Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Многу добра изјава на Боаш околу резервните тимови и младите играчи во Англија.
Потполно се согласувам со Боаш, кога во Чемпионшип би играле младите играчи на Арсенал, Челзи, Јунајтед со име Челзи Б и слично, како моделот на Барселона ќе биде многу подобро за младите играчи да се пробијат и да биднат играчишта.
Па тогаш би се расипала целата убавина на фудбалот во Англија воопшто. Па Чемпионшип би се наполнил со Б клубовите (младинците) исто ке добиеш pa па дури и полошо. Некој клуб со традиција со играчи кои се борат силно да изборат место во ПЛ ќе играат со пилиштари едни. За мене сепак, тоа никако.. Сега незнам ич како е ова во другите лиги може некаде сум грешка (во врска со организацијата на лигата) но нема веза, јас сум многу против ова.

H

HoT IcE

Гостин
Па тогаш би се расипала целата убавина на фудбалот во Англија воопшто. Па Чемпионшип би се наполнил со Б клубовите (младинците) исто ке добиеш pa па дури и полошо. Некој клуб со традиција со играчи кои се борат силно да изборат место во ПЛ ќе играат со пилиштари едни. За мене сепак, тоа никако.. Сега незнам ич како е ова во другите лиги може некаде сум грешка (во врска со организацијата на лигата) но нема веза, јас сум многу против ова.
Извини не те сфаќам?
Како мислиш да се расипе со ова?
Според мене неможе да се распие, зошто? Затоа што тимовите од Чемпионшип што се, пак ќе си останат, плус овие ќе изборат влез во Чемпионшип, нема секој тим да биде со Б тим во Чемпионшип, али оној тим кој ќе успее во тоа, ќе има одлична фабрика на млади играчи и таленти невидени, слично како Барселона.
На крајот, во фудбалот најбитни се младите играчи, на нив останува да се чека и да играат, според мене моделот кој функционира во Шпанија е завиден пример за сите земји во Европа доколку сакаат да се развиваат млади играчи, а и да се намалат трансфериве на странскиве играчи кои најчесто се со астрономски цени дури и за играчи под 18 години.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нема менаџер од ПЛ што не ја сака оваа идеја, ама глупи се Англичаните.

H

HoT IcE

Гостин
Нема менаџер од ПЛ што не ја сака оваа идеја, ама глупи се Англичаните.
Навистина добар модел, кој сигурно ќе биде многу успешен, и пред се битен во развојот на младите играчи.
Неможам да ги сфатам Англичаниве како народ се, ептен чудни луѓе, кај нив се наопаку.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.943
Прее на кафе, некој спомна дека било драма со тој крстот. Пак на истиот му се паднало, и сеа попот бил крив. Го местел. Ќе се убијам, не е можно. :pos::pos:
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 23:43 ---

Награда 10.000 денари. Па за 10.000 не скокам бе. Од 25.000 нагоре би размислил. :D
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 23:46 ---

Ај да не велам. :pos::pos:
Знаев дека ова ќе го пишиш. Ти си брате - класичен битолчанец (y)
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 01:16 ---
Тука си грешка. Гледаш дека со прв тим е тешко да се победи екипа која играла во Чемпионшип како Свонси,Норвич,КПР итн итн или ете и во куповите сам види колку е тешко да играш против такви екипи. Па сега рачунај колку би имале шанси младинците. Прашање е и дали ќе стигнат во Чемпионшип. И нема секоја б екипа од секој тим да игра чемпионшип.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.170
Извини не те сфаќам?
Како мислиш да се расипе со ова?
Според мене неможе да се распие, зошто? Затоа што тимовите од Чемпионшип што се, пак ќе си останат, плус овие ќе изборат влез во Чемпионшип, нема секој тим да биде со Б тим во Чемпионшип, али оној тим кој ќе успее во тоа, ќе има одлична фабрика на млади играчи и таленти невидени, слично како Барселона.
На крајот, во фудбалот најбитни се младите играчи, на нив останува да се чека и да играат, според мене моделот кој функционира во Шпанија е завиден пример за сите земји во Европа доколку сакаат да се развиваат млади играчи, а и да се намалат трансфериве на странскиве играчи кои најчесто се со астрономски цени дури и за играчи под 18 години.
Нема шанса да помине ова во Англија. Таму и малите екипи си имаат солидна база на навивачи и ваква одлука би била навреда за сите нив. Лидс, Нотингем Форест, Ипсвич... Никогаш не би играле против вторите екипи на Јунајтед, Челзи, Ливерпул... Во Шпанија е подруга ситуацијата, таму сите ги сметаат Реал и Барселона за надтимови и не се чувствуваат навредени да играат компетитивен натпревар со нивните втори екипи. Во Англија тоа би било утепување на гледаноста на пониските лиги.

H

HoT IcE

Гостин
Нема шанса да помине ова во Англија. Таму и малите екипи си имаат солидна база на навивачи и ваква одлука би била навреда за сите нив. Лидс, Нотингем Форест, Ипсвич... Никогаш не би играле против вторите екипи на Јунајтед, Челзи, Ливерпул... Во Шпанија е подруга ситуацијата, таму сите ги сметаат Реал и Барселона за надтимови и не се чувствуваат навредени да играат компетитивен натпревар со нивните втори екипи. Во Англија тоа би било утепување на гледаноста на пониските лиги.
Во право си, од тој поглед дефинитивно нема шанси да пројде.
Проблем е гордоста на Англичаните ништо друго, а дека е поефикасен и подобар модел, подобар е. :/

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
хахаха што ти текна на мене жити се? :D

Ајде иде темата за некои 30-40 минути освен ако не ја пишува некој у меѓувреме
Имаш слаба активност у последно време :D

Онака позитивен си ми некако (y)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Добро и јас ја утнав :P
Не ги разгледав работите добро.
Ја подржувам идеата :icon_mrgr:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Знаев дека ова ќе го пишиш. Ти си брате - класичен битолчанец (y)
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 01:16 ---

Тука си грешка. Гледаш дека со прв тим е тешко да се победи екипа која играла во Чемпионшип како Свонси,Норвич,КПР итн итн или ете и во куповите сам види колку е тешко да играш против такви екипи. Па сега рачунај колку би имале шанси младинците. Прашање е и дали ќе стигнат во Чемпионшип. И нема секоја б екипа од секој тим да игра чемпионшип.
Има и „некласични“, демек ?

Како сакаш речи, ама оваа година, мислам дека тимовите кои влегоја во ПЛ, се најконкурентни, за разлика од годините наназад. Особено Норич и Свонси. А мислам дека и QPR ќе избори опстанок, со Марк.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.943
Има и „некласични“, демек ?

Како сакаш речи, ама оваа година, мислам дека тимовите кои влегоја во ПЛ, се најконкурентни, за разлика од годините наназад. Особено Норич и Свонси. А мислам дека и QPR ќе избори опстанок, со Марк.
Има.....еве јас :)

А за тие во право си. Силни се годинава довчерашните чемпионшип клубови. Да не речам одлични. Свонси и Норвич посебно играат одличен фудбал. А КПР ми се некако копачка екипа

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Еве КПР го зеле Таиво на позајмица.На добар пат се да го земат и Алекс.
Би требало да обезбедат опстанок.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Самба до кај е !? Кај замина тој ? Нели побара барање за трансфер !?

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Самба до кај е !? Кај замина тој ? Нели побара барање за трансфер !?
Самба поднесе барање за трансфер, но менаџерот и газдите не го пуштат никаде да оди, доколку го пуштат. тогаш ќе оди во Тотенехм

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom