Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
В

Вори

Гостин
Колку се изрезили Занчи со последниве постови ни сам не знае.Али ај ќе се правам ко да не сум го прочитал.

Шампион не значи да си прв :pos:

Лани усвари Баерн ја освои ЛШ иако не го победија Интер и не беа први во Европа :facepalm:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Дали првиов дел од постов значи дека и Ливерпул затоа шо има математички шанси треба да се надева на титулата? Одговоров на ова ме интересира многу, чисто за да знам дали сериозно да те перцепирам.

Нема потреба пред секоја, пред секоја втора сезона убо би било такво нешто. И не се прај на удрен, сите сме за фудбал, ама фудбалот е за трофеи, така да то е нераскинливо поврзано. Ме потсетуваш на Барселона, колку Интер беше симпатичен ко изгуби 2 или 3 - 0 на Камп Ноу во групите, ама после ко ги поеба во полуфинале прскалки видовме во директен пренос.

Целта и беше врвот, се до гостувањето кај Бирмингам каде се изгуби и последната карактеристика на шампион во овај тим на Челзи.
Класификацијава на „шампиони“ и „шампион во вистикска смисла“ ме тера на смеење со сила, особено вторава „класа“. :kesa:
Шампиони има многу, ама вистински бил само еден! :pos2: Ебате логиката, ебате... (уште едно вакво :kesa:)
И патем, фер плеј бриши го, нема фер плеј во шампионски тим. Шампионски тим има агресивност и ароганција.
Да, значе! Как е можел Јунајтед да има подобра прва полусезона, а Ливерпул послаба, може и Јунајтед да има послаба втора полусезона, а Ливерпул подобра. До дека има математички шанси има и реални. Сепак, тва второто е потешко од првото, оти треба на Ливерпул да им се погодат повеќе комбинации, а не само таа една. Никојпат не се знаа шо ќе се случе, играчето не се железни и не играат балет. Можеш да се смееш колко сакаш, ама имало е сезони коо сите се мислиле оти се е завршено, се честитале, па се излезеле педери и тва не на 7-8 бода разлика.
Не се праам на удре, прашањето беше за Давор, ама ти има желба, па одговори. Кој кур ќе ми е титула на почеток на сезона ако незнам как е добиена? Поарно ќе изгубам 10титули за 1 бод как лани, отколко да ми дадат 10 титули на почеток на сезони. Ама фала Богу, никој не дава титули пред почеток на сезона, па за тва ќе морам да чекам до крај, а ти продолжи формално да ги гледаш утакмиците. :)
Кажах ти, можеш колко сакаш да се смееш, коо ќе добиеш фудбалско искуство повеќе, ќе разбереш шо сам сакал да кажам.
Да, точно оти има агресивност и ароганција, ама ако одеме така, никој неможе да биде фер плеј, оти за разлика од механичките и вештачките шампионе, вистинските играт фер-плеј. :)

--- надополнето ---

Колку се изрезили Занчи со последниве постови ни сам не знае.Али ај ќе се правам ко да не сум го прочитал.

Шампион не значи да си прв :pos:

Лани усвари Баерн ја освои ЛШ иако не го победија Интер и не беа први во Европа :facepalm:
Можеш да кажеш нешто и на темата ако сакаш :) А другите гледат јас колко се ИЗРЕЗИХ, не им треба портпарол :smir:

F

fantomX

Гостин
Да, значе! Как е можел Јунајтед да има подобра прва полусезона, а Ливерпул послаба, може и Јунајтед да има послаба втора полусезона, а Ливерпул подобра. До дека има математички шанси има и реални. Сепак, тва второто е потешко од првото, оти треба на Ливерпул да им се погодат повеќе комбинации, а не само таа една. Никојпат не се знаа шо ќе се случе, играчето не се железни и не играат балет. Можеш да се смееш колко сакаш, ама имало е сезони коо сите се мислиле оти се е завршено, се честитале, па се излезеле педери и тва не на 7-8 бода разлика.

Не се праам на удре, прашањето беше за Давор, ама ти има желба, па одговори. Кој кур ќе ми е титула на почеток на сезона ако незнам как е добиена? Поарно ќе изгубам 10титули за 1 бод как лани, отколко да ми дадат 10 титули на почеток на сезони. Ама фала Богу, никој не дава титули пред почеток на сезона, па за тва ќе морам да чекам до крај, а ти продолжи формално да ги гледаш утакмиците. :)
Кажах ти, можеш колко сакаш да се смееш, коо ќе добиеш фудбалско искуство повеќе, ќе разбереш шо сам сакал да кажам.

Да, точно оти има агресивност и ароганција, ама ако одеме така, никој неможе да биде фер плеј, оти за разлика од механичките и вештачките шампионе, вистинските играт фер-плеј. :)

Добро бе, како да ти објаснам оти главен проблем не се 10те или 13 бода предност (колку и да се небитно) на Манчестер Јунајтед пред Челзи, туку главен е проблем е то шо се случува со Челзи една цела година наназад, а некои други работи и повеќе, од финалето во ЛШ па наваму? Дрогба можеби не ми е најомилен и не е вонземско чудо на терен, ама очигледно е доста паметен кога го вели следново:
http://www.goal.com/en/news/9/england/2011/01/20/2314525/chelsea-striker-didier-drogba-instead-of-thinking-about

Ако не знајш како е добиена? Како можи да со добие бе титула, на тацна? Или од многу шампиони од кои само еден е вистински не се знај...? :kesa:
Јас не ги гледам формално утакмиците, пошто мојот клуб е во сериозна борба за континуитет во настапите во ЛШ, шо е круцијално за иднината. И ако Челзи успее, јас очигледно според твојве небулози треба да ги сметам за шампиони, шо не е ни малку точно.

Дали Меси е „вештачки шампион“ (продолжуваме со „класификацииве“, а? :pos2:) бидејќи ако осети и здив на противник во вратот мафта со рацете ко некој да пробува да го силува? Онака, ферплејско мафтање....
Или „борбениот дух“ на Дарен Флечер, кој се прави, само фаули не... :tv:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Шампионски дух, карактер, борба, мака, фер плеј, желба, квалитет, тим, традиција... и уште милион други зборове шо ме асоцират на шампион... Без разлика кој заврше прв, неможе секој да биде шампион у вистинска смисла!
!
Мило ми е што веќе 6 години, сме шампиони во Англија !

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.916
Поени од реакции
11.699
Убаво кажа Чех пред некој ден, дека единствени конкуренти за титула се Манчестер и Челзи.

F

fantomX

Гостин
Убаво кажа Чех пред некој ден, дека единствени конкуренти за титула се Манчестер и Челзи.
И јас се приклучувам, неговите видувања ги потврдуваат моите за овосезонскава „трка“ за титула.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Им се исплати Бент на Астон Вила за првиот натпревар....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom