Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Oд ФИФА лани му доделија да суди финале на СП, така да не знам што е толку проблемот?
Чисто „процедурално“, секој кој го гледал финалето знај дека баш и не е за некое гордеење неговото судење.

А ФИФА и УЕФА можат на кловној ко тој Оберон од Норвешка да му дадат да суди завршница на голем турнир, па никому ништо.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Чисто „процедурално“, секој кој го гледал финалето знај дека баш и не е за некое гордеење неговото судење.

А ФИФА и УЕФА можат на кловној ко тој Оберон од Норвешка да му дадат да суди завршница на голем турнир, па никому ништо.
Јас спомнав дека му го доделија, а не како судеше!
Но сепак не може да ти доделат да судиш финале ако си ебиветар судија:toe:

F

fantomX

Гостин
Јас спомнав дека му го доделија, а не како судеше!
Но сепак не може да ти доделат да судиш финале ако си ебиветар судија:toe:
Зато ќе се докажиш дека си ебиветар кога ќе го отсудиш доделеното финале. :icon_bigg

--- надополнето ---

Да де.. И на финалето судеше за Јунајтед... :О
Во мислите, можеби....

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Зато ќе се докажиш дека си ебиветар кога ќе го отсудиш доделеното финале. :icon_bigg
.
Јас и ти може да полемизираме до утре сабајле, но ништо нема да заклучиме освен дека судењето во Англија оваа сезона е КАТАСТРОФА!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Хммм ако имам време ќе побарам статистика сам утре и баш ќе поставам колку им судел на другите големи тимови...
пошто викаш судел на дербиња тогаш треба и за другите да има исто отсудени натпревари и баш ме интересира дали е или не е така...
во најмала рака е сомнително тоа што баш Веб има судено највеќе натпревари :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Хммм ако имам време ќе побарам статистика сам утре и баш ќе поставам колку им судел на другите големи тимови...
пошто викаш судел на дербиња тогаш треба и за другите да има исто отсудени натпревари и баш ме интересира дали е или не е така...
во најмала рака е сомнително тоа што баш Веб има судено највеќе натпревари :)
Па Веб нема судено на Јунајтед против некоја "помала" екипа.. Eве на кои утакмици има судено од 2009, па број сеа ти...

http://refworld.com/referee/24/0 Тука имаш и од Август 2008..

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Значи еве една статија за судиите од таму ја видов сликата...
Многу вистина има во ова, сепак и тие се луѓе и мора ама мора да имаат афинитети кон некој клуб без разлика дали сакале или нејќеле и дали е намерно или потсвесно...

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/9379989.stm

не е упатено значи само кон манчестер фанови... општо цело судење во англија е такво... многу затворено

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хауард Веб имал наклонетост кон нас, Крис Фој не давал картони, уште каква слика ќе излезе? :icon_lol:

A

apidrone

Гостин
Едно прашање: Ова за Веб и Јунајтед, важи оваа сезона или општо?

A

apidrone

Гостин
Добро тогаш, како смеел навивач на Јунајтед на свој миленик да му дава црвен картон?

И ова, од пред 2 години, кога имаше обид Ливерпул конечно да го направат шампион... безуспешно...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Хауард Веб имал наклонетост кон нас, Крис Фој не давал картони, уште каква слика ќе излезе? :icon_lol:
Абе слика не слика факти си се факти :) да можеби се вртат бројките за да се докаже нешто ама јас видов вистина во текстот незнам за вас

едит: зборам за судењето у целина не за манчестер

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Абе слика не слика факти си се факти :) да можеби се вртат бројките за да се докаже нешто ама јас видов вистина во текстот незнам за вас

едит: зборам за судењето у целина не за манчестер
Koja vistina ja vide ziti se, daj prosvetli ne molim te?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
дека судењето во англија е различно од другите земји. премногу е затворено, не зборуваат судиите со јавноста, одма се казнуваат фудбалери за било какви коментари во врска со судиите, само 16 судии судат во премиер лига, секој судија можеби (несвесно) е наклонет кон некоја екипа, одлуките им се повеќе према појаките клубови... да продолжам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom