Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека Даниел треба да го испее ова..најдобро ќе му лежи..бојата многу потсеќа на неговата..а плус тоа е една од најубавите песни кои победиле на Евровизија...Дај Боже да го чита форумов хахаха. Ако го испее ова ќе ги нокаутира сите буквално..нормално плус една македонска песна, пошто мислам дека повеќе песни се пеат во финале..

Oва треба да пее во финалето Даниел

во истиов аранжман како што е на видеово со James Arthur

Или ова

Последно уредено:
Само нека не пејат досадни песни. Овој Икс фактор беше полн со досадни песни што и композиторите на песните ги заборавиле... Дај малце живост, нешто интересно, некои добри песни...

Да се нешто им даваат балади или некој досадни песни во кој неможат да покажат колку знаат да пеат добро. Им треба песни со кој ќе го оптегнат гласот да викнат и убаво да се распеат.

И да се разиграат малце да напраат некоја атФосмера а не да ми дремат укочени како кипови. Бем ти шоу.

На британското имам видено има некој ефекти добри на екранот позади,сцената е поширока и поголема ,па им пуштаат чад ,осветлување некое појако,режијата и снимателите фаќаат подобри кадри и сето тоа на јутјуб а изгледа поубаво ,а и на тв сигурно изгледа доста добро.
Додека пак на балкансково некако слабо тоа .

Последно уредено:
Не сум многу во тек со х фактор но горе доле по нешто знам колку да не е без ништо. Сакам да кажам дека Тамара ми е како некој кип, премногу е здрвена за да направи некоја атмосфера. Јас би и ја дала да ја испее и одигра прауд мери од Тина Тарнер.

Oваа може да си ја пее комотно, добро би ја извозела.

Шо не го сакам нашиов не го сакам, ама голем кеиф ќе ми направи ако му текне да испее некој македонски евергрин како на пример кажи ми или сонце за три светови.

Не сум многу во тек со х фактор но горе доле по нешто знам колку да не е без ништо. Сакам да кажам дека Тамара ми е како некој кип, премногу е здрвена за да направи некоја атмосфера. Јас би и ја дала да ја испее и одигра прауд мери од Тина Тарнер.

Интересна песна, само ве молам без вакви испади.:D
Друг пат да гласи вака: Proud Mary од Creedence Clearwater Revival, но верзијата на ТТ. :)
Се шегувам.

Како фан на рок музиката, и не ми се допаѓа тоа што досега немаше тема за ваква музика. Покрај вечери со теми од избор на судии, љубовни песни, балади, денс песни, балкански, песни од ментори и слично можеа да стаат Рок ноќ некоја да биде.
Има доста добри песни балкански од овој жанр што би можеле да се испеат, покрај оние странски кои би биле од некого одбрани.
Ај барем ако пеат повеќе песни(што е за очекување и како што секаде е), првите или вторите ќе бидат со рок тема.

Песнава кога се спомна, баш ја слушнав пред некој ден на Фокс, даваа Х фактор УСА.
Темата беше Diva's Night. Имаше една девојка ја пееше истава песна и дадоа одредени коментари.
После неколку натпреварувачи дојдоа на ред двајца дечки и една девојка, споени во група и ја изведоа We Will Rock You и само што ја завршија имаше коментар: Freddie Mercury дива ли е? Дали Рид(црнецот) или Сајмон не ми текнува, му го рече тоа на другиот.
Ама изгледа не му текнало на другиот да праша: Џон Фогерти дива ли е? :D

Oткако ќе заврши шоуво на Пинк ќе се прикажува и балканска верзија на The Voice

На Пинк бре :eek: :facepalm:

Малку е лошо снимено X Factor балкансково на Пинк ,дури па Пинк се назад со технологија и сеуште немаат HD што е нормално за вакви музички шоуа .Можам да замислам како ќе изгледа балканскава верзија на The Voice.

Последно уредено:
Oткако ќе заврши шоуво на Пинк ќе се прикажува и балканска верзија на The Voice

На Пинк бре :eek: :facepalm:

Малку е лошо снимено X Factor балкансково на Пинк ,дури па Пинк се назад со технологија и сеуште немаат HD што е нормално за вакви музички шоуа .Можам да замислам како ќе изгледа балканскава верзија на The Voice.
Стварно е доста со овие музички шоу-а :facepalm:,и што е најтрагично ќе заврши сезоната а од победниците ( учесниците) ни трага ни глас,останува само ќарот на продукцијата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom