Ај да дадам еден осврт на натпреварот, како неутрален гледач.
Значи вчера, немав никакви симпатии за ниту еден на натпреварот, онака релаксирано си гледав, само потајно се надевав на победа на Челзи, зошто сакам Арсенал да освои ПЛ(кога веќе не можат Тотенхем и Ливерпул).
Натпреварот беше одличен, реално не очекував, толку добар натрпевар, со брзо темпо. Во прво според мене Челзи беше подобриот тим, ама Манчестер беше поконкретен. Во второ Манчестер не постоеше, освен шансата на Руни, кога не знам дали сакаше да шутне или да подаде(ваљда да шутне), секако беше многу лошо. Одличен гол на Луиз, се гледа дека има потенцијал детето.
Потполно заслужена победа на Челзи.
Е сега за судијата...ја сфаќам дека навивате за Манчестер и дека не можете да гледате реално на работите, ама вчера јас не видов некој ептен спорен момент, кој влијаеше на поразот на Јунајтед.
Одиме со ред...после голот Луиз прави фаул над Чичарито, во кој судијата пушти предност. Немаше никој фан на Манчестер да се буни, да добие Луиз жолт картон, ако после тој напад Манчестер дадеше гол, ама ете се сплеткаа на крајот.
После неколку минути Луиз прави сличен фаул и добива заслужена казна. На крајот направи уште еден фаул над Руни, за кој сум сигурен дека ќе добиеше жолт картон, ама само под услов, ако пред тоа немаше жолт. Не мислите дека е глупо некој да добие два жолти, за вкупно два фаула цел натрпевар и тоа во рок од 10 мин? Јас тaква ситуација одамна немам видено( да не кажам никогаш).
Значи во таа ситуација судијата му „опрости“. Пеналот беше чист како солза, не е битно дали овој се само поставил или пружил нога, важно му попречи за Жирков да стигне до топката.Јеби га, не му оди на Стемфорд Бриџ на детето, лани си постигнал автогол
После на крајот Видиќ прави фаул над Дрогба(мислам), кој беше за жолт, ама пак се повторувам, ќе добиеше сигурно казна, ако пред тоа немаше жолт.
Тука судијата, ако го мразеше Манчестер, одма ќе му дадеше црвен на Видиќ. Е сега србинов што се губи, кога ќе го види Торес, тоа е друга работа и на крајот заслужено си доби црвен картон.
Мое мислење, кој се сложува ок, кој не пак ок.
Peace!