Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Денеска ѓи видов и се уверив дека се двајцата најдобри дефанзивци...(моментално) во ПЛ...Видиќ и Компани....врвови! :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Денеска ѓи видов и се уверив дека се двајцата најдобри дефанзивци...(моментално) во ПЛ...Видиќ и Компани....врвови! :)
Џуру ти фали. :D над 25 натпревари кога играл нема пораз во ПЛ :))

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Чисто компаративно го спомнав Валдес,дека за таа шугава екипа си па затоа...
Чех е еден од најдобрите 3-ца голмани моментално во свет,тоа е факт.А,смешно и глупаво е да ги споредуваш голманските имиња како Чех и Ван Дер Сар со некој си мочко од Манчестер Сити.
Кои се другите двајца според тебе?

Иначе Руни даде ебење од гол:cuc:

В

Вори

Гостин
Тери,Ивановиќ и Џуру ги имаш заборавено...

--- надополнето ---

Кои се другите двајца според тебе?

Иначе Руни даде ебење од гол:cuc:
Касиљас и Де Геа!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
За мене Видиќ е најдобар моментално.. Кој што сака нека каже! :):)

Не дека се издвојува многу од погоре наведените, ама сепак подобар е моментално..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Тери,Ивановиќ и Џуру ги имаш заборавено...

--- надополнето ---

Касиљас и Де Геа!
На што дроги си денес?
Де Геа моментално подобар од Харт или од Цезар(мада беше повреден, ама се враќа во форма), дај не ме заебавај.
И сакаш да кажиш дека Чех е оној стариот пред повредата на главата и дека е исто толку добар ?

В

Вори

Гостин
Де Геа за мене е топ голман,сепак е тоа мое мислење.
Цезар за мене не е ништо посебно.Една утакмица брани на ниво,три по ред ги брани го обичен пацер.

И да..Чех е оној стариот и моментално,така да...

--- надополнето ---

Мора да се заебаваш. Сакаш да кажеш дека Харт треба многу леб да јаде да го стигне нивото на другите, а овој младичов е уште сега на нивно ниво а?
Па така некако.Може од друг аспект ги гледам работите,па затоа ви е чудно.За мене младичот од Атлетико е крал уште на овие години.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Де Геа за мене е топ голман,сепак е тоа мое мислење.
Цезар за мене не е ништо посебно.Една утакмица брани на ниво,три по ред ги брани го обичен пацер.

И да..Чех е оној стариот и моментално,така да...

--- надополнето ---

Па така некако.Може од друг аспект ги гледам работите,па затоа ви е чудно.За мене младичот од Атлетико е крал уште на овие години.
цезар и чех се топ 5 голмани, харт и де геа голем потенцијал, валдес неиспробан во последно време
затвораме дискусија :)

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Јас незнам како може да не ти се јасни тие работи ај кажи ми. Еве да почнеме од почеток. Како сакаш да ги споредуваме играчите?
Имаат и Арсенал талент точно баш затоа се второ место позади Јунајтер. Имаат и Сити и затоа и тие се блиску на врвот. Иначе за да бидеш репрезентативец во јака репрезентација, на пример ти ја зема Шпанија, тоа покажува само дека од толку многу квалитетни играчи, баш тој играч успеал да влезе во првите 11. Таму нема врска цената, колку пари е купен па да не биде пропала инвестиција туку чисто квалитетот си доаѓа до израз. Ако те бива ќе си играш за репрезентација ако не ништо. Незнам како нема врска кога сите едвај чекаме да дојде едно Светско или Европско затоа што знаеме дека играат репрезентации и тука играат најдобрите играчи.
Еве за играчиве што си ги спомнал. Голманот е добра. Сепак јас не би го играл Харт пред Гивен. Барем не овие 1 или 2 сезони. Силва само што пристигна се очекуваше од него многу. Ама имаше лош почеток па дури и на клупа дремеше. И полека полека почна со Тевез да гази, асистенција до асистенција. Незнам дали има многу играчи кои првата година во Премиер Лига играат како него. За Милнер се слагам дека не е нешто посебно, барем не во Сити, додека у Астон Вила беше одличен. Меѓутоа да имаш таков играч на клупа значи дека сепак имаш квалитетна клупа. Сигурно подобар од Андресон. За Туре искрено дали праиме муабет за Коло или за Јаја. Ако ми збориш за овој вториот мислам дека не игра лошо. Сепак ќе кажам прва сезона во Англија сигурно му треба време да се привикне. Бери е веќе може и стар затоа и ретко игра прв тим. Требаше да дојде у Ливерпул се заеба ама алчен гз 2 **** лапа. Џонсон е дефинитивно еден од најдобрите крила во ПЛ. А плус тоа и млад. Џеко само што дојде и игра сосема солидно оваа полу-сезона. Балотели нејкам да го коментирам не е играч тој според мене.
И да додадам дека Манчини да е 1/10 од тоа што е Фергусон, сигурен сум дека Сити ќе беа пред вас оваа сезона.
Па така не ми се јасни, и еве ти ми ги разјасни :icon_lol:. Арсенал има талент затоа се позади Јунајтед, имаат и Сити и затоа се блиску до врвот. А чекај, гледаш кој е уствари на врвот? И зошто? Кај играат фудбалерите на Челзи, Арсенал, Јунајтед, да не играат за Бурунди? Последните 1-2 сезони Харт е подобар од Гивен, затоа и игра прва постава, мада секогаш сум имал високо мислење за Гивен. Малку статистика Силва има 7 аситенции, Нани има 13, а за голови не се споредуваат. И има повеќе играчи у ПЛ шо ираат како него, пример Насри за мене игра каде каде подобро сезонава, еден Малуда има постигнато 9 гола ем Челзи го фати тешка криза. Чарли Адам има 6 гола и 7 асистенции, Демспи има 9 гола, Нолан има 10, Аршавин 5 гола и 11 асистенции, Етерингтон 4 гола 7 асистенции, Тим Кејхил 9 гола, 4 асистенции ем беше и отсутен некои 5-6 кола. Фабрегас 3 гола, 10 асистенции, Бејл 7 гола, 3 асистенции, Ешли Јанг, Волкот, Брант ги има премногу...зборам за мидфилдерс. Тевез викаш газел...Бербатов е сеуште прв стрелец ако не се лажам. Манчини си е Манчини знаеме со која смрдена тактика игра и тоа е тоа, кој ќе ги гледа догодина ако влезат у ЛШ што очекувам...ајде голманите да ги тргнеме на страна, еве да речеме дека Харт е на ниво на ВДС и Чех. Е сега, ајде малку ќе ти помогнам, еве ќе ги тргнеме Арсенал и Челзи под претпоставка...колку од фудбалерите на Сити би играле прва постава доколку би ги имал на располагање Сер Алекс? Пробај искалкулирај, па да го чујам одговорот.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Па така не ми се јасни, и еве ти ми ги разјасни :icon_lol:. Арсенал има талент затоа се позади Јунајтед, имаат и Сити и затоа се блиску до врвот. А чекај, гледаш кој е уствари на врвот? И зошто? Кај играат фудбалерите на Челзи, Арсенал, Јунајтед, да не играат за Бурунди? Последните 1-2 сезони Харт е подобар од Гивен, затоа и игра прва постава, мада секогаш сум имал високо мислење за Гивен. Малку статистика Силва има 7 аситенции, Нани има 13, а за голови не се споредуваат. И има повеќе играчи у ПЛ шо ираат како него, пример Насри за мене игра каде каде подобро сезонава, еден Малуда има постигнато 9 гола ем Челзи го фати тешка криза. Чарли Адам има 6 гола и 7 асистенции, Демспи има 9 гола, Нолан има 10, Аршавин 5 гола и 11 асистенции, Етерингтон 4 гола 7 асистенции, Тим Кејхил 9 гола, 4 асистенции ем беше и отсутен некои 5-6 кола. Фабрегас 3 гола, 10 асистенции, Бејл 7 гола, 3 асистенции, Ешли Јанг, Волкот, Брант ги има премногу...зборам за мидфилдерс. Тевез викаш газел...Бербатов е сеуште прв стрелец ако не се лажам. Манчини си е Манчини знаеме со која смрдена тактика игра и тоа е тоа, кој ќе ги гледа догодина ако влезат у ЛШ што очекувам...ајде голманите да ги тргнеме на страна, еве да речеме дека Харт е на ниво на ВДС и Чех. Е сега, ајде малку ќе ти помогнам, еве ќе ги тргнеме Арсенал и Челзи под претпоставка...колку од фудбалерите на Сити би играле прва постава доколку би ги имал на располагање Сер Алекс? Пробај искалкулирај, па да го чујам одговорот.
Ама ти изгледа си читаш што сакаш од мојот пост и само на тоа одговараш. Зашто ме прашуваш кој е прв на табела? Види пред 2 поста што напишав. Може немаат најдобар состав оваа сезона ама затоа има некоја хемија во тимот, плус тука е и Фергусон и тоа е доволно оваа сезона да бидат 1 место во ПЛ.
Исто и за Нани. Ова на Нани прва сезона е? Ти текнува Нани кога потпиша таа сезона како изигра? Ајде затоа што си по статистиката а мене ме мрзи да барам, слободно најди ми ја првата сезона на нани, и да видиме колку има настапи, гола и асистенции, во споредба со Силва. И сите овие играчи што си ми ги набројал се меѓу најдобрите во ПЛ. Таму е и Силва.
За Бербатов те молам не ми отварај тема пошо ќе јадам црвени сигурно од навивачите на Манчестер. Да игра во мојот тим во никој случај не би го спомињал како играч кој вреди 30 милиони. Па уште и да го праам напаѓач од светска класа. Човекот кој го избркаа од репрезентација заради неговиот однос и залагање.
Сакаш да ми кажеш дека ти од овој цел тим на Сити не би земал ни еден играч??? Тоа изгледа само за тебе важи, затоа што кога купуваше Сити, сите пцуеа и се нервираа затоа што они на вештачки начин со нудење на огромни суми пари за фудбалери пробуваа да освојат титула. Сигурно подобро би изгледал тимот на Манчестер некако вака:
Ван Дер Сар
Ричардс---Видич---Туре---Евра
Џонсон---Силва---Флечер---Нани
Руни---Тевез(Џеко)
И сигурно на клупата би избрал да седат играчи како Бери, Милнер, Коларов, Јаја Туре отколку Андерсон, Рафаел и Овен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom