? Ако нешто се работи плански, тоа е начинот на водење на работите во нашиот клуб. А како доказ за ова е безбол тимот од Америка кој исто така е во нивна сопственост: Boston Red Sox. Прочепкај вака нешто за нив па да прочиташ кај кој е заслугата што станале толку славни.^
The area around Anfield, where Liverpool remain thanks to planning problems and a lack of strategy and cash. Photograph: Christopher Thomond for the Guardian.
Да се надоврзам, не е работата ние не даваме пари што ви е гајле. Не е работата само да се фукнат парите. Утре е нов ден, од каде знаеш што може да им текне на газдите па да го стават клубот на продажба па пак да се вратат некои како прошлите.... Плански треба да се работи се. Има многу за ова ама искрено ме мрзи во 20 за 1 да пишувам, друг пат повеќе.
Aко не си знаел во текот на сезоната има уште 36 меча... Не е ова ЛШ Финале, па ако загубиш да ја загубиш и титулата.. Да е до мене, Челзи секоја сезона по 2 пати нека тепа со Манчестер, ама Манчестер нека е Шампион, а Челзи нека си седи под Њукасл.. (Челзи го спомнав пошто ти си за Челзи...иначе истото важи и за Сити...)
Едино што едниот беше дуел во 36то коло и меч за првото место.. Заради ова можда Сити малце повеќе заслужиле да ја освојат.. Ама и Јунајтед ако освои ќе биде ЗАСЛУЖЕНО.. На кој не му е јасно....и немора да му е....
Леле ај што зборуваш.
Значи по твоја логика најбитно е да се земат дерби мечевите а преостанатите утакмици не се важни.
Ако беше за така немаше да има 38 кола,туку ќе имаше само две утакмици.
Како тоа не заслужуваме да земиме титула кога имаме исто поени со НАФТАШКИОТ ТИМ?
Леле...Набројте ми 4-5 причини зашто Манчестер Јунајтед е подобар од Манчестер Сити оваа сезона и зашто заслужува да му ја дрпне титулата на Сити... набројте ми.
Абеее ... се устрав.не му одговарајте на овој Чарли, бега од фанови на Манчестер, страв му е
Идев комотно пешки, лагано, елегантно.. Можеше комотно некој да ми дојде да се стрча... Ѓомнав, ѓомнав.затоа му ја ѓомнаdddds
Јас ќе ти кажам една која ќе биде и повеќе од доволна: ќе има повеќе поени на крај!Набројте ми 4-5 причини зашто Манчестер Јунајтед е подобар од Манчестер Сити оваа сезона и зашто заслужува да му ја дрпне титулата на Сити... набројте ми.
Прво: Хенри и компанија летово ќе одлучат дали ќе се селиме на нов стадион или пак ќе го прошируваме Енфилд.
Второ: Торес замина пошто сакаше да игра во "поголем клуб" како Челзи. Маскерано замина од слична причина. Алонсо замина поради несогласувања со Бенитез. Но и покрај тоа што никој од овие не си отиде со цел да спечалиме пари (а Чаби и Маскерано си заминаа ПРЕД доаѓањето на новите газди), аргументов не ти го сфаќам некако. Целта на бизнисот на Арсенал: Профит од купување млади играчи и нивно продавање кога ќе израснат во ѕвезди. Целта на бизнисот на Ливерпул СО НОВИТЕ ГАЗДИ !! (у случај уште некој слеп да не има): Профит преку нови спонзори кои даваат повеќе пари од било кој клуб во ПЛ и преку поставување на директни врски на овој спонзор преку други богати Американси компании (Fenway Sports Group - Warrior Sports).
Епа што сакаш ти, пред година и некој месец го купија клубот, одма да никне нов стадион од земја? Не е толку едноставно да се донесе одлука што да се прави во случајот со стадионот, али со тек на време ќе биде. За долговите немој да ме смееш те молам, немаме никаков долг, скроз се исчистени сметките. И да има некои ситници газдите си имаат доволно пари да ги покријат сите. А за промашените трансфери не можеш многу да збориш пошто колку што имаме промашено, дупло повеќе имаме погодено. Ги заборавате сите Суарез, Енрике, Коатес, Белами, дури и Даунинг е се подобар и подобар, а да не го заборавиме и Дони кој се покажа како топ голман. Уствари најголем промашај е Адам, за Хендерсон има време пошто е сеуште млад, а Керол немаше толку да го судат сите да не го платевме толку скапо. Али тоа е ај и да ги вброиме последниве тројца у промашени, пак останува фактот дека дупло повеќе од нив беа добри трансфери, а во секој клуб секогаш ќе има погрешен потег, колку и да се добро испланирани работите. Али нормално сите очи се вперени кон нас само пошто сме голем клуб и секој човек очекува секој нов играч да го отплати секој цент од сумата за која е донесен. Никој ова не го гледаше во времето кога Сити беа мал клуб и земаа големи играчи и направија многу промашаи, па сега тие промашени играчи се којзнае каде, а Сити се на чекор од титула во ПЛ. Нормално они имаа предност што ние ја немаме, а тоа е притисокот кој од сите страни се врши над Ливерпул.Не сваќаш или не сакаш да сватиш?
Колку што продавал Арсенал толку продавал и ливерпул, причините се горе долу исти. Ама разликите се: Арсенал има нов најмодерен стадион, минимални долгови, и доволно пари за трансфери без да се зема кредити по банки. Ливерпул сеуште игра на стариот Енфилд, во поголеми долгови е и има еден куп промашени трансфери!
Инаку минатото лето во Арсенал дојдоја веќе докажани играчи, како Артета, Мертезакер, Сантош, Жервињо... Од каде тука политика на продавање а купување млади играчи?
Летово верувам дека Венгер ќе ги исчисти од тимот Шамак, Алмунија и остали што цела сезона немаат врзано два натпревари. Ќе докупи уште некој играч(Подолски веќе дојде) и ќе склопи тим што ќе може да се бори за титула!
2011 - 12 MANCHESTER UNITED