Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Шојмаше срамно во судењето бе, ало, нормални сте шо зборвите? То шо Давид Луиз не беше исклучен со втор жолт заради фаулите после вториот гол? Јебига, ко ќе судит Веб и некои безвезни работи за вас се пенали, ако се накашлат некој во одбрана од противникот и ваш играч паднит, одма пенал, а убиства во туѓ шеснаесетник не се пенали, тоаш супер е судењето, знам. Немања доби црвен со право, за жолт беше фаулот а веќе си имаше еден, не сум му ни јас ни судијана крив шо е тенок на нерви. Пеналот беше чист ко солза, голот од Луиз исто така. Значи освен то шо Луиз не беше исклучен, кај е проблемот?
Проблемот е можда во то шо еднаш се досудило нешто шо не е во ваша корист, па одма куродрвење на форум и фрустрации. Хауард Веб за вас е арен, а Еткинсон ви го фрлил пикот. Абе оди бегај.
Ако имат поглупо створење од фан на Манчестер, то мојт да бидит само двајца фаној на Манчестер. Чест на исклучоци, во секој случај по неколку ги имат.
Не, проблемот е тоа што оваа сезона ова е првиот натпревар на Манчестер Јунајтед во ПЛ кој ти си го гледал.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
^ Освен тоа што не бил исклучен ? Знаеш добро што значи играч повеќе на ваков натпревар, не се прави наудрен. И тоа на 1-1 имаше фаули со кои комотно можеше уште во 60та да го напушти теренот ? Еднаш се случило ?
Заборави шо се случи во април, коа Дрогба го даде можеби одлучувачкиот гол и тоа од офсајд ? Биди реален, барем за последниве 2 натпревари на Манчестер и Челзи.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
^ Освен тоа што не бил исклучен ? И тоа на 1-1 имаше фаули со кои комотно можеше уште во 60та да го напушти теренот ? Еднаш се случило ? Заборави шо се случи во април, коа Дрогба го даде можеби одлучувачкиот гол и тоа од офсајд ? Биди реален, барем за последниве 2 натпревари на Манчестер и Челзи.
Тоа нема врска, важно судат и за Јунајтед судиите, ама против ВБА и Волвс!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не, проблемот е тоа што оваа сезона ова е првиот натпревар на Манчестер Јунајтед во ПЛ кој ти си го гледал.
Фудбал гледам секогаш кога имам слободно време, па макар тоа била и втора чилеанска лига. Манчестер го имам гледано во ПЛ минимум 7-8 пати сезонава, во ЛШ 4-5.

Тупчо, доколку Лузиа беше исклучена, немаше да има пенал(кој не беше пенал) и ЧелШит немаше да победи!
Ете тука е проблемот!
Јас да мочав бензин, ќе отворев три бензински на магистрален пат и немаше да се замарам ич за пари. Ама нишо од тој муабет. Многу се замарате со хипотетички ситуации, шо бидна - бидна. А за ова „тупчо“ си пријавен за бан, доживеа промена од Чомбе во Ерик, ама арогантноста ти остана иста.

^ Освен тоа што не бил исклучен ? Знаеш добро што значи играч повеќе на ваков натпревар, не се прави наудрен. И тоа на 1-1 имаше фаули со кои комотно можеше уште во 60та да го напушти теренот ? Еднаш се случило ?
Заборави шо се случи во април, коа Дрогба го даде можеби одлучувачкиот гол и тоа од офсајд ? Биди реален, барем за последниве 2 натпревари на Манчестер и Челзи.
Дрогба од офсајд, Македа со рака.
Смирени? :smir:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Аииии почнаа пичињава од манчестер да плачат... еми судијата викате сеа ви бил крив затоа што досудил дискутабилен пенал.. и не му дал црвен на Луиз?

А да почнам јас да редам колку пути судиите ги спасувале манчестер од гомна?
Серијата на Арсенал од 49 натпревари кој ја прекина? Кој судеше на тој натпревар, каков пенал досуди?
Или да премотам набрзинка напред... Until We Score ве потсеќа на нешто?
Или Руни заслужено НЕ БЕШЕ казнет со ништо поради лактот?
Или па требаше Дауд да биде префрлен во 6та англикса лига поради судењето на натпреварот помеѓу Њукасл и Арсенал?
Ако на тој натпревар беа досудени такви два пенали за Њукасл незнам зашто ова не би било пенал?

И престанете одма да плачете туку мислете што ќе правите во недела против Ливерпул без пола одбрана... може пак судиите ќе ви бидат криви.

Челзи штотуку ја направи ПЛ уште поинтересна... Останува Арсенал да се доближи на само еден бод :)

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Аииии почнаа пичињава од манчестер да плачат... еми судијата викате сеа ви бил крив затоа што досудил дискутабилен пенал.. и не му дал црвен на Луиз?

Серијата на Арсенал од 49 натпревари кој ја прекина? Кој судеше на тој натпревар, каков пенал досуди?
Или па требаше Дауд да биде префрлен во 6та англикса лига поради судењето на натпреварот помеѓу Њукасл и Арсенал?
Ако на тој натпревар беа досудени такви два пенали за Њукасл незнам зашто ова не би било пенал?

И престанете одма да плачете туку мислете што ќе правите во недела против Ливерпул без пола одбрана... може пак судиите ќе ви бидат криви.

Челзи штотуку ја направи ПЛ уште поинтересна... Останува Арсенал да се доближи на само еден бод :)
Серијата на Арсенал беше пред 200 години, шо па тоа си има врска со денешниот натпревар? Знам, комплекси од Јунајтед дека секогаш ви ги прекинуваат "сериите". Ова со Њукасл го нема направено ни Турново, но секако тука е твојот Арсенал да го направи најглупавото нешто шо сум го видел. Покажаа карактер, нема што. Очигледно уште не си го преболил ова. А за со Ливерпул у право си, без пола одбрана сме, којзнае шо ќе се прави, можда Руни ќе го стаат штопер...:tapp:. Многу интересена стана ПЛ сега, Арсенал се приближил, аииии...ама изгледа само ќе се приближи како и секогаш шо се приближува. Да не почнат туширањата и на другите фронтови, треба калциум да им давате повеќе на дечките, пак почнаа со повредите. Пошто нели на Арсенал сите коцки му се наредени, си нашол да береш гајле и за одбраната на Манчестер...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам фановиве на Манчестер зошто уште се бунат, некогаш судиите ни помагаат, некогаш им помагаат на нив против Манчестер и тоа е тоа. Битно знаете колку заврши мечот одигран судиски регуларно у август. Било поминало готово више, нека им е честита победата, мада јас не би се радувала гледајќи како Тотенхем зема залет за 4тото место, му се уарни изгледа.
Само шо смешно ми е што некои од фановиве на Челзи се гордеат со реакциите на Луиз а го пцуевте Еванс лани. Невермајнд, да не испадне дека некои од нас се болни чим се палат на такви работи, еве и контра реплика.

Дрогба од офсајд, Македа со рака.
Смирени? :smir:
Oд кога дадовте 2 гола океј е гол со рака? Демек фифти фифти? И мене би ми било ок и од пола терен да ја забие. Ама пак ќе кажам помина не знам зошто се дискутира.

Ако ние треба да мислиме што ќе правиме без пола одбрана против Ливерпул, тогаш сочувство за вас со магичните Бендтнер и Шамак во напад, сигурна сум дека ќе разараат.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047

Убаво ќе беше да ги пишеше и ситуациите во кои Манчестер беше оштетен, барем сезонава. Или пак оние кога Арсенал беше помогнат. Колку онака, да видиме дали стварно си коректен или имаш комплекси од Јунајтед што твојот тим не може ебан трофеј да види од него.

И нема што да мислиме ние, ќе мисли Фергусон. А Арсенал со капитен ко Фабрегас титула не уште 6, туку уште 600 години нема да види.

A

Auditore

Гостин
И ја да пишам за натпреваров со ладна глава сега.
Пред се гледавме одлично дерби, добра утакмица и динамичен фудбал, првото полувреме беше изедначено нијанса подобри беа Јунајтед и заслужено отидоа со предност кој гол беше грешка на нашата одбрана(Бане) али нема врска фудбал е тоа и то. Второто полувреме гледавме друг Челзи, Челзи за кој вреди да се живее и да се види, ги ставивме во џеб и створивме потполна доминација, тотално заслужена победа и тука нема што да се коментира, ЛУИЗ ѕверка, изгледа дека Торес и Луиз цените на трансфер пазарот ги измешале, детево злато вреди.
Целиот тим изигра многу добро и сум многу горд, затоа што после речиси половина и повеќе сезона нервози и маки, гледајќи го анемичниот Челзи против "јаката игра" на Манчестер кои нивните фанови ја толку величеа се излезе на виделина, штета што Челзи сезонава има еден куп проблеми и не е константен во резултатите инаку се знае кој е кој, а титулите слободно нека си ги чуваат во ветрините.

Вчера што толку многу провоцирав во фан-клубот на Јунајтед беше од проста причина, сакав да видат какви се всушност самите фанови на Јунајтед на форумов и колку неможат да се трпат, секоја чест до исклучоците(mans, Џену, Hooligan, Комита, Runi's Temper, etc..) но другите неможам да ги сварам и толку ги мразам, никогаш не сум провоцирал и нема да провоцирам ко вчера доколку не бидам пак испровоциран ко што бев уште од почетокот на сезоната и им го собирав, сега сум мирен, Челзи е уште непоразен на Стемфорд од Манчестер, бај бај.
И да, не е убаво што фановите на Манчестер на ваков начин го видоа лошото арбитарство во Англија за кое трубиме толку време, сега осетија на свој грб и веднаш почнаа да плукаат а забораваат колку всушност беа помогнати, и забораваат дека Руни требаше утакмицава да ја гледа од трибини и пак најдоа да серат за Луиз.

Како и да е, stay in this good moment, и се надевам на уште едно добро дерби на Олд Трафорд, во кое можеби поените од тој меч ќе ви бидат главни во борбата со титулата со Арсенал годинава, во тој случај, со среќа, ние ќе гледаме да одржиме констанност и да го претечеме Тотенхем.

В

Вори

Гостин
И сега добро.Што сме ние криви или пак играчите на Челзи поради евентуалното неправедно и лошо судење на Еткисон вчера?
Можете тоа да го објасните?

Дефинитивно вие фановите на Јунајтед сте крајно арогантни и болно безобразни и ми се гади од тоа.Затоа и поретко пишувам на форумов.Секоја чест на исклучоците што ги има нормално и сами ќе се пронајдат кои се.Другото е све за никаде.

A

Auditore

Гостин
И сега добро.Што сме ние криви или пак играчите на Челзи поради евентуалното неправедно и лошо судење на Еткисон вчера?
Можете тоа да го објасните?
Кога тие губат, сите се криви.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ај да дадам еден осврт на натпреварот, како неутрален гледач.
Значи вчера, немав никакви симпатии за ниту еден на натпреварот, онака релаксирано си гледав, само потајно се надевав на победа на Челзи, зошто сакам Арсенал да освои ПЛ(кога веќе не можат Тотенхем и Ливерпул).
Натпреварот беше одличен, реално не очекував, толку добар натрпевар, со брзо темпо. Во прво според мене Челзи беше подобриот тим, ама Манчестер беше поконкретен. Во второ Манчестер не постоеше, освен шансата на Руни, кога не знам дали сакаше да шутне или да подаде(ваљда да шутне), секако беше многу лошо. Одличен гол на Луиз, се гледа дека има потенцијал детето.
Потполно заслужена победа на Челзи.
Е сега за судијата...ја сфаќам дека навивате за Манчестер и дека не можете да гледате реално на работите, ама вчера јас не видов некој ептен спорен момент, кој влијаеше на поразот на Јунајтед.
Одиме со ред...после голот Луиз прави фаул над Чичарито, во кој судијата пушти предност. Немаше никој фан на Манчестер да се буни, да добие Луиз жолт картон, ако после тој напад Манчестер дадеше гол, ама ете се сплеткаа на крајот.
После неколку минути Луиз прави сличен фаул и добива заслужена казна. На крајот направи уште еден фаул над Руни, за кој сум сигурен дека ќе добиеше жолт картон, ама само под услов, ако пред тоа немаше жолт. Не мислите дека е глупо некој да добие два жолти, за вкупно два фаула цел натрпевар и тоа во рок од 10 мин? Јас тaква ситуација одамна немам видено( да не кажам никогаш).
Значи во таа ситуација судијата му „опрости“. Пеналот беше чист како солза, не е битно дали овој се само поставил или пружил нога, важно му попречи за Жирков да стигне до топката.Јеби га, не му оди на Стемфорд Бриџ на детето, лани си постигнал автогол :)
После на крајот Видиќ прави фаул над Дрогба(мислам), кој беше за жолт, ама пак се повторувам, ќе добиеше сигурно казна, ако пред тоа немаше жолт.
Тука судијата, ако го мразеше Манчестер, одма ќе му дадеше црвен на Видиќ. Е сега србинов што се губи, кога ќе го види Торес, тоа е друга работа и на крајот заслужено си доби црвен картон.

Мое мислење, кој се сложува ок, кој не пак ок.
Peace!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
И ја да пишам за натпреваров со ладна глава сега.
Пред се гледавме одлично дерби, добра утакмица и динамичен фудбал, првото полувреме беше изедначено нијанса подобри беа Јунајтед и заслужено отидоа со предност кој гол беше грешка на нашата одбрана(Бане) али нема врска фудбал е тоа и то. Второто полувреме гледавме друг Челзи, Челзи за кој вреди да се живее и да се види, ги ставивме во џеб и створивме потполна доминација, тотално заслужена победа и тука нема што да се коментира, ЛУИЗ ѕверка, изгледа дека Торес и Луиз цените на трансфер пазарот ги измешале, детево злато вреди.
Целиот тим изигра многу добро и сум многу горд, затоа што после речиси половина и повеќе сезона нервози и маки, гледајќи го анемичниот Челзи против "јаката игра" на Манчестер кои нивните фанови ја толку величеа се излезе на виделина, штета што Челзи сезонава има еден куп проблеми и не е константен во резултатите инаку се знае кој е кој, а титулите слободно нека си ги чуваат во ветрините.

Вчера што толку многу провоцирав во фан-клубот на Јунајтед беше од проста причина, сакав да видат какви се всушност самите фанови на Јунајтед на форумов и колку неможат да се трпат, секоја чест до исклучоците(mans, Џену, Hooligan, Комита, Runi's Temper, etc..) но другите неможам да ги сварам и толку ги мразам, никогаш не сум провоцирал и нема да провоцирам ко вчера доколку не бидам пак испровоциран ко што бев уште од почетокот на сезоната и им го собирав, сега сум мирен, Челзи е уште непоразен на Стемфорд од Манчестер, бај бај.
И да, не е убаво што фановите на Манчестер на ваков начин го видоа лошото арбитарство во Англија за кое трубиме толку време, сега осетија на свој грб и веднаш почнаа да плукаат а забораваат колку всушност беа помогнати, и забораваат дека Руни требаше утакмицава да ја гледа од трибини и пак најдоа да серат за Луиз.

Како и да е, stay in this good moment, и се надевам на уште едно добро дерби на Олд Трафорд, во кое можеби поените од тој меч ќе ви бидат главни во борбата со титулата со Арсенал годинава, во тој случај, со среќа, ние ќе гледаме да одржиме констанност и да го претечеме Тотенхем.
мене па од таквите како тебе ми се сере ко че видам постови и паѓаат на толку ниско ниво да ПРОВОЦИРААТ

A

Auditore

Гостин
мене па од таквите како тебе ми се сере ко че видам постови и паѓаат на толку ниско ниво да ПРОВОЦИРААТ
Јас пак таквите ко тебе воопшто не ги ни читам, и така неумат да напишат и да сврзат две реченици, дека многу разбираат.
Иначе, ти заборави колку провоцираше во почетокот? Те памтам ја.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
У Или пак оние кога Арсенал беше помогнат.

А Арсенал со капитен ко Фабрегас титула не уште 6, туку уште 600 години нема да види.
кога ?
- гол во 6-та минута продолжување кога топката е префрлена на центарот - со сандерленд ?
- пенал против кокошкине , за идентична ситуација нареден или понареден меч - со виган недосуден истиот ?
- два пенали против њукасл ? црвен на играч на кого ногата му била скршена од таков старт - црвен заради тоа што го направи - јасни се правилата , но на истиот тој меч , требало и нолан да го крка .
- пенал за ВБА заради модерен балет во шеснаесет ?
- против сити , бари играше ко голман од гол линијата ?

???

вака го помагаат арсенал ??

одлично мислиш .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom