Barcelona-Real Madrid 26.10.2013 18:00

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 80 45,7%
  • Нерешено

Гласови: 29 16,6%
  • Реал Мадрид

Гласови: 66 37,7%

• Вкупно гласачи
    175
Статус
Затворена за нови мислења.
Од сите, се фати за Марсело дека глумел :D Немој да ме јебеш.
Иначе ако пратиш, последниве 2-3 Класика не беа како претходните. Немаше тепања, закачки и слично. Тоа од пред 2-3 сезони факт е дека повеќе стана војна отколку фудбал, сакаа да се докажат кој е поголем Каталонец/Мадридиста.

Нема повеќе убавина во Ел Класико, дури и во последниве години некогаш и избегнувам да го гледам Ел Класико...секогаш некој инциденти, кошкања, играчи како Марсело, Алвес, и остала багра, гледаат само да одглумат нешто, и се само се гледа некоја тепачка да се иницира, нема ни Ф од фудбал. Малку постарите навивачи на Реал и Барса, сигурно се сеќаваат на Ел Класиката со Ривалдо, Фиго, Клајверт, Луис Енрике, РАУЛ, ЈЕРО....е, овие беа играчи, ова беа дерби утакмици исполнети со шанси, голови, и без инциденти.

Така е ! Кај има фудбал во ел класикава сеа, пф... Роналдо, Меси, незнам кој - исти к*рац. Абе гледај си в недела ПРАВО дерби ! ПРАВ фудбал ! Манчестер Сити vs Челзи, е то е дерби ..:!

Така е ! Кај има фудбал во ел класикава сеа, пф... Роналдо, Меси, незнам кој - исти к*рац. Абе гледај си в недела ПРАВО дерби ! ПРАВ фудбал ! Манчестер Сити vs Челзи, е то е дерби ..:!

Во Ел Класиката секогаш имал суперстар играчи, ама ајде биди реален и признај дека од 90 минути, 50 врват во кавги и расправии. Секоја му чест на Роналдо, Меси, ама во моментов во двете екипи има повеќе циркузанти, кои го прават дербито прав циркус, а не фудбалска претстава која секој љубител на фудбалот сака ја да види.

Секогаш имало и ќе има инциденти во Ел Класико.

Последните две сезони според мене гледавме одлични Ел Класика, ретко кога завршувале со малку голови, по некоја ситна провокација на двете страни, јас лично не паметам некој поголем инцидент во последните две сезони.

Секогаш имало и ќе има инциденти во Ел Класико.

Последните две сезони според мене гледавме одлични Ел Класика, ретко кога завршувале со малку голови, по некоја ситна провокација на двете страни, јас лично не паметам некој поголем инцидент во последните две сезони.

Ова е шамар млад господине :D

Како замислувате дерби без инциденти и ситни кошкања? Тоа за мене не е вистинско дерби.
Едноставно престиж е да се добие Класико и не се бираат средства за да се стигне до целта.

Проблемот со ел класико е што барса и реал во сезона играат по 6-7 пати...и веќе станува досадно за фудбалските фанови што не се за барса и реал....

Проблемот со ел класико е што барса и реал во сезона играат по 6-7 пати...и веќе станува досадно за фудбалските фанови што не се за барса и реал....

Точно така!
Поарно да си гледаме "fashion tv" барем манекенките се поубај од кристина. А за глумци (ги има на двете страни) далгоспо торенти па поарно филмче да си гледаме. :D

Sent from my SPH-L720

Точно така!
Поарно да си гледаме "fashion tv" барем манекенките се поубај од кристина. А за глумци (ги има на двете страни) далгоспо торенти па поарно филмче да си гледаме. :D

Sent from my SPH-L720

Ама у филм Пепе би умрел а овдека секогаш победува така да тоа го прави поинтересно Класико.

И дај престанете со глупиве муабети, кој сака нека гледа кој не има сеа на сител идат нови серии

И дај престанете со глупиве муабети, кој сака нека гледа кој не има сеа на сител идат нови серии

(y)
Доста се овие глупи муабети, глума имало, тепање имало, манекени, жирафи, претседателски избори, анкетни комисии....
Ако ви се гледа, гледајте, ако не, не мора да гледате, ниту да пишувате на темата.

Отсутни играчи кај Барса: Алба, Дос Сантос и Афелај.
Можен состав:

Валдес​
Алвес - Пујол - Пике - Адриано​
Бускетс​
Чави - Иниеста​
Цеск​
Меси - Нејмар​
И некој фан на Реал да напише, кои им се отсутни и кои се очекува да бидат стартни 11.​
Непредвидливо Ел Класико, многу нови фаци. И 2те екипи со нови тренери, играчи-дебитанти(Нејмар; Бејл, Иско, Иљара, Карвахал..)​

Кај Реал моментално отсутен само Чаби, а со кој ќе стартува и самиот Анчелоти не знае.

Според мене би идел вака :

Лопез​
Карвахал Варан Рамос Марсело​
Кедира Иљара/Модрич​
Иско​
Ди Мариа Роналдо​
Бензема​
Освен ако не излезе со истиот состав како со Јуве т.е кедира иљара и модрич, одбраната е оваа што сакаме сите, а и најверојатно ќе биде таа. Останува да видеме​

Анчелоти веќе го знае составот за во сабота, голем дел од составот откри по синоќешната прес-конференција..

Голманската позиција не ја спомнуваше затоа што се знае дека ќе биде Диего Лопез, двајцата централни ќе бидат Рамос и Пепе затоа што според него играле добро (иако треба Варан да стартува). Бековите не ги спомна, најверојатно ќе бидат Арбелоа и Марсело. Троецот во средина ќе биде истиот од натпреварот со Јувентус затоа што изјави дека со тие тројца Реал одиграл три добри натпревари по ред и нема потреба да ги менува. Исто така изјави дека Бејл сака да игра на десната страна и е спремен да игра од првата минута на Ел Класико. Роналдо нормално игра, и во нападот Бензема.

Значи:

Лопез​
Арбелоа - Пепе - Варан - Марсело​
Кедира - Модрич - Иљараменди​
Бејл - Бензема Роналдо​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom