Прај си ти какви сакаш екскурзии на мозокот, бирај кој сакаш да седи на клупата, кој не сакаш ... Тоа ти е ...Ван Дер Сар
Ричардс---Видич---Туре---Евра
Џонсон---Силва---Флечер---Нани
Руни---Тевез(Џеко)
И сигурно на клупата би избрал да седат играчи како Бери, Милнер, Коларов, Јаја Туре отколку Андерсон, Рафаел и Овен.
Не заебавај, Бејл, Адам и другите што ги спомна немаат промашено против Манчестер од еден метар далечина, како денеска ова девојчево Силва.Па така не ми се јасни, и еве ти ми ги разјасни. Арсенал има талент затоа се позади Јунајтед, имаат и Сити и затоа се блиску до врвот. А чекај, гледаш кој е уствари на врвот? И зошто? Кај играат фудбалерите на Челзи, Арсенал, Јунајтед, да не играат за Бурунди? Последните 1-2 сезони Харт е подобар од Гивен, затоа и игра прва постава, мада секогаш сум имал високо мислење за Гивен. Малку статистика Силва има 7 аситенции, Нани има 13, а за голови не се споредуваат. И има повеќе играчи у ПЛ шо ираат како него, пример Насри за мене игра каде каде подобро сезонава, еден Малуда има постигнато 9 гола ем Челзи го фати тешка криза. Чарли Адам има 6 гола и 7 асистенции, Демспи има 9 гола, Нолан има 10, Аршавин 5 гола и 11 асистенции, Етерингтон 4 гола 7 асистенции, Тим Кејхил 9 гола, 4 асистенции ем беше и отсутен некои 5-6 кола. Фабрегас 3 гола, 10 асистенции, Бејл 7 гола, 3 асистенции, Ешли Јанг, Волкот, Брант ги има премногу...зборам за мидфилдерс. Тевез викаш газел...Бербатов е сеуште прв стрелец ако не се лажам. Манчини си е Манчини знаеме со која смрдена тактика игра и тоа е тоа, кој ќе ги гледа догодина ако влезат у ЛШ што очекувам...ајде голманите да ги тргнеме на страна, еве да речеме дека Харт е на ниво на ВДС и Чех. Е сега, ајде малку ќе ти помогнам, еве ќе ги тргнеме Арсенал и Челзи под претпоставка...колку од фудбалерите на Сити би играле прва постава доколку би ги имал на располагање Сер Алекс? Пробај искалкулирај, па да го чујам одговорот.
3 гола и 6 асистенции имаше Нани во првата сезона за Манчестер. од тие 3 гола, 2 беа од далечина од која Силва нема да може ни да ја дотера топката до гол, за третиот не ми текнува. За бројот на натпреварите што ги изигра ме мрзи да барам, треба да се помачам повеќе. А верувај дека се помалку од оние на Силва оваа сезона. Друга работа е тоа што тогаш во Манчестер газеше Роналдо, Руни, Тевез, а веќе 24 години наназад тука е и Гигс. Силва каква конкуренција има во Шити? И јас имав високо мислење за овој играч додека играше во Валенсија, ама очигледно сум го преценил и него и Шпанската Лига. Не е оправдување тоа дека му е прва сезона во ПЛ, нема веќе 20 години. И на Чичарито му е прва сезона во Англија, па веќе реши 7-8 утакмици (значи буквално реши). Ричардс е каде - каде послаб од Рафаел, ама ајде, твое мислење си е тоа. Џонсон?Ама ти изгледа си читаш што сакаш од мојот пост и само на тоа одговараш. Зашто ме прашуваш кој е прв на табела? Види пред 2 поста што напишав. Може немаат најдобар состав оваа сезона ама затоа има некоја хемија во тимот, плус тука е и Фергусон и тоа е доволно оваа сезона да бидат 1 место во ПЛ.
Исто и за Нани. Ова на Нани прва сезона е? Ти текнува Нани кога потпиша таа сезона како изигра? Ајде затоа што си по статистиката а мене ме мрзи да барам, слободно најди ми ја првата сезона на нани, и да видиме колку има настапи, гола и асистенции, во споредба со Силва. И сите овие играчи што си ми ги набројал се меѓу најдобрите во ПЛ. Таму е и Силва.
За Бербатов те молам не ми отварај тема пошо ќе јадам црвени сигурно од навивачите на Манчестер. Да игра во мојот тим во никој случај не би го спомињал како играч кој вреди 30 милиони. Па уште и да го праам напаѓач од светска класа. Човекот кој го избркаа од репрезентација заради неговиот однос и залагање.
Сакаш да ми кажеш дека ти од овој цел тим на Сити не би земал ни еден играч??? Тоа изгледа само за тебе важи, затоа што кога купуваше Сити, сите пцуеа и се нервираа затоа што они на вештачки начин со нудење на огромни суми пари за фудбалери пробуваа да освојат титула. Сигурно подобро би изгледал тимот на Манчестер некако вака:
Ван Дер Сар
Ричардс---Видич---Туре---Евра
Џонсон---Силва---Флечер---Нани
Руни---Тевез(Џеко)
И сигурно на клупата би избрал да седат играчи како Бери, Милнер, Коларов, Јаја Туре отколку Андерсон, Рафаел и Овен.
Јас како фан на Челзи ќе кажам арам да му е на судијата за тој момент (не видов такво нешто пошто стримот од ветле неколку пати го снемуваше заради авторски права) и да било и да не било пенал требало да свирни, а не до 80та минута да чекам дали еден од двата директни конкуренти на Челзи ќе изгуби или не. Тотенхем додуша ми го расипа денов, ама барем Сити изгуби, па така уште еднаш фала за Јунајтед и арам да му е на судијата шо порано не го решил дуелот.И се уште не ми се верува дека никој од фановите на Челзи, Арсенал и Ливерпул не го спомна недосудениот пенал над Андерсон во 44 минута, на резултат 1:0. Да имаше такво нешто недосудено за Сити кој знае што ќе направевте... ама не, судиите само на Јунајтед му помагаат. Плачковци сте бе, зборувате секогаш како ви одговара, секој ја гледа помошта што Јунајтед ја добива од судиите, а никој не го гледа спротивното.
Зошто да го става ко од клупа влегува и решава дуели? Барем Ари гледа шо прај со то шо располага, за разлика од тренерот на петтопласираната екипа.Крањчар две победи по ред им носи на Тотенхем,Хари пак нека не го става во прв тим![]()
Мене лично, искрено таквоово ме боли. За жал, има побитни работи шо ги следам отколку то кој бил најдобар играч.Видич моментално е најдобар играч во ПЛ, се сoгласувате?
Ок се слагам со дел од постов. А зашто на пример не го споредиш Силва со Парк? Кој прави споредба Силва со Гигс? Фала богу дека Гигс е меѓу најдобрите крила што играле во ПЛ. Силва само што ја почнува кариерата таму. Сепак во овој момент Гигс сигурно неможе да изигра 38 утакмици по 90 минути во ПЛ. Тоа е многу нормално со оглед на годините. Друго за Чичарито, секој различно си се прилагодува на друга средина. Браво за Мексиканецот што така се снајде. Бербатов пример не се снајде најдобро првата сезона во Манчестер. Затоа оваа е најдобар стрелец. Сепак има нови играчи, нов јазик, нова култура, а и Сити е тим што праи купи-продај цело време така да сигурно не му е лесно да се привикне.Не заебавај, Бејл, Адам и другите што ги спомна немаат промашено против Манчестер од еден метар далечина, како денеска ова девојчево Силва.
3 гола и 6 асистенции имаше Нани во првата сезона за Манчестер. од тие 3 гола, 2 беа од далечина од која Силва нема да може ни да ја дотера топката до гол, за третиот не ми текнува. За бројот на натпреварите што ги изигра ме мрзи да барам, треба да се помачам повеќе. А верувај дека се помалку од оние на Силва оваа сезона. Друга работа е тоа што тогаш во Манчестер газеше Роналдо, Руни, Тевез, а веќе 24 години наназад тука е и Гигс. Силва каква конкуренција има во Шити? И јас имав високо мислење за овој играч додека играше во Валенсија, ама очигледно сум го преценил и него и Шпанската Лига. Не е оправдување тоа дека му е прва сезона во ПЛ, нема веќе 20 години. И на Чичарито му е прва сезона во Англија, па веќе реши 7-8 утакмици (значи буквално реши). Ричардс е каде - каде послаб од Рафаел, ама ајде, твое мислење си е тоа. Џонсон?Гигс на 37 години може да му предава фудбал. Џонсон сезонава имаше само 5-6 натпревари на кои што блесна, во последно време го нема никаде. Посебно откако за прв пат настапи за Англија.
И се уште не ми се верува дека никој од фановите на Челзи, Арсенал и Ливерпул не го спомна недосудениот пенал над Андерсон во 44 минута, на резултат 1:0. Да имаше такво нешто недосудено за Сити кој знае што ќе направевте... ама не, судиите само на Јунајтед му помагаат. Плачковци сте бе, зборувате секогаш како ви одговара, секој ја гледа помошта што Јунајтед ја добива од судиите, а никој не го гледа спротивното.
Не...Видич моментално е најдобар играч во ПЛ, се сoгласувате?
Не Насри е...Видич моментално е најдобар играч во ПЛ, се сoгласувате?
Е ајде и Парк: 4 гола и 1 асистенција оваа сезона. 1 гол против Волвс во 93 минута, за победа од 2:1. 1 гол против Арсенал за победа од 1:0. За другите 2 стварно не ми текнува. Силва е несомнено талентиран играч, ама не покажува ни 30% од она што се очекуваше од него, до сега. Поталентиран е од Парк, ама тоа не значи дека пружа подобри партии. Парк во Јунајтед не е само за продавање дресови во Азија, нешто што и јас го мислев до пред година - две, за што многу се каам. Ќе кажам само и дека Парк не е во Манчестер последниве 30 дена, беше со репрезентацијата, а да беше тука многу ќе му помогнеше на Манчестер, на пример на претходниот дуел, со Волвс. Гигс не може да одигра 38 утакмици по 90 минути, ама на 38 утакмици да одигра по 30 минуте ќе направи многу повеќе за Јунајтед отколку Силва што ќе направи за Сити на 38 утакмици по 90 минути.Ок се слагам со дел од постов. А зашто на пример не го споредиш Силва со Парк? Кој прави споредба Силва со Гигс? Фала богу дека Гигс е меѓу најдобрите крила што играле во ПЛ. Силва само што ја почнува кариерата таму. Сепак во овој момент Гигс сигурно неможе да изигра 38 утакмици по 90 минути во ПЛ. Тоа е многу нормално со оглед на годините. Друго за Чичарито, секој различно си се прилагодува на друга средина. Браво за Мексиканецот што така се снајде. Бербатов пример не се снајде најдобро првата сезона во Манчестер. Затоа оваа е најдобар стрелец. Сепак има нови играчи, нов јазик, нова култура, а и Сити е тим што праи купи-продај цело време така да сигурно не му е лесно да се привикне.
А Џонсон незнам дали не си го следел ама стварно е доста талентиран. Барем ако гледаме во каква криза им е фудбалот на Англичаните, еден ваков играч нема лошо да им дојде.
За пеналот не сум ни видел а и не би се ни бунел затоа што ништо не би ми мењало како фан на Ливерпул. Поише се бунам за Сандрленд и Тотенхем оваа сезона отколку за Јунајтед.
Нани игра од почеток на сезона,а Ван Перси да играше од август до сега ке имаше над 20 головиНани има 19 асистенции/голови во последни 20 натпревари за Јунајтед а фебруари е и за него.