Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Тотенхем нема екипа за во ЛШ.
Први 11 имаат добри, ок, ама немат клупа.
Клупата на Тотенхем слободно може да се спореди со клупата на Челзи твој, ако не е и подобра. Незнам од кај ти е заклучокот, поткрепи го со некој факт. Како за почеток, види ја клупата на тотенхем.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Клупата на Тотенхем слободно може да се спореди со клупата на Челзи твој, ако не е и подобра. Незнам од кај ти е заклучокот, поткрепи го со некој факт. Како за почеток, види ја клупата на тотенхем.
Која клупа на Тотенхем бе :tapp: Басонг,Роус,Крауч,Гудјонсен ?

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Eх порано беше другачије имаче и нечто што денес го нема кај фудбалериве - чест да носиш нечиј дрес, престиж, спортска култура. Сега се само парите во игра - најсвеж пример е Робињо нели? Ама бидејќи денес е такво време да мора само со чист кеш да конкурираш на веќе крупните ѕверки , затоа велам дека е добро за англиската лига еден силен Сити. Впрочем тоа се случи и со Челзи и Абрамович нели? Ако некој фрли свеж капитал за Ливерпул нема да с ебуни никој оти е големо име отсекогаш. Да НЕ заборавиме и кај нас имавме пример со Кометал и Трифун.

Затоа сметам дека не е на одмет Сити да стане јак клуб макар и вештачки. Веројатно ќе привлече интерес повеќе и самата лига. А дали ќе се вмеша реално во борбата за титулата не се знае оти група "платеници" не верувам дека ќе игра исто од срце како еден Ливерпул или Манчестер.
Добро бе, форумов го преплавила појава на кретенизам.

Челзи се издигна со 100милиони, ништо повеќе!

Што има вештачко во тоа ако некој клуб купи неколку добри играчи, и се вмеша во борбата за титулата?

Сити беше купен од арапи, тие си вложуваат пари и си прават екипа по ќеиф, шо не ви е јасно овде? :toe:

Кој има ќе троши, ќе прави што сака со своите пари. Кој нема, ќе лае како вас

Еми ајде нека играат сите за без пари, пошо нели, ти ги нарекуваш платеници :smir:

Абе и клупата на Хоризонт Турново може да се спореди со онаа на Челзи, ама ќе се изгуби во преводот

Факт е дека подобро за енглезите е Сити да отиде во ЛШ, отколку Тотенхем. Арапите се решени да фрлаат огромни пари на играчи и да градат шампионски тим (шо не значи дека ќе успејат целосно) и наредната сезона 99% е сигурно дека ќе бидат посилни од Тотенхем.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Слабо е тоа ?
Басонг има феноменална сезона, незнам дали си го гледал.
Роус му даде гол на Арсенал од 30 метра.
Крауч - фиксно оди у Африка , стандарден репрезентативец на Англија,втор напаѓач после Руни.
Гудјонсен- треба ли да зборувам за неговата кариера?
...
Бентли, Џенас,Хадлстон,Бејл,Вудгејт, Крањчар. Еден Роби Кин е позајмен затоа шо нема место во прва постава.Хатон исто, 6м. беше платен. Вудгејт ќе се опорави наредната сезона. Ленон исто така.

И шо се напали одма, ај кажи ми дали е волку долга клупата на Челзи?
Рос Турнбл, Белети, Стариџ, Фереира, Калу... Борини? Какута(Само гужва направи со трасферот)?

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Слабо е тоа ?
Басонг има феноменална сезона, незнам дали си го гледал.
Роус му даде гол на Арсенал од 30 метра.
Крауч - фиксно оди у Африка , стандарден репрезентативец на Англија,втор напаѓач после Руни.
Гудјонсен- треба ли да зборувам за неговата кариера?
...
Бентли, Џенас,Хадлстон,Бејл,Вудгејт, Крањчар. Еден Роби Кин е позајмен затоа шо нема место во прва постава.Хатон исто, 6м. беше платен. Вудгејт ќе се опорави наредната сезона. Ленон исто така.

И шо се напали одма, ај кажи ми дали е волку долга клупата на Челзи?
Рос Турнбл, Белети, Стариџ, Фереира, Калу... Борини? Какута(Само гужва направи со трасферот)?
Епа зошто не се пред нас ако имат подобар состав?

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Читај :
Клупа, а не состав !
И не подобра, туку споредлива.
Епа споредлива фала Богу, Тотенхем е една од подобрите англиски екипи, не е некоја ко Барнли ебаго. Нормално дека има споредлив тим/клупа

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Епа споредлива фала Богу, Тотенхем е една од подобрите англиски екипи, не е некоја ко Барнли ебаго. Нормално дека има споредлив тим/клупа
Леле човеку, дај прочитај си ги последните постови. Последните. Не ти барам да памтиш пост од пред 2 години или пред 10 страни.
На истата страна. Скролај нагоре.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Леле човеку, дај прочитај си ги последните постови. Последните. Не ти барам да памтиш пост од пред 2 години или пред 10 страни.
На истата страна. Скролај нагоре.
Јас зборував за ЛШ бе друже, а клупата на Челзи иако можеби не е толку млада/брза (или како другчи да се изразам) сепак се поискусни играчи кои имаат играно во ЛШ и сл

F

fantomX

Гостин
Тотенхем има подобра клупа од Челзи. Нема покомплетен прв тим: квалитет, искуство....

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Пари има сопственикот на Челзи, што не значи дека и Челзи има пари. И за пари не можи да ми јади гомна фан на најкомерцијализираниот светски клуб покрај Реал, прв кој плати 30 милиони фунти за дефанзивец.

Интер покажа дека фудбалот е многу појќе од помплање на топка. Челзи на Стемфорд Бриџ покажа карактер и истрајност, и покрај лајното од злосторник Еванс, и постојаните протести за се и сешто на о-величините од Флечер и слични, победи.
Во третата утакмица имаше пенал за Манчестер - пенал за Челзи - гол од офсајд за Челзи, гол со рака за Манчестер = ниеден тим не е драстично оштетен и вашиот безобразлук се уште не ви дозволува да признаете дека имате еден труп во напад од Бербатов кој имаше само една „шанса“ на цел дуел кој заврши пола метар покрај гол, и дека несреќните одлуки на патетичниот судија беа во тој хронолошки редослед да Манчестер Јунајтед беше несреќна страна, никако и драстично оштетен.
Шо ако од пеналот над Парк било гол....па шо ако од пеналот над Анелка беше гол, неколку минути подоцна? Патетични, мизерни и безобразни. Е то е ваш проблем.

Како нема замор бе? Не дерби, шо сака нека е замор кај спортист се појавува, па не во две тешки средби во 3 дена. Особено на втората. Како можи да нема замор бе?
Мене па, додуша не накај кладилница, ми рекоа: Челзи можеше да ги раскини овие умрениве Ливерпул во умрена сезона, три дена после едно од низата и последно за сезонава разочарување, последната надеж за спас на сезоната.
Како на Сандерленд не му е срам да не се прости од двојте навивачи од сезонава со една силна борба, жестока, оштра, со победа над актуелниот шампион? :tapp:

Моето мислење за Челзи е секогаш правилно во однос на фан на Манчестер Јунајтед. За Манчестер Јунајтед не можам да зборувам, ни за Арсенал....но за Челзи од младински до прв тим секогаш ќе бидам во право во споредба со тебе ко фан на Манчестер Јунајтед!

Парите на Абрамович се причина зошто Јунајтед не извадил бар нерешено со Челзи?
А не најскапиот играч на теренот во тој натпревар, Димитар Бербатов, со феноменалниот скор од една шанса на цел натпревар? :toe:
Фала на вечеерта, да те почастам и тебе: Ми говореш за парите на Абрамович? Кој ги направи најголемите трансфери на Челзи? Кој инсистираше да дојдат Шевченко и Балак? Која е улогата на Роман у Челзи? Нема никаква поврзаност со парите на Абрамович и парите на Челзи? Добро (за Англискио фудбал) е тва шо дојде економска криза и богатството на Абрамович на момент ного падна, па за тва минатто лето не се расфрли как шо знаа и сака. Точно оти Јунајтед е давал големи пари за фудбалеере, ама ти немаш никакви факти за да прааш споредба Јунајтед-Челзи оти се тотално 2 различни клуба. Абрамович преку Челзи постави една голема бариера на фудбалскио пазар и едно друго ниво на фудбало општо у свето, и се тва преку неговите ПАРИ.
Кажах за првата утакмица. Веќе коо го спомна Еванс, најди слика/клип од погледо на Дрогба од коо га подигна главата коо го удрија, а за Флечер најди клип и покажи дека беше фауло коо го постигнаа Челзи голо (стварно не се сеќавам как точно беше, ама знам ного се говореше дека немаше фаул).
За тва болдираното, веќе коо се глупираш, дај кажи ми как ќе завршеше утакмицата ако пенаалто врз Парк и Анелка беа досудени и реализирани? 1-2? :)
Па фала богу, как шо се беа опуштиле Ливерпул можеа и 5 да примат, изморени беа ного, немаа сила ни топката да га додадат салам. :) Ми споредуваш Ливерпул со Сандерленд? Дури сега те разберах, извини. :)
Как може да биде правилно твојто мислење за Челзи коо ми прааш споредба со Јунајтед а уствари сам кажуваш оти неможеш да говореш за них? Ти мислеш оти ќе бидеш секојпат у право, реално фанови сме, нормално оти нема да го даваме нашио клуб и главата за ништо друго, ама треба да бидеме и разумни т.е. РЕАЛНИ.
Кажах погооре, парите ги спомнах как еден од факторите (преку Дин) зашо Јунајтед не извлече нерешено. Бербатов е крив шо Јунајтед изгуби? Го користеш името на Бербатов за да навлечеш приврзаници у нашта дискусија? :) Од кога фудбало зависе само од напаѓачите? Ме боле к*р шо Бербатов не даде гол, се шо сакаах беше нерешено, а разликата меѓу Челзи и Јунајтед нее светлосни години, нема никаква фактичка разлика, разликата е спонтаноста, случајноста и моменто (се надевам оти ќе ме разбереш). :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
Јас само колку да ве потсетам дека ако беше досуден пенал над Парк,ќе се смеше цел тек на мечот,значи пеналот над Анелка ќе го немаше. Не ај сеа биде шо биде.. :toe:

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Фала на вечеерта, да те почастам и тебе: Ми говореш за парите на Абрамович? Кој ги направи најголемите трансфери на Челзи? Кој инсистираше да дојдат Шевченко и Балак? Која е улогата на Роман у Челзи? Нема никаква поврзаност со парите на Абрамович и парите на Челзи? Добро (за Англискио фудбал) е тва шо дојде економска криза и богатството на Абрамович на момент ного падна, па за тва минатто лето не се расфрли как шо знаа и сака. Точно оти Јунајтед е давал големи пари за фудбалеере, ама ти немаш никакви факти за да прааш споредба Јунајтед-Челзи оти се тотално 2 различни клуба. Абрамович преку Челзи постави една голема бариера на фудбалскио пазар и едно друго ниво на фудбало општо у свето, и се тва преку неговите ПАРИ.
Кажах за првата утакмица. Веќе коо го спомна Еванс, најди слика/клип од погледо на Дрогба од коо га подигна главата коо го удрија, а за Флечер најди клип и покажи дека беше фауло коо го постигнаа Челзи голо (стварно не се сеќавам как точно беше, ама знам ного се говореше дека немаше фаул).
За тва болдираното, веќе коо се глупираш, дај кажи ми как ќе завршеше утакмицата ако пенаалто врз Парк и Анелка беа досудени и реализирани? 1-2? :)
Па фала богу, как шо се беа опуштиле Ливерпул можеа и 5 да примат, изморени беа ного, немаа сила ни топката да га додадат салам. :) Ми споредуваш Ливерпул со Сандерленд? Дури сега те разберах, извини. :)
Как може да биде правилно твојто мислење за Челзи коо ми прааш споредба со Јунајтед а уствари сам кажуваш оти неможеш да говореш за них? Ти мислеш оти ќе бидеш секојпат у право, реално фанови сме, нормално оти нема да го даваме нашио клуб и главата за ништо друго, ама треба да бидеме и разумни т.е. РЕАЛНИ.
Кажах погооре, парите ги спомнах как еден од факторите (преку Дин) зашо Јунајтед не извлече нерешено. Бербатов е крив шо Јунајтед изгуби? Го користеш името на Бербатов за да навлечеш приврзаници у нашта дискусија? :) Од кога фудбало зависе само од напаѓачите? Ме боле к*р шо Бербатов не даде гол, се шо сакаах беше нерешено, а разликата меѓу Челзи и Јунајтед нее светлосни години, нема никаква фактичка разлика, разликата е спонтаноста, случајноста и моменто (се надевам оти ќе ме разбереш). :)

Ај плачи уште малце. А да те прашам , дали ќе се одиваше цела ПЛ исто ако се признаеше ЧИСТИОТ гол на Арсенал на првиот натпревар против Јунајтед? Дали ќе се одвиваше исто , ако натпреварот со Сити беше прекинат на време? Пошто Манчестер даде гол после натпреварот , што според мене е исто како да даде гол пред да почне па да се рачуна. И дали ќе се одиваше исто , Валенсија да не скокнеше во шеснаесетник и судијата да не наседнеше ( против Ливерпул ). Е после сите овие настани , дојде натпреварот Манчестер Јунајтед - Челзи , во кој и двата тима беа подеднакво оштетени , само што Манчестер беше прв. И да , немаше да се одвива исто натпреварот , ако беше досуден пенал врз Парк , ама ако така гледаш немаше уште од почеток да се одвива исто натпреварот , пошто Манчестер ќе беше многу позади Челзи на табела.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Јас само колку да ве потсетам дека ако беше досуден пенал над Парк,ќе се смеше цел тек на мечот,значи пеналот над Анелка ќе го немаше. Не ај сеа биде шо биде.. :toe:
Ај ако не ти е тешко, фрли една шака грав и за мене, види кога ќе се оженам, какво ќе ми е детето и каде (и кога) ќе се вработам. Златен си ;)

Доста со нешто што заврши пред месец дена. И, ако дадеше Манчестер гол од пенал, тоа не значи дека Челзи немаше да даде уште 3 од игра. Или има некои правила, после даден гол од пенал на Манчестер, не смее противникот да даде гол?

F

fantomX

Гостин

Как може да биде правилно твојто мислење за Челзи коо ми прааш споредба со Јунајтед а уствари сам кажуваш оти неможеш да говореш за них?

Ти мислеш оти ќе бидеш секојпат у право, реално фанови сме, нормално оти нема да го даваме нашио клуб и главата за ништо друго, ама треба да бидеме и разумни т.е. РЕАЛНИ.
Фала богу дека има, чисти стотици милиони фунти има впумпано во Челзи. Тоа не значи дека тоа се уште го прави, бар не за нови играчи. Никогаш не сум правел споредба меѓу Манчестер Јунајтед и Челзи, пу пу, скраја да е.

Уште околу парите? Кој пат да го спомнам најскапиот играч на овогодишниот дуел Манчестер - Челзи на Олд Трафорд? Димко Бербатов! Чудо од напаѓач! Манчестер Јунајтед беше тој кој го спореведе трансферот на еден Фердинанд за 30 МИЛИОНИ ФУНТИ, единствен клуб кој можеше такво нешто, Абрамович со Челзи се појавија како уште една страна способана за такво нешто. Абе некој фан на Ливерпул да ми се буни за парите на Абрамович целосно го разбирам. Ама фан на Манчестер Јунајтед бе?

Не ми го споменувај лајното Еванс, немој! Доволно видов снимки и слики како намерно ја крева ногата во градите на Дрогба! Флечер? Плачко.

Имајќи ги предвид способностите за шутирање на пенали на фудбалерите на Јунајтед видени во Суперкупот, резултатот ќе беше 0-2. :pos2:

Секако дека сезонава ќе го споредувам Сандерленд со Ливерпул.

Каква споредба човече Божји? Каде анализирам нешто за Јунајтед, освен најскапиот играч на дербито на сезоната на Олд Трафорд, шо е факт, не е анализа?

За работи околу Челзи ќе бидам секогаш во право, кој по ѓаволите спомна црна споредба на Челзи со Манчестер Јунајтед?

Не е Бербатов крив шо е платен 30+ милиони фунти за да трча и да дава голој, јас сум крив шо го колнев да се сопина сам насекое. :pos2:

Дали има голема квалитативна разлика меѓу Манчестер Јунајтед и Челзи не знам. Знам дека Челзи е најслаб сезонава од доаѓањето на Абрамович, ЛШ е мерило за квалитет секогаш, и оти чудо ќе е за мене ако в недела Челзи стани првак. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom