Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Јас навистина не можам да ги сфатам како судиите ги разбираат ситуациите кога се игра со рака, во или надвор од 16кот...

Еве пример, помошникот го крена знаменцето, досуди, објасни, и се како што треба, кога Меирелеш играше играше со рака, на едно 30 метри од голот на Реина..

Некоја минута покасно, Лукаш во далеку поважна ситуација, игра со рака, очигледно, и судијата не суди ништо, не ни помисли на тоа... Мислам дека со недосудување на тој пенал, Анде Маринер, ја загуби контролата, на мечот, бидејќи пред само 10ина минути им досуди игра со рака на Меирелеш..

Е сега, да се навратиме на истава ситуација, положбата на телото на Меирелеш, беше во играчка положба, сигурно не намерно, топката го удира со рака, и судијата помошник, досудува слободен удар... Супер... Зошто истото не го направи и со Лукаш, кога топката го удри во рака !? Мене тоа не ми е јасно, КОЈ КРИЕТЕРИУМИ СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА ИГРА СО РАКА.. било во или надвор од 16кот...

И на крај, чист пенал над Иванович... Како солза.. Џонсон не ја гледа топката, упатена кон Бане, го гледа играчот, го удира, го дисбалансира, а при тоа топката оди кон него, и е во евенутална гол шанса.. За мене нема попенал од тоа и е јасно...

И Ливерпул, нормално дека ќе се брани, дојдоа по бод, а си заминаа со 3 бода... Тоа е јасно, но ситуациите како погоре мене никогаш нема да ми станат јасни, иако цел живот пратам фудбал

Поздрав, и честитки за Ливерпулчани..

You should stay in the real team.. :vozbud: Respect

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Јас навистина не можам да ги сфатам како судиите ги разбираат ситуациите кога се игра со рака, во или надвор од 16кот...

Еве пример, помошникот го крена знаменцето, досуди, објасни, и се како што треба, кога Меирелеш играше играше со рака, на едно 30 метри од голот на Реина..

Некоја минута покасно, Лукаш во далеку поважна ситуација, игра со рака, очигледно, и судијата не суди ништо, не ни помисли на тоа... Мислам дека со недосудување на тој пенал, Анде Маринер, ја загуби контролата, на мечот, бидејќи пред само 10ина минути им досуди игра со рака на Меирелеш..

Е сега, да се навратиме на истава ситуација, положбата на телото на Меирелеш, беше во играчка положба, сигурно не намерно, топката го удира со рака, и судијата помошник, досудува слободен удар... Супер... Зошто истото не го направи и со Лукаш, кога топката го удри во рака !? Мене тоа не ми е јасно, КОЈ КРИЕТЕРИУМИ СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА ИГРА СО РАКА.. било во или надвор од 16кот...
Абе ко ќе видиш, Маринер си имаше ист критериум и двата пати. И во случајот на Меирелеш тој остави играта да продолжи ама помошникот се јави со знаменцето, и ваљда не може да го игнорира. А сигурен сум дека ја виде и Маринер ситуацијата. И во втората ситуација со Лукас беше исто, без намера го удри топката во рака. Маринер исто дозволи играта да продолжи.

Во секој случај, зборам за критериумот на Маринер само. Јас лично немаше воопшто да се бунам ако беше досуден пенал, затоа што реално имаше право судијата за такво нешто.
Е сега кој како си ја работи работата и зошто така оценил е друга работа.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

И на крај, чист пенал над Иванович... Како солза.. Џонсон не ја гледа топката, упатена кон Бане, го гледа играчот, го удира, го дисбалансира, а при тоа топката оди кон него, и е во евенутална гол шанса.. За мене нема попенал од тоа и е јасно...

И Ливерпул, нормално дека ќе се брани, дојдоа по бод, а си заминаа со 3 бода... Тоа е јасно, но ситуациите како погоре мене никогаш нема да ми станат јасни, иако цел живот пратам фудбал

Поздрав, и честитки за Ливерпулчани..

You should stay in the real team.. :vozbud: Respect
Затоа што околу Лукас, на радиус од 10 метри, немаше ниту еден играч на Челзи, кој можеше да стигне до топка, ако не го удареше топката Лукас во рака.
Во ситуацијата на Меирелес, прекинува чиста акција на Челзи.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Абе ко ќе видиш, Маринер си имаше ист критериум и двата пати. И во случајот на Меирелеш тој остави играта да продолжи ама помошникот се јави со знаменцето, и ваљда не може да го игнорира. А сигурен сум дека ја виде и Маринер ситуацијата. И во втората ситуација со Лукас беше исто, без намера го удри топката во рака. Маринер исто дозволи играта да продолжи.

Во секој случај, зборам за критериумот на Маринер само. Јас лично немаше воопшто да се бунам ако беше досуден пенал, затоа што реално имаше право судијата за такво нешто.
Е сега кој како си ја работи работата и зошто така оценил е друга работа.
Ама, понекогаш и главните судии знаат да го игнорираат помошникот, кога на пример згрешил офсајд, аут и сл.. Сигурно си видел да им ја сменат одлкуката ? Нели ?

Криво, ми е на за Вас, искрено, значи, туку криво ми е што има неправди кон тимовите, во ПЛ... Неправди е благ збор, има грешки, и тоа многу оваа сезона... Ако некој ја прегледува темата, ќе види дека повеќе сме пишеле за судиски грешки, од колку за голови, асистенции, потези...

Но, и да, можеби тоа беше и критериумот на Маринер, како што викаш... Но, личното мое мислење, е дека ако не тоа, барем требаше да го свирни дуелот на Џонсон со Бане..

Дауд, им даде сличен, дури и поблаг пенал на Њукасал, за вториот пенал, па... :)

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Сега можи да почни да му се честита на Манчестер Јунајтед за титулата или уште Ливерпул има шанси да биди шампион?
Ако "титулата" на Јунајтед зависе од Арсенал, земи фрли се некаде. Вчерашнио ден ти е доказ как ти го разбираш фудбало, оти нормално, Јунајтед ако не победе, сигурно нема да му дадат 3 поени шо Арсенал нее победил. Дефинитивно сезоонта ќе га завршеме без пораз, и тва предвидување ти беше точно. А за Ливерпул? Може само да си го лижнеш и да се питаш шо сам сакал да кажам со тва "Ливерпул има амбиции за титула". И немој да кажеш оти Торес ојде у Челзи за да се боре за у ЛШ, а не за титула, некои газолижачи му се заблагодаруват на Абрамович шо им донесел класа играч и шо по кратка пауза пак фрлил некоо милионче, без разлика шо првата утакмица га губе од неговио поранешен тим, шо никак да го задоволе. Патетичен си, жими се! :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Затоа што околу Лукас, на радиус од 10 метри, немаше ниту еден играч на Челзи, кој можеше да стигне до топка, ако не го удареше топката Лукас во рака.
Во ситуацијата на Меирелес, прекинува чиста акција на Челзи.
Нема врска тоа особено во Англија... Лани, кога играше Стоук на домашен терен, Хигинботан беше сам, со голманот, и ја врати топката кон него, и случајно ја допре со рака, за да судијата од центарот на игралиште досуди пенал... Играчот кој беше во негова непосредна близина беше околу 30-40 метри далелку од него:wink:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
50 mil?? Me doesnt thikz soooo :) :) :)
Добро бе до вчера :drk: на него,сега слаб бил. За греота сте,човекот само 2-3 тренинзи имаше со екипата ,неможе одма да дава голови..
За тоа дали бил исплатлив трансферот ке збориме идната сезона,а не сега

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Нема врска тоа особено во Англија... Лани, кога играше Стоук на домашен терен, Хигинботан беше сам, со голманот, и ја врати топката кон него, и случајно ја допре со рака, за да судијата од центарот на игралиште досуди пенал... Играчот кој беше во негова непосредна близина беше околу 30-40 метри далелку од него:wink:
Искрено многу го потиш. Значи секој судија различно, секој момент различно, секоја утакмица различно. Затоа обожаваме фудбал и никогаш резултатите не излагаат како што би требало да искочат. Денеска судијата не им помогна на Челзи, друга утакмица ќе им помогне и толку.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Искрено многу го потиш. Значи секој судија различно, секој момент различно, секоја утакмица различно. Затоа обожаваме фудбал и никогаш резултатите не излагаат како што би требало да искочат. Денеска судијата не им помогна на Челзи, друга утакмица ќе им помогне и толку.
Извини :tapp:

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Добро бе до вчера :drk: на него,сега слаб бил. За греота сте,човекот само 2-3 тренинзи имаше со екипата ,неможе одма да дава голови..
Не се нервирај:smir: Дечково е надвор од форма цела сезона па и летото на светското што го освои Шпанија а он гол неможеше да даде. Е ние го сакавме и трпевме ваков како што беше денес веќе со месеци. Да видиме вие дали ќе издржите!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
ами Суарез нема ни салам тренинг со Ливерпул па уште првите 30 мин шо ги изигра па даде гол .... Него да го прогласиме за БОГ на фудбалот?

A

Auditore

Гостин
Веќе пишав подетално мое гледиште за натпреваров во фан клуб Челзи, кој е заинтересиран нека прочита, нема да го коментирам тука мечот.
Сакам да ги прокоментирам судиите, по вчерашните грешки со Њукасл - Арсенал, сега со Челзи - Ливерпул и уште многу други спорни ситуации мислам дека мора да се превземе нешто со судииве, на добар пат се да ја уништат играта а богами и амбициите на некој тим со вакви кардинални грешки, срамота е ова, ти ебам ПЛ.
@FootSoldier
Смешен си, знаеш ваљда, ти имаат кажано?
Вие една декада немавте напаѓач ко Торес кој постигна толку голови во својот престој од 3 години, на колку наврати ве само вадеше од гомна, на колку наврати Челзи го дупчеше и сега најде да сереш за него?Биди доволен паметен и изгуби се од темава ако немаш ништо друго попаметно да кажеш.
Торес беше надвор од форма цела сезона ради повреди, ние ќе чекаме да се врати, уште не го достигнал зенитот Фернандо, ти гледај си сеа таму Керол да ти се оправи.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Видовме какви обожаватели бевте после мечот со Јунајтед,кога од непостоечки пенал изгубивте...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom