Barcelona-Real Madrid 26.10.2013 18:00

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 80 45,7%
  • Нерешено

Гласови: 29 16,6%
  • Реал Мадрид

Гласови: 66 37,7%

• Вкупно гласачи
    175
Статус
Затворена за нови мислења.
Пеналот не е досуден затоа што НЕ Е пенал, а не заради тоа што стартот е од Маскерано, или заради тоа што стартот е над Кристина.

Дај ми судиско правило кое вели дека ако те турнат од позади не е пенал.

Па јас си прашав бе културно, гледам има многу експерти кои го дискутираат дуелот на Маскерано со Роналдо и натегаат дали било пенал како Македонија и Грција за името па сакам да знам што ќе кажат експертиве за ракава.
Не ми е срам да навивам за клубот кој го сакам и за кој навивам скоро 20 години, 20 години со позитивни и негативни работи.
Ако имаш одговор на моето прашање слободно одговори а не да ми реплицираш со прашања и да мудруваш.

Колку што културно си праша, толку културно и ти одговорија.

;)
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 10:04 ---
Дај ми судиско правило кое вели дека ако те турнат од позади не е пенал.

НЕ Е ОД ПОЗАДИ.

Од страна е.

;)

НЕ Е ОД ПОЗАДИ.

Од страна е.

Па сите обоени ќе чекам НВО да кажат.

;)

НЕ Е ОД ПОЗАДИ.

Од страна е.

Дај ми судиско правило кое вели дека ако те турнат од страна не е пенал.

Ова НЕ Е пенал па на глава цел Мадрид да застане.

Допир со раменото и Кристина се фрла 3 метра напред.

Наградно прашање, дали Реал може некого да победи ако не му досудат пенал?

Што мрчиш ти бе ?
Ти ако знаеш што значи Ф од Фудбал добро е ..
А недај боже на Леси вака да му направеа и црвен картон и пенал ќе имаше ..

Па добро после мечот сите зборат за тоа дали имало пенал или не. И ставиле слика од моментот за кој што зборат сите.
Проблемот не е сликата, туку текстот под неа кај што пишува, дека требало да има два чисти пенала. Ајде кажи ми, дали тоа доликува на официјална страна на некој клуб? Тоа е работа на новини како АС или Марка, а не на луѓето што ја уредуваат страната. Си видел некој друг сличен пример, каде што на официјалната пишувале дека за нивниот тим не биле досудени два пенала?

А за тоа после мечот зборуваат фановите на Реал (очекувано), да победеше Реал ќе зборувавме ние фановите на Барса за недосудениот пенал над Фабрегас. Така иде тоа.

Кога веќе бараш треба прво да приложиш правило дека се суди пенал ако се турка противникот со рамо

Ајде сега, да не се правиме со сила слепи. Јасно е дека тоа на Киелини врска немаше од црвен, исто како што е јасно дека и ова над Роналдо беше пенал. Правило не знам каде да ти најдам, али гледам фудбал 15 години и можам со 100% сигурност да ти кажам дека туркање од позади/страна е пенал. Мислам, не гледам ништо лошо во тоа да се признае дека било пенал, тоа секако нема да го смени резултатот. Сепак, понекогаш убаво е да се биде објективен.

Проблемот не е сликата, туку текстот под неа кај што пишува, дека требало да има два чисти пенала. Ајде кажи ми, дали тоа доликува на официјална страна на некој клуб? Тоа е работа на новини како АС или Марка, а не на луѓето што ја уредуваат страната. Си видел некој друг сличен пример, каде што на официјалната пишувале дека за нивниот тим не биле досудени два пенала?

А за тоа после мечот зборуваат фановите на Реал (очекувано), да победеше Реал ќе зборувавме ние фановите на Барса за недосудениот пенал над Фабрегас. Така иде тоа.

Баш ме интересира дали на официјалната страна на Реал Мадрид ставија слика од Пепе како паѓа против Елче.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 10:29 ---
Ајде сега, да не се правиме со сила слепи. Јасно е дека тоа на Киелини врска немаше од црвен, исто како што е јасно дека и ова над Роналдо беше пенал. Правило не знам каде да ти најдам, али гледам фудбал 15 години и можам со 100% сигурност да ти кажам дека туркање од позади/страна е пенал. Мислам, не гледам ништо лошо во тоа да се признае дека било пенал, тоа секако нема да го смени резултатот. Сепак, понекогаш убаво е да се биде објективен.

Последен пат, туркање од страна со рамо никогаш не било фаул во фудбалот. НИКОГАШ.

Кармата е курва задридсти. Се дичевте со пеналот на Елче дека сеа јебига, се дешаваа и такви работи, епа сега се дешаваат и вакви. Доста плачете ко курвици и прифатете пораз. Што поскоро го прифатите, толку помалку ќе ве боли :rolleyes:

Баш ме интересира дали на официјалната страна на Реал Мадрид ставија слика од Пепе како паѓа против Елче.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 10:29 ---

Последен пат, туркање од страна со рамо никогаш не било фаул во фудбалот. НИКОГАШ.

Во ред. :)

Се дичевте со пеналот на Елче дека сеа јебига, се дешаваа и такви работи, епа сега се дешаваат и вакви.

Со ова потполно се сложувам. Фудбалот не би бил фудбал ако секоја судиска одлука е исправна. Грешките се составен дел од фудбалот, а без нив фудбалот би личел на некоја роботизирана игра. И баш твојот пост ја оправдува вчерашната ситуација, пошо стварно се дешаваат вакви ствари, јебига, не може секогаш да се донесе исправна одлука. А такви ствари ко со Елче поретко се дешаваат, али сепак се дешаваат. :D

Буткање со рамо не е фаул. Со рака е.
Роналдо едвај чекаше контакт да падне.

Мислам дека ке му судеше пенал да направи Роналдо контакт со топката. 100%.

Зошто??? Нели претходно кажа дека буткање со РАМО НЕ Е ФАУЛ ? Што има везе сеа контактот со топката, тој и така и така се наоѓа во 100% шанса за гол. Нема никаква врска контактот со топката, кога фаулот е со рамо(според тебе). Зошто тогаш велиш дека ќе му свирнат 100% ?
Незнаете ни сами што зборите.
Експертиве нека не коментираат, ако не пратат фудбал, за доброто и прегледноста на темата. :)

A да прашам играње со рака пенал е ?
Чекај, ти озбилно очекуваш тоа да беше судено како пенал? Адриано во пад, топка одбиена од голман едвај го допира по рака. Рака која не спречува гол, не спречува центаршут, не спречува топката да дојде до некој играч на Реал.
Ајде бидете малце објективни, иако тоа не се очекува од вас.

el-klasiko-niz-fotografii-64919.jpg

Кој е овде голманот ? :pos:

Зошто??? Нели претходно кажа дека буткање со РАМО НЕ Е ФАУЛ ? Што има везе сеа контактот со топката, тој и така и така се наоѓа во 100% шанса за гол. Нема никаква врска контактот со топката, кога фаулот е со рамо(според тебе). Зошто тогаш да му свирнат ?

Затоа што ке ја имаше топката во посед, и ке се сметаше за гол шанса, вака не ни стигна до топката.

Го подјебаваат уште, во секоја прилика. Прво му се смееа на доделувањето на Златната Топка, сега и овде ...

--- надополнето: 27 октомври 2013 во 10:53 ---
Чекај, ти озбилно очекуваш тоа да беше судено како пенал? Адриано во пад, топка одбиена од голман едвај го допира по рака. Рака која не спречува гол, не спречува центаршут, не спречува топката да дојде до некој играч на Реал.
Ајде бидете малце објективни, иако тоа не се очекува од вас.

По играта со рака, топката дојде кај Валдес. Тоа е чист пенал, според мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom