Барам програма

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми треба програм што ќе ми го покажува бројот на тој што ке ми ѕвони на домашен телефон доколку ми е поврзан телефонот со компјутерот нешто како идентификатор.Знае ли некој оваков програм :raz:

Може некој да ми одговори ? знам дека имаше ваков програм

Ти треба диал-уп модем за ова идентификацијава, со адсл модем нема да можеш да прочиташ број т.е. немаат Caller ID, од едноставна причина што адсл модем е само дата/модем нема voice, само дата прима после сплитерот и не подржава АТ команди.Имаш модеми со и без CallerID, не секој модем ја има оваа опција. Значи прво треба да најдеш модем што подржава CallerID па после ти треба софт а и немора софт да имаш.Едноставно отвараш ХиперТерминал прозор, го одбираш COM портот на кој ти е прикачен модемот мааш AT Enter со што почнуваш да пракаш АТ команди на модемот.CallerID за да ти проработи прво треба да ја активираш т.е. да ја знаеш АТ CallerID командата за твојот модем (зависи каков модем имаш т.е со каков чип е): AT#CID=1, AT+VCID=1, AT#CC1...коа ке добиеш респонд ОК значи си ја погодил командата и земи зазвони, ке испише Ringing и види дали ке ти испише број. Pobaraj na google АТ command list ili AT CallerID. Од искуство ти кажувам дека ефтиниве софтверски модеми (без контролер/чип) од типот на Intel/Rockwell/Conexant HCF/HAM модеми кој што се продаваа кај нас не им работеше CallerId-to иако јавуваа OK na CallerId командата.Ти треба асолен хардверски модем за ова за да ти проработи идентификацијата. Порано знам имаше сајтови со листи на модеми кој стварно подржувааt CallerId, а и самиот софт за CallerId има такви листи. Од софт колку што ми текнува знам имаше еден добар порано Audio CallerId ili Talking CallerId, али доколку модемот ти е тиња нема нишо да ти помогне софтверот затоа што софтот го праи ова истово во ХиперТерминал само у позадина па не го гледаш.

Ми треба програм што ќе ми го покажува бројот на тој што ке ми ѕвони на домашен телефон доколку ми е поврзан телефонот со компјутерот нешто како идентификатор.Знае ли некој оваков програм :raz:

Ти треба диал-уп модем за ова идентификацијава, со адсл модем нема да можеш да прочиташ број т.е. немаат Caller ID, од едноставна причина што адсл модем е само дата/модем нема voice, само дата прима после сплитерот и не подржава АТ команди.Имаш модеми со и без CallerID, не секој модем ја има оваа опција. Значи прво треба да најдеш модем што подржава CallerID па после ти треба софт а и немора софт да имаш.Едноставно отвараш ХиперТерминал прозор, го одбираш COM портот на кој ти е прикачен модемот мааш AT Enter со што почнуваш да пракаш АТ команди на модемот.CallerID за да ти проработи прво треба да ја активираш т.е. да ја знаеш АТ CallerID командата за твојот модем (зависи каков модем имаш т.е со каков чип е): AT#CID=1, AT+VCID=1, AT#CC1...коа ке добиеш респонд ОК значи си ја погодил командата и земи зазвони да видиш дали ке ти испише и број или само Ringing. Побарај na google АТ command list ili AT CallerID. Ефтиниве софтверски модеми (без контролер/чип) од типот на Intel/Rockwell/Conexant HCF/HAM модеми кој што се продаваа кај нас не им работеше CallerId-to иако јавуваа OK na CallerId командата.Ти треба асолен хардверски модем за ова за да ти проработи идентификацијата. Порано знам имаше сајтови со листи на модеми кој стварно подржувааt CallerId, а и самиот софт за CallerId има такви листи. Од софт колку што ми текнува знам имаше еден добар порано Audio CallerId ili Talking CallerId, али доколку модемот ти е тиња нема нишо да ти помогне софтверот затоа што софтот го праи ова истово во ХиперТерминал само у позадина па не го гледаш.

Ти треба диал-уп модем за ова идентификацијава, со адсл модем нема да можеш да прочиташ број т.е. немаат Caller ID, од едноставна причина што адсл модем е само дата/модем нема voice, само дата прима после сплитерот и не подржава АТ команди.Имаш модеми со и без CallerID, не секој модем ја има оваа опција. Значи прво треба да најдеш модем што подржава CallerID па после ти треба софт а и немора софт да имаш.Едноставно отвараш ХиперТерминал прозор, го одбираш COM портот на кој ти е прикачен модемот мааш AT Enter со што почнуваш да пракаш АТ команди на модемот.CallerID за да ти проработи прво треба да ја активираш т.е. да ја знаеш АТ CallerID командата за твојот модем (зависи каков модем имаш т.е со каков чип е): AT#CID=1, AT+VCID=1, AT#CC1...коа ке добиеш респонд ОК значи си ја погодил командата и земи зазвони да видиш дали ке ти испише и број или само Ringing. Побарај na google АТ command list ili AT CallerID. Ефтиниве софтверски модеми (без контролер/чип) од типот на Intel/Rockwell/Conexant HCF/HAM модеми кој што се продаваа кај нас не им работеше CallerId-to иако јавуваа OK na CallerId командата.Ти треба асолен хардверски модем за ова за да ти проработи идентификацијата. Порано знам имаше сајтови со листи на модеми кој стварно подржувааt CallerId, а и самиот софт за CallerId има такви листи. Од софт колку што ми текнува знам имаше еден добар порано Audio CallerId ili Talking CallerId, али доколку модемот ти е тиња нема нишо да ти помогне софтверот затоа што софтот го праи ова истово во ХиперТерминал само у позадина па не го гледаш.

добар торент од фотошоп cs2 или 3 само фул верзија ако може

Па Winzip и Winrar делат фајлови на повеќе делови (зипови/рарови)

Ok, ajde potetalno i porazbirlivo malce

Eve na primer imam eden film od 1 GB (znaci samo eden e fajl) , i sakam toj da go podelam vo 3 zip fajlovi. Koga ke gi sibnam site tri devovi koga ke go startuvam prviot del, i koga ke se dootpakuva da mi pisi za vtoriot del, i toj da se odpakuva, se dodeka cel ne e gotov (unzipuvan)

kako da go napravam toa

Ok, ajde potetalno i porazbirlivo malce

Eve na primer imam eden film od 1 GB (znaci samo eden e fajl) , i sakam toj da go podelam vo 3 zip fajlovi. Koga ke gi sibnam site tri devovi koga ke go startuvam prviot del, i koga ke se dootpakuva da mi pisi za vtoriot del, i toj da se odpakuva, se dodeka cel ne e gotov (unzipuvan)

kako da go napravam toa

1. Десен клик
  2. Winzip
  3. Add to Zip File
  4. Split Zip File
  5. Одбери си големина и делови...

Барам програма за правење на видеа, Што вклучува сечење на видеа, вадење делови, звук итн инт...

Благодарам:smir:

Барам програма за правење на видеа, Што вклучува сечење на видеа, вадење делови, звук итн инт...

Благодарам:smir:

Windows Movie Maker

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom