Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да бе, секој натпревар на вас пенал ке ви судат, да несакате натпреварот да почнува со пенал за Реал ...мрш таму освен на Бензема пречката и Роналдо еднаш што шутна поасална шанса не ни имавте, ајде раус...
![]()
Е шо треба бе да земи со палка да го лупни по бубрег за фаул да биди ?
И пак никој од каталонциве раката не ја спомнува... Шо се пуштам на темава јас сум глуп не сте вие
Go izel volkot lazliviot ovcar,ja pamtis prikaznata neli.Klasicen primer so Ronaldo ti e ova.Со тоа си создава само негативна репутација па и кога некогаш стварно ќе има прекршок во негова полза, судијата нема да го суди. Така му правеа во Англија еден период, откако дајваше првата година, после не доби фаул во негова корист долго време.
Дома многу често гледам Премиер Лига на бугарската Нова Спорт и тие имат студио со разни интересни анализи и слично. Да не должам, милион пати имаат напоменето дека ако те турнат со рамо нема никаков фаул и се е чисто. А овде баш тоа го прави Маскерано, го оттурнува Роналдо со рамото, што значи стартот е чист. Е сеа дали го закачил доле со ногата не знам. Ама во секој случај, ако судијата смета дека има дуел на 2 играчи, од кои едниот играч со рамото го турка другиот играч, правилно одлучил дека нема елементи за фуал/пенал.
Ова НЕ Е пенал па на глава цел Мадрид да застане.
Допир со раменото и Кристина се фрла 3 метра напред.
Наградно прашање, дали Реал може некого да победи ако не му досудат пенал?
Премиер лигата е лулката на фудбалот,како прават тие така и останатите.Таму се судат пенали за без врска,како тој против Кристал Палас што им беше досуден на Манчестер.Такви без врска може да се судат,ама доколку те истуркаат со рамо нема шанса.
Оваа изрека со дуел постои на мал фудбал кога играме и кога ќе побараш фаул.Сигурен сум дека од таму ја користите.Дуел беше ќе ти рече.Има дуел фудбалски,има дуел како животно да те исфрли.Се си има граница.
A да прашам играње со рака пенал е ?
Не знам што ти е филмот со овој старт, но ова не оди дури ни под судиско убедување. Едноставно, НЕ Е пенал. Кристина е затрчана, и нормално е дека ќе падне и на најмало отурнување. Заради тоа сигурно не се суди пенал, освен ако другата екипа не е Елче.
Или Јуве.![]()
Не најсериозно, нити сум за Реал нити сум против Барса, ама ова е чист пенал. Како може туркање од позади грб да не е пенал. Мене не ме занима дали е со рамо, нога, рака, мајагери, ојукен или нешто слично. Јасно е дека Роналдо го има епитетот на нежен дечко, ама ова си беше пенал како солза. Не навлегувам во тоа дали ќе тепал Реал ако го свирнеле пеналот, туку само зборам околу ситуацијава. Колку и да сакам или мразам некој тим сепак пред некоја очигледна ситуација човек не може а да не искоментира реално.
Јас да те прашам друго.
Не мислиш дека е срамота да навиваш за Реал и да кукаш дека не им судат пенали?
После она со Елче, јас да бев Роналдо ќе ќа шутнев топката од пенал во аут, не во голот.
Срамота е.
120 милони за еден играч и мора судијата да дава прва помош против Елче.
Не е од позади старт, туку е странично, и со рамо. Таков старт никогаш не бил фаул во фудбалот.
![]()
Пак го ставив гифов за да не скролаш на претходните страници. Значи Роналдо пробува да создаде простор и да ја прими топката а овој му влегува од позади/страна сеедно, и го оттурнува, али машки. Спречува чиста шанса за гол, ова по сите фудбалски правила е пенал и жолт картон за Маскерано.
И да, одиме сега според друга логика, ако Роналдо е познат како нежен, тогаш Маскерано има епитет на еден од највалканите играчи на светот. Зошто не се свирна пенал ако се знаат овие работи?![]()