Бараж за СП 2010

Вакви ситуации имало и ке има секогаш, не прајте драми тешки.
Знаеме дека повеќето навиваа послабиот (Ирска) да иде на светско али тоа е.
Не дека навивам за Милан, али голов е ист ко голот на Адриано лани па никому ништо.
The show must go on!

П.с Кис4е до сите ковачи на теории на заговор што се појавуваат после секоја утакмица, намалете малце ве молам

Може некој да ми даде линк да видам кој држави ќе пукат на мундијалот?:smir:

ПС:На истиов стадион.:jaj:
Kaj гледаш овде офсајд ?
Пасот е во втора секунда по допирот ( истиот момент појасно се гледа и во 13та секунда ) на топката со ногата на Ларсон, Ето во тој момент не е во офсајд, башка и глеј ја испружената рака на ваљда Кембел . :toe:

Не се споредува тоа со ова, прво недосуден офсајд, после ситуација во која судијата наводно не видел игра со рака, а горе на повторената снимка јасно се гледа ЧИСТИОТ агол кој го има линискиот судија со Анри, јасно ко ден е дека едноставно судиите не сакаа да ги видат овие две очигледни ситуации и тоа тоа, со ова и падна во вода муабетот дека имало 100 играчи пред судијата па не видел .

Барем не прави дајвови како тој што го имаш на аватар кого до вчера го пцуеше а денес ти е омилен...играч и најголема геј икона:salut:
Кога сум го пцуел ?

И тоа за геј делот , мене не ми е гајле неговиот приватен живот се додека е еден од најдобрите во светот и не игра кошарка на сред фудбалски натпревар.:smir:

Kaj гледаш овде офсајд ?
Пасот е во втора секунда по допирот ( истиот момент појасно се гледа и во 13та секунда ) на топката со ногата на Ларсон, Ето во тој момент не е во офсајд, башка и глеј ја испружената рака на ваљда Кембел . :toe:

Не се споредува тоа со ова, прво недосуден офсајд, после ситуација во која судијата наводно не видел игра со рака, а горе на повторената снимка јасно се гледа ЧИСТИОТ агол кој го има линискиот судија со Анри, јасно ко ден е дека едноставно судиите не сакаа да ги видат овие две очигледно ситуации и тоа тоа, со ова и падна во вода муабетот дека имало 100 играчи пред судијата па не видел .
Види 31 секунда.

Имало грешки на судиите,неправди/намерни,ненамерни исто ти се фаќа,пак си оштетен.
Главниот судија неможеше да види,а линискиот можеше,го реков тоа,но ако е за местење работата,ти викам..истиот судија можеше да досуди пенал кога падна Анелка.

Види 31 секунда.

Имало грешки на судиите,неправди/намерни,ненамерни исто ти се фаќа,пак си оштетен.
Главниот судија неможеше да види,а линискиот можеше,го реков тоа,но ако е за местење работата,ти викам..истиот судија можеше да досуди пенал кога падна Анелка.
Види ја де испружената рака на Кембел баш у тој момент, и во таа 31 секунда, каде е долниот играч кој го има на другите две репетиции, ти глеј го и него, не само Кембел !

И уште еднаш да ти повторам, ми споредуеш ситуација ( за која ја викам дека е чиста ) у која буквално милиметри се во прашање, со ситуација во која прво имаш очигледен офсајд во кој има не 1, двајца играчи на Франција, и второ, очигледна игра со рака во ситуација кога линискиот судија има чист агол, снимката на другата страна тоа го потврдува што значи таа игра со рака, и тој чист офсајд едноставно судиите не сакаа да го забележат, т.е. линискиот убеден сум дека и двете ситуации ги виде но се направи наудрен .

Или линиски судија, ставен на ваков важен натпревар, прво не гледа двајца играчи во офсајд од пола метро ( а не милиметри во истиот ) а потоа не гледа ни чиста очигледна игра со рака иако аголот му е чист као суза . . . :toe:

Апла очигледна е намерата на судииве тука и тоа е тоа .

п.с. За таа фамозна 31 секудна, пасот е веке упола направен, ти глеј го моментот кога истиот започнува т.е. оној момент кога Ларсон прави first touch .

Види ја де испружената рака на Кембел баш у тој момент, и во таа 31 секунда, каде е долниот играч кој го има на другите две репетиции, ти глеј го и него, не само Кембел !

И уште еднаш да ти повторам, ми споредуеш ситуација ( за која ја викам дека е чиста ) у која буквално милиметри се во прашање, со ситуација во која прво имаш очигледен офсајд во кој има не 1, двајца играчи на Франција, и второ, очигледна игра со рака во ситуација кога линискиот судија има чист агол, снимката на другата страна тоа го потврдува што значи таа игра со рака, и тој чист офсајд едноставно судиите не сакаа да го забележат, т.е. линискиот убеден сум дека и двете ситуации ги виде но се направи наудрен .

Или линиски судија, ставен на ваков важен натпревар, прво не гледа двајца играчи во офсајд од пола метро ( а не милиметри во истиот ) а потоа не гледа ни чиста очигледна игра со рака иако аголот му е чист као суза . . . :toe:

Апла очигледна е намерата на судииве тука и тоа е тоа .

п.с. За таа фамозна 31 секудна, пасот е веке упола направен, ти глеј го моментот кога истиот започнува т.е. оној момент кога Ларсон прави first touch .
Чекај малце,прво викаш на Кембел раката гледај,после долниот играч.Kој е поблиску до голманот?
Сантиметри се во прашање,ама важно оффсајд има.Туку не сакав да ги споредувам овие две ситуации(го пастирав видеото заради Тетова),туку давам примери дека не е прв пат заради судиски грешки да се изгуби наптревар.

Аман бре,како прва грешка на судиите да е ова.
Челзи не се пласира во финале заради тоа што судијата не досуди пенал.
Арсенал изгуби во финале од ЛШ заради гол од оффсајд.
Aргентина се пласира во полу-финале со голот на Марадона.

Главниот судија неможеше да ја виде играта со рака на Анри,но линискиот судија требаше/а и имаше оффсајд,тоа е факт.Но зарем беше истиот судија кој можеше и да досуди пенал?

Имало вакви неправди и ќе има.
Можеби со плус двајца судии ,ке се намалат ваквите грешки.
Не е важно дали е намерна или ненамерна грешката на судијата,секако си заебан и во двата случаи.:smir:

ПС:На истиов стадион.:jaj:

Znam druze deka boli porazot od Barcelona vo finaleto ali ako gledame sudiski greski vo toj natprevar: 1)Ne trebase da se dade crven na leman-golot trebase da stoi za barcelona 2)Golot sto go postigna arsenal od sloboden udar , faulot nad eboue ne postoese ... Ako nekogo voopsto nastetil sudijata vo toj natprevar toa bese barcelona ne arsenal. PS:Izvinite za off topic

:pos2:

Светско првенство-Јужна Арфика 2010 година братче.:smir:

Не го разбра, сакаше да каже дека цел тим биле црнци и демек дома играле во Африка(си покуша да е интересен):tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom