Пари има сопственикот на Челзи, што не значи дека и Челзи има пари. И за пари не можи да ми јади гомна фан на најкомерцијализираниот светски клуб покрај Реал, прв кој плати 30 милиони фунти за дефанзивец.
Интер покажа дека фудбалот е многу појќе од помплање на топка. Челзи на Стемфорд Бриџ покажа карактер и истрајност, и покрај лајното од злосторник Еванс, и постојаните протести за се и сешто на о-величините од Флечер и слични, победи.
Во третата утакмица имаше пенал за Манчестер - пенал за Челзи - гол од офсајд за Челзи, гол со рака за Манчестер = ниеден тим не е драстично оштетен и вашиот безобразлук се уште не ви дозволува да признаете дека имате еден труп во напад од Бербатов кој имаше само една „шанса“ на цел дуел кој заврши пола метар покрај гол, и дека несреќните одлуки на патетичниот судија беа во тој хронолошки редослед да Манчестер Јунајтед беше несреќна страна, никако и драстично оштетен.
Шо ако од пеналот над Парк било гол....па шо ако од пеналот над Анелка беше гол, неколку минути подоцна? Патетични, мизерни и безобразни. Е то е ваш проблем.
Како нема замор бе? Не дерби, шо сака нека е замор кај спортист се појавува, па не во две тешки средби во 3 дена. Особено на втората. Како можи да нема замор бе?
Мене па, додуша не накај кладилница, ми рекоа: Челзи можеше да ги раскини овие умрениве Ливерпул во умрена сезона, три дена после едно од низата и последно за сезонава разочарување, последната надеж за спас на сезоната.
Како на Сандерленд не му е срам да не се прости од двојте навивачи од сезонава со една силна борба, жестока, оштра, со победа над актуелниот шампион?
Моето мислење за Челзи е секогаш правилно во однос на фан на Манчестер Јунајтед. За Манчестер Јунајтед не можам да зборувам, ни за Арсенал....но за Челзи од младински до прв тим секогаш ќе бидам во право во споредба со тебе ко фан на Манчестер Јунајтед!
Парите на Абрамович се причина зошто Јунајтед не извадил бар нерешено со Челзи?
А не најскапиот играч на теренот во тој натпревар, Димитар Бербатов, со феноменалниот скор од една шанса на цел натпревар?