Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Го усраа шоуто со ова влегување излегување.Па вака ако влегуваат кандидати во секој нареден циклус шоуто ќе трае подолго и од Малечката невеста.

А да уствари ќе заборавите све во петок кај Жељко на концерт :tapp:

Zlate и Peeeeeewdiepie, процедурално, имате опомена пред исклучување, сте претерале, следно ќе мора подраматични мерки место само бришење. :(

1. За патриотите што се пуваат преку форуми и слични други социјални мрежи, само Жељко ли ви е крив? Што не зборите за босанката што се праи на тошо, демек не разбирала ни еден збор на македонски, жими ташаков.
Што не зборите за продукцијата што го отсече македонскиот јазик позади сцена??? Ако добро памтам на првиот настап во живо оваа нашата цело време си збореше на македонски, сега цепа српски?? Објаснување? Што кур тогаш го глеате шоуто а? Што не бојкотирате, што не смените програма на некое македонско шоу, ПАТРИОТИ??

2. Не треба да си којзнае колку бистар или да имаш некое познавање, за да сфатиш дека ниту менторите ниту пејачите имаат комплетна слобода во бирањето на песните. Сето тоа иде преку продукцијата. Ако на некој од продукцијата не му се допаѓа, или мисли дека е неприкладно, нема да иде таа песна и крај, они го имаат последниот збор.
И сеа некој тука соли памет како можел Даниел да рече не, демек да се сили зошто не било на македонски и да си ризикува да го исфрлат од шоуто, на пример. А најголемата иронија е што песната оригинално е испеана на српски, од наша најголема музичка легенда, во земја кај што подеднакво исто го сакаа и сечеа вени по него, како и тука.
Е неблагодарници едни бе, па Тоше со тие песни државата ни ја промовираше ееееј, да гледа што зборите и против кого, у гроб ке се превртува.
Убаво пиша некој подоле, да беше жив он прв ке се качеше на бина и ке му дадеше рака!

3. Не ми јасен сељачкиот потег на Жељко, со тоа што ја ''искара'' Тамара како мало дете пред сите. Као некој сељак симнат од планина, па напраил кариера и пари и сеа се понаша као да е над сите.
@Srcee Ти беше што прашуваше што и рекол така? Муабетот беше као ти изгледаш дека не ти е гајле, тебе ти е сеедно за шоуво, си тераш некој свој филм и тоа е тоа. И девојкава ваква збунета, мислам дека изусти нешто два три збори, у смисол не е така, тоа е ваше мислење, ама не нешто посебно. Да беше девојчено Илма, ке неможеа уста да и затворат. :D
И добро, заврши Жељко, и оваа вика ОКЕЈ, ФАЛА. И овој се стаписа еј, зошто рекла океј фала :facepalm:, се возбуди тука ау, вика вракај камерата кај мене :vozbud:, и почна пак да проповеда, и вика е баш за вакво однесување зборев, демек само колку да ме откачиш. Абе као некој татко и проповедаше и ја искара буквално пред сите за една глупост. Па јас бре да сум и татко на девојчето незнам што би направил у тој момент.

И стварно ме интересира, како приметивте Тамара дека била арогантна? Јас стварно ништо не приметив, дали дека слабо следам по фб, твитер и други ствари...
Ако може некој да ми каже нешто што рекла, или некој јутуб клип, или нешто што пишала на твитер, незнам што било. :)

Денес на фејсбук удрив неколку луѓе на блок ради лажниов патриотизам и критикувања на Даниел. Истото го направив и на форумов. Едноставно некои луѓе се премногу ограничени со стереотипи и лажни убедувања за да ја видат вистинската слика. Ама чудното во сето ова е кога ова ќе се дешава кај 70% кај луѓето. Зар толку сме слепи? Зар толку сме ограничени ко кучиња на тркачка патека? Само напред гледаме? Сериозно?
Аман веќе, Тоше е еден и единствен, наш најдобар пеач кој постоел и ќе постои, никој нити сака, ниту ќе го замени некад. Тоше е вечен, Тоше е икона. Ама не е грев некој ако пее негова песна. Посебно критика не заслужи Даниел затоа што не се ни трудеше да го копира Тоше, и ни даде нова верзија на Чија си, негова верзија, која реално гледана беше добра, и пријатна за слушање. Факт е дека не му лежи ваква музика и дека му повеќе лега странско, ради бројни фактори, ама дечкото е класа над сите други учесници од музички аспект во мерење на квалитет, стас и глас што викаат.
Јас сум горд со Даниел, и горд сум што имаме квалитетен претставник како него на Х-Фактор, без разлика дали пеел на српски или македонски, човекот е талентиран, човекот е квалитет, и ќе добие глас на секоја наредна вечер како што досега гласав. Доволно е што не се фалшира да збори на српски или слично, си зборува македонски, ама се гелда влијанието што со години е во Австрија. А замислите како му било да пие на српски/македонски.
Доста е, и јас забегав малку, ама искрен да бидам, исфрустриран сум со глупиве коментари во моменти кога треба да бидеме горди заради каков талент и човек не претставува како земја, како нација.:)

Толку коментари се изначитав и овде и по фејсбук и по твитер....значи прост народ, секоја чест за тие што правилно расудуваат!
Плукајте,хејтајте...за нас е само онаа поговорката - ''по смрт, болест"
Така беше и со Тоше. За нас беше ваков,таков бла бла. Си умре човекот и сега го возвишуваат сите. Па као демек несмеат да се допрат неговите песни, го имитираат. Глупости на кило! Треба тие песни да живеат, да бидат опеани.
И од толку коментари не се израдува човекот на тоа што помина...на нас некој мистер совршен да ни донесат ќе му најдиме забелешки и ќе се препукуваме.

Jas neznam sto e euforijava so zamaranjevo okolu x factor. Kako shou pred tv ekranite e mozebi najdobroto sto se priakzuva na nashite televizii momentalno.
Daniel ako uspejt, to e negov uspeh, a ne na Makedonija. Pa dali bi peel na srpski,bugarski ili angliski, uspehot ke e samo negov. Ni na Zeljko,ni na x factor ni na Makedonija. Toa e ako stvarno go biduva. A parite so gi prajt vo Avstrija na skele se skoro isti a ako ne i pogolemi od nashive pop pejachi so prodavaat po 321 album godisno od koi pola gi prodavaat so nekoja akcija od nashive dnevni vesnici.

Inache deneska ke kazam deka ke pobedit nekoj od Bosna, narednata nedela ke kazam deka ke pobedit Daniel, a posle deka ke pobedit nekoj od Srbija kako domakjini na shouvo. Cisto kolku da se samocitiram na krajot deka sum go pogodil pobednikot vo rana faza :icon_lol:.

1. За патриотите што се пуваат преку форуми и слични други социјални мрежи, само Жељко ли ви е крив? Што не зборите за босанката што се праи на тошо, демек не разбирала ни еден збор на македонски, жими ташаков.
Што не зборите за продукцијата што го отсече македонскиот јазик позади сцена??? Ако добро памтам на првиот настап во живо оваа нашата цело време си збореше на македонски, сега цепа српски?? Објаснување? Што кур тогаш го глеате шоуто а? Што не бојкотирате, што не смените програма на некое македонско шоу, ПАТРИОТИ??

2. Не треба да си којзнае колку бистар или да имаш некое познавање, за да сфатиш дека ниту менторите ниту пејачите имаат комплетна слобода во бирањето на песните. Сето тоа иде преку продукцијата. Ако на некој од продукцијата не му се допаѓа, или мисли дека е неприкладно, нема да иде таа песна и крај, они го имаат последниот збор.
И сеа некој тука соли памет како можел Даниел да рече не, демек да се сили зошто не било на македонски и да си ризикува да го исфрлат од шоуто, на пример. А најголемата иронија е што песната оригинално е испеана на српски, од наша најголема музичка легенда, во земја кај што подеднакво исто го сакаа и сечеа вени по него, како и тука.
Е неблагодарници едни бе, па Тоше со тие песни државата ни ја промовираше ееееј, да гледа што зборите и против кого, у гроб ке се превртува.
Убаво пиша некој подоле, да беше жив он прв ке се качеше на бина и ке му дадеше рака!

3. Не ми јасен сељачкиот потег на Жељко, со тоа што ја ''искара'' Тамара како мало дете пред сите. Као некој сељак симнат од планина, па напраил кариера и пари и сеа се понаша као да е над сите.
@Srcee Ти беше што прашуваше што и рекол така? Муабетот беше као ти изгледаш дека не ти е гајле, тебе ти е сеедно за шоуво, си тераш некој свој филм и тоа е тоа. И девојкава ваква збунета, мислам дека изусти нешто два три збори, у смисол не е така, тоа е ваше мислење, ама не нешто посебно. Да беше девојчено Илма, ке неможеа уста да и затворат. :D
И добро, заврши Жељко, и оваа вика ОКЕЈ, ФАЛА. И овој се стаписа еј, зошто рекла океј фала :facepalm:, се возбуди тука ау, вика вракај камерата кај мене :vozbud:, и почна пак да проповеда, и вика е баш за вакво однесување зборев, демек само колку да ме откачиш. Абе као некој татко и проповедаше и ја искара буквално пред сите за една глупост. Па јас бре да сум и татко на девојчето незнам што би направил у тој момент.

И стварно ме интересира, како приметивте Тамара дека била арогантна? Јас стварно ништо не приметив, дали дека слабо следам по фб, твитер и други ствари...
Ако може некој да ми каже нешто што рекла, или некој јутуб клип, или нешто што пишала на твитер, незнам што било. :)

За точката 1 си грешка. Снеже и минатата емисија збореше на српски. Не го укинала продукцијата македонскиот, Фифи и Даниел на македонски тераат.

Искрено не сакам многу вакви шоуа, пошто пеејнето е најмалку пресудно кој ќе победи. Тоа се виде и вчера. Воглавно многу лоши настапи имаше со некој исклучоци (меѓу нив и Кајмакоски), пола од тие што пееја можеа комотно дома да ги испратат.

А тоа гафот од Жељко се деси, можеби има некоја позадина, не знам, ама тој шитсторм што следуваше на ФБ и насекаде е стварно глупо. Некој си патат од комплекси, не знам како да опишам постови во смисла на „да ја браниме Македонштината“ и слични глупости.

А за Даниел ќе кажам дека ко лик и пеач доста добро ми се допаѓа и само да не направи грешка некој ден да почне во Македонија да пее, толку многу плукајна по него ви никој случај не заслужи. Супер пее, како карактер делува добар, дефинитивно достоен за победа. Секако дека нема да победи и се надевам покрај тоа конечно ќе успее со пеејнето.

Истото ќе ни се случи како со Операција Триумф, ќе стигне овој до финале и тогаш ќе победи Србин или Босанец. А ние ќе му се клањаме дотогаш на Кајмакоски, потоа ќе се заборави исто како Белов

Даниел си испеа фантастично, ич немам замерки на неговиот глас ама дефинитивно има многу лоша дикција и подобро да не му даваат песни на македонски каде што тоа ќе дојде до израз, ок може за другите држави тоа ќе биде неприметно, ама мене многу ми боде во очи. И на Чија си се приметуваше ама дека е динамична песната и дека добро ја испеа беше скоро неприметно.

Значи нема врска тоа што Даниел пееше песна од Тоше која нема верзија на македонски,па пеел на српски.Даниел песната ја испеа супер,не се трудеше да го имитира Тоше,а и самиот кажа дека Тоше е единствен но дека треба неговите песни и понатаму да се пеат, и заслужува да влезе во последните 3 заедно со Тамара и Лукијан (којшто го немав слушнато досега) меѓутоа треба да пеат песни коишто им "лежат".
Фифи не знае да пее а стигна толку далеку благодарение на нејзината партнерка.
Младен Лукиќ не требаше да отпадне минатиот лајв и требаше да остане барем до последните 5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom