Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Јаки ќе се но се надевам дека и оваа година повторно ќе победи фудбалот :)

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Да, добар е Њукасл. Ми се допаѓа се' околу нив.
Да, само штета што ништо немаат освоено! Не се прави сосила глуп *баго :)
--- надополнето: Aug 23, 2011 12:54 PM ---
When I think football, I think Manchester United...!! - Eric Cantona

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас гледам фудбал затоа што ми се допаѓа таа игра.
Сите тие што навиваат за трофеи, нека гледаат на лајвскор, и на крај, во мај/јуни ќе сумираат пехари (дали има или не) и колку трофеи освоил нивниот „трофеен клуб“.

Така да, не се прај зелен, има многу geordies во македонијава што ги респектирам, како и нивниот ценет клуб.
Тоа важи и за другите тимови и нивните навивачи кои гледаат фудбал како играат, а не нивните витрини.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Сите тие што навиваат за трофеи, нека гледаат на лајвскор, и на крај, во мај/јуни ќе сумираат пехари (дали има или не) и колку трофеи освоил нивниот „трофеен клуб“.

Така да, не се прај зелен, има многу geordies во македонијава што ги респектирам, како и нивниот ценет клуб.
Тоа важи и за другите тимови и нивните навивачи кои гледаат фудбал како играат, а не нивните витрини.
Jaс прво ја гледам играта, тактиката, тоа што и да губат до последна секунда не се откажуваат, а = на тоа доаѓаат трофеите ама ти некако ми се буниш братче!

А ако некој игра убав фудбал, а трофеи штама, нека одат нека се фрлат во Вардар, заедно со навивачите!

Јас доживувам мојот тим да игра фудбал и да добива трофеи, што можам повеќе да побарам од тоа?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Jaс прво ја гледам играта, тактиката, тоа што и да губат до последна секунда не се откажуваат, а = на тоа доаѓаат трофеите ама ти некако ми се буниш братче!

А ако некој игра убав фудбал, а трофеи штама, нека одат нека се фрлат во Вардар, заедно со навивачите!

Јас доживувам мојот тим да игра фудбал и да добива трофеи, што можам повеќе да побарам од тоа?
Болдираното кажува многу работи. И доста ми е. Over and out.
А последното, што треба да бараш Ти повеќе?
А што треба да бара повеќе бебе од пелени и дубак?
Ништо...

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Болдираното кажува многу работи. И доста ми е. Over and out.
А последното, што треба да бараш Ти повеќе?
А што треба да бара повеќе бебе од пелени и дубак?
Ништо...
Извини братче, дури сега забележав дека си фан на Лузерпул(кој патем претходниве 10-15 сезони имаат катастрофална игра) и кажи ми, заради тоа го сакаш фудбалот, заради дупка игра на твојот тим или зошто ти кажале пред неколку години дека е најтрофеен тим?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Извини братче, дури сега забележав дека си фан на Лузерпул(кој патем претходниве 10-15 сезони имаат катастрофална игра) и кажи ми, заради тоа го сакаш фудбалот, заради дупка игра на твојот тим или зошто ти кажале пред неколку години дека е најтрофеен тим?
Не бе, за Ливерпул сум оти ми кажа баба ми дека Битлсите се отаде. Е сега, кога ми кажаа дека се пијанчеле тие во хамбург, се думав дали да навивам за Ливерпул или за Хамбургер, ама ко видов дека трофеи има Ливерпул, си реков „абе што, ке се фалам со трофеиве“. И така. Тоа беше пред 2 години. Претходно мислев дека треба за Реал да сум. Си ги менувам тимовиве, знаеш.

Јас реков дека се одјавувам, ама интересно е да зборуваш со ендемичен вид како тебе.

Интересно е да чуеш дек Ливерпул имал „дупка“ игра. Дали во Премиер лига, влечејќи навака од времето на Фаулер, Реднап, Мекманаман кога беше играта joy to behold.
Или дека Ливепул, во кое финале да се појави, има дожд од голови. Абе дупки, веќе 15 години имаме игра ко Стоук.

Среќа трофеите, инаку што има во ливерпул...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.631
Поени од реакции
22.657

Оваа работа ми е многу превртлива. Да не тераме многу оф топик, само ќе дадам еден пример: Кога Барселона-фанс се фалеа дека имаат убава игра за око, некои им се смееја после елиминацијата од Интер и им велеа дека фудбалот се игра за титули, а не за убава игра за око. Истите тие пред некоја недела велеа дека титулата на Барселона во Супер-купот на Шпанија не е целосно заслужена, затоа што не ја освоиле со најубава игра и во моменти противникот играл поубаво. :LOL:

'Наравоучение': Секој си го сака тимот во секое време. И на секој му одговара и му годи кога тимот пружа добри игри.
Дури и кога неговиот тим освојува титули без доминантна игра, тој пак може да биде горд.
Исто така, кога тимот игра убаво, но не освојува титули, вистинските фанови се секогаш со него.

Значи, оваа работа е променлива, но останува љубовта кон тимот, без разлика како ги освојува титулите(ако освојува). Денеска ќе се фалиш дека твојот тим освојува титули со многу убава и доминантна игра.
Утре, твојот тим ќе продолжи да освојува титули, но не со доминантна и убава игра. Ти повторно ќе го сакаш и повторно слободно можеш да се фалиш дека фудбалот се игра за трофеи, кои твојот тим ги освојува, без разлика на кој начин го прави тоа.

Скратено:
Титули + убава игра = (y)совршенство(y)
Титули - убава игра = (y)
Убава игра - титули = :)
-Титули - убава игра = :unsure::(

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
То е братко опортунизам. Гадна работа.
Али, реалноста е таа. Џабе кршиме ореви, низ историјата, се знае кој има најмногу фанови и зашто.

Член од
8 август 2011
Мислења
91
Поени од реакции
67
Epa so novite restrikcii mislam deka ke se postigne delumno nesto takvo. Sega sekoj tim treba na krajot od godinata da pokaze deka vlozenite pari za transferi ( a so toa i za plati) se isplateni preku dobri igri i dobro menadziranje na klubot. Ako ne e taka ke sledat kazni. Zatoa nastana i problemot so preimenuvanjeto na imeto na City Stadium vo Etihad za 100 milioni funti, oni sega tie pari ke gi pokazat kako dobieni ovaa godina i so toa ke gi anuliraat site pari sto gi vlozija vo novi igraci iako parite doagaat od firma na gazdata.
Rabotata e sto veke e kasno za nekoi timovi dodeka traese ova ludilo na frlanje pari nekoi timovi zemaa mnogu kvalitetni igraci a nekoi izgubija i sega toa e tesko da se nadomesti (mislam na City i Arsenal).

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
--- надополнето: Aug 23, 2011 12:54 PM ---
When I think football, I think Manchester United...!! - Eric Cantona
ммм браво за човекот, тотално е искрен, иако не играше во манчестер јунајтед, сепак ете испадна искрен и јас бар се надевам дека нема да му се лутат навијачите на челзи, арсенал и манчестер сити, каде што стана легенда

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
ммм браво за човекот, тотално е искрен, иако не играше во манчестер јунајтед, сепак ете испадна искрен и јас бар се надевам дека нема да му се лутат навијачите на челзи, арсенал и манчестер сити, каде што стана легенда
Не играл за Манчестер ? ова сигурен си

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom