- Член од
- 2 март 2007
- Мислења
- 4.576
- Поени од реакции
- 3.773
Не го водеше Рој тимов.3' [1 - 0] G. Dorrans
8' [2 - 0] J. Thomas
32' [3 - 0] W. Reid (o.g.)
51' [3 - 1] D. Ba
58' [3 - 2] C. Cole
83' [3 - 3] D. Ba
Рој си е Рој![]()
Не го водеше Рој тимов.3' [1 - 0] G. Dorrans
8' [2 - 0] J. Thomas
32' [3 - 0] W. Reid (o.g.)
51' [3 - 1] D. Ba
58' [3 - 2] C. Cole
83' [3 - 3] D. Ba
Рој си е Рој![]()
Џуру ти фали.Денеска ѓи видов и се уверив дека се двајцата најдобри дефанзивци...(моментално) во ПЛ...Видиќ и Компани....врвови!![]()
Кои се другите двајца според тебе?Чисто компаративно го спомнав Валдес,дека за таа шугава екипа си па затоа...
Чех е еден од најдобрите 3-ца голмани моментално во свет,тоа е факт.А,смешно и глупаво е да ги споредуваш голманските имиња како Чех и Ван Дер Сар со некој си мочко од Манчестер Сити.
Тери,Ивановиќ и Џуру ги имаш заборавено...Денеска ѓи видов и се уверив дека се двајцата најдобри дефанзивци...(моментално) во ПЛ...Видиќ и Компани....врвови!![]()
Касиљас и Де Геа!Кои се другите двајца според тебе?
Иначе Руни даде ебење од гол![]()
Почни да го гледаш Интер, ќе ти се разјаснат многу работи.Тери,Ивановиќ и Џуру ги имаш заборавено...
--- надополнето ---
Касиљас и Де Геа!
Мора да се заебаваш. Сакаш да кажеш дека Харт треба многу леб да јаде да го стигне нивото на другите, а овој младичов е уште сега на нивно ниво а?Касиљас и Де Геа!
На што дроги си денес?Тери,Ивановиќ и Џуру ги имаш заборавено...
--- надополнето ---
Касиљас и Де Геа!
Па така некако.Може од друг аспект ги гледам работите,па затоа ви е чудно.За мене младичот од Атлетико е крал уште на овие години.Мора да се заебаваш. Сакаш да кажеш дека Харт треба многу леб да јаде да го стигне нивото на другите, а овој младичов е уште сега на нивно ниво а?
цезар и чех се топ 5 голмани, харт и де геа голем потенцијал, валдес неиспробан во последно времеДе Геа за мене е топ голман,сепак е тоа мое мислење.
Цезар за мене не е ништо посебно.Една утакмица брани на ниво,три по ред ги брани го обичен пацер.
И да..Чех е оној стариот и моментално,така да...
--- надополнето ---
Па така некако.Може од друг аспект ги гледам работите,па затоа ви е чудно.За мене младичот од Атлетико е крал уште на овие години.
Па така не ми се јасни, и еве ти ми ги разјасниЈас незнам како може да не ти се јасни тие работи ај кажи ми. Еве да почнеме од почеток. Како сакаш да ги споредуваме играчите?
Имаат и Арсенал талент точно баш затоа се второ место позади Јунајтер. Имаат и Сити и затоа и тие се блиску на врвот. Иначе за да бидеш репрезентативец во јака репрезентација, на пример ти ја зема Шпанија, тоа покажува само дека од толку многу квалитетни играчи, баш тој играч успеал да влезе во првите 11. Таму нема врска цената, колку пари е купен па да не биде пропала инвестиција туку чисто квалитетот си доаѓа до израз. Ако те бива ќе си играш за репрезентација ако не ништо. Незнам како нема врска кога сите едвај чекаме да дојде едно Светско или Европско затоа што знаеме дека играат репрезентации и тука играат најдобрите играчи.
Еве за играчиве што си ги спомнал. Голманот е добра. Сепак јас не би го играл Харт пред Гивен. Барем не овие 1 или 2 сезони. Силва само што пристигна се очекуваше од него многу. Ама имаше лош почеток па дури и на клупа дремеше. И полека полека почна со Тевез да гази, асистенција до асистенција. Незнам дали има многу играчи кои првата година во Премиер Лига играат како него. За Милнер се слагам дека не е нешто посебно, барем не во Сити, додека у Астон Вила беше одличен. Меѓутоа да имаш таков играч на клупа значи дека сепак имаш квалитетна клупа. Сигурно подобар од Андресон. За Туре искрено дали праиме муабет за Коло или за Јаја. Ако ми збориш за овој вториот мислам дека не игра лошо. Сепак ќе кажам прва сезона во Англија сигурно му треба време да се привикне. Бери е веќе може и стар затоа и ретко игра прв тим. Требаше да дојде у Ливерпул се заеба ама алчен гз 2 **** лапа. Џонсон е дефинитивно еден од најдобрите крила во ПЛ. А плус тоа и млад. Џеко само што дојде и игра сосема солидно оваа полу-сезона. Балотели нејкам да го коментирам не е играч тој според мене.
И да додадам дека Манчини да е 1/10 од тоа што е Фергусон, сигурен сум дека Сити ќе беа пред вас оваа сезона.
Ама ти изгледа си читаш што сакаш од мојот пост и само на тоа одговараш. Зашто ме прашуваш кој е прв на табела? Види пред 2 поста што напишав. Може немаат најдобар состав оваа сезона ама затоа има некоја хемија во тимот, плус тука е и Фергусон и тоа е доволно оваа сезона да бидат 1 место во ПЛ.Па така не ми се јасни, и еве ти ми ги разјасни. Арсенал има талент затоа се позади Јунајтед, имаат и Сити и затоа се блиску до врвот. А чекај, гледаш кој е уствари на врвот? И зошто? Кај играат фудбалерите на Челзи, Арсенал, Јунајтед, да не играат за Бурунди? Последните 1-2 сезони Харт е подобар од Гивен, затоа и игра прва постава, мада секогаш сум имал високо мислење за Гивен. Малку статистика Силва има 7 аситенции, Нани има 13, а за голови не се споредуваат. И има повеќе играчи у ПЛ шо ираат како него, пример Насри за мене игра каде каде подобро сезонава, еден Малуда има постигнато 9 гола ем Челзи го фати тешка криза. Чарли Адам има 6 гола и 7 асистенции, Демспи има 9 гола, Нолан има 10, Аршавин 5 гола и 11 асистенции, Етерингтон 4 гола 7 асистенции, Тим Кејхил 9 гола, 4 асистенции ем беше и отсутен некои 5-6 кола. Фабрегас 3 гола, 10 асистенции, Бејл 7 гола, 3 асистенции, Ешли Јанг, Волкот, Брант ги има премногу...зборам за мидфилдерс. Тевез викаш газел...Бербатов е сеуште прв стрелец ако не се лажам. Манчини си е Манчини знаеме со која смрдена тактика игра и тоа е тоа, кој ќе ги гледа догодина ако влезат у ЛШ што очекувам...ајде голманите да ги тргнеме на страна, еве да речеме дека Харт е на ниво на ВДС и Чех. Е сега, ајде малку ќе ти помогнам, еве ќе ги тргнеме Арсенал и Челзи под претпоставка...колку од фудбалерите на Сити би играле прва постава доколку би ги имал на располагање Сер Алекс? Пробај искалкулирај, па да го чујам одговорот.