Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:
1658423_10202142958909839_1983501138_o.jpg

Уште Тамара и Лукијан да испаднат па послем кој сака нека победи. И така се знае дека само Даниел и Маид ко турбофолкер можат да направат некаква музичка кариера.

Sent from my LT22i using Tapatalk

Даниел турбофолкер?

Даниел турбофолкер?

Босанецот што не знае англиски бе па ти. :D Ќе формираат дуо со Аднан Бабајиќ и ќе грмат по сплавови!

Беше еднаш и лигушов, само незнам со кого во дуел.

Јас мислам дека правдата е задоволена.
Еве:

cyos.png

Гледаш дека му е прв пат во дуел? ;)

BTW, не мора ништо да значи - но на Wikipedia страната за X Factor Adria уште од почетокот стоеше оваа иста табела. На неа се гледа дека по наредниот осми live има уште една колона, пред онаа за суперфиналето. Можно е сепак да биде исто како и на другите X Factor шоуа - да има една финална емисија во која ќе испаднат двајца (без да пејат во дуел), пред суперфиналето во кое ќе останат тројца. Иако видовме како тука ништо не може да се прогнозира, зошто правилата се создаваат и менуваат на лице место од страна на продукцијата.

Последно уредено:
Не знам како оваа Тамара стигна до тука не можам да ја слушам ни малце ептен ми е одбивна (не физички :P )
Иако бев за Маид требаше Алекса да остане, колку толку Алекса знае да испее нешто различно плус досега има пеено на Англиски, Шпански и Српски додека Маид си фура едно исто :D

Докториве на првите два настапа не ми беа ништо посебно, но сега ми се од поомилените мислам дека најголем напредок има кај нив и во секој лајв се се подобри и подобри.

Ллеле колку ќе биде јако само да испадне и Лукијан следнава недела па Еминчето да плака, да липта три дни и три ноќи :icon_lol:

За мене ова беше очекувано. :) Се знаеше дека и Алекса и Александра ќе испаднат пред другите, барем мене ми беше логично, одиме сега по ред, во зависност од нивниот настап, почнувајќи од испаднатите. :) Прво да кажам дека вечерва беше досада жива, навистина беше досадно, втора најдосадна вечер, после онаа една каде и Жељко рече дека е досадна вечер. 2рата вечер мислам дека беше.

Александра - девојката има одличен глас, но едноставно нема икс фактор, нема и то је то. Настрана фаците, песнава што ја изведе не беше лоша, но таа ја изведе ептен досадно, исто ко и претходниот пат. Очекувано беше да испадне, знаев дека ќе се случи тоа. Се спаси еднаш, два пати, но толку беше. :) Доста и е и ова. :)
Алекса - Може да ми се јави, да го утешам, да му кажам два-три збора...:sneaky::icon_lol: Шала на страна, ова до сега му беше доволно. Реално, има огромна харизма, ама гласот не му е најјака страна. Вечерва беше досаден и едноставно среќа што само го гледав, иначе ќе заспиев. :) Реална одлука.

1. Маид - Ме изненади што беше номиниран. Имаше фин настап, енергичен, играше, интересен беше, баш беше супер. :) Песната за спас му беше подобра од Алекса, реално.
2. Илма - јаоооо досадно. Од толку прекрасни песни, ако толку сакаше од цртан и детски, можеше слободно да ја пее Let it go. Ќе заспиев човече. И навистина не знам зошто ја облакаат толку теткесто. Навистина можеа да ја направат ко детска принцеза, ова беше... аман, нека се оправат малку. Мнооогу досадно.
3. Даниел - одличен беше, гласовно, технички, се си беше ок, но не му беше најдобар настап. Али пак ќе кажам, вечерва сите беа досадни. Прекрасна е песната, ама има многу убави песни од филмови, можеше се да биде многу позабавно.
4.Лукијан - А бе 100 пати му рекоа да не дише толку, тој пак и пак. Поише го слушав како дише отколку што пее. Воопшто не ми се допадна.
5.Доктори - Весела песна, не беа лоши, али се уште не ми е јасно зошто толку го форсираат Армин, делот што го испеа соло го уништи. Првиот дел од песната беше ок, вториот ептен монотон и досаден.
6. Тамара - Ја уби песната, на најлош можен начин, цело време на граница на фалш, гласот и станува се поиритантен и поиритантен. Принцезата сакала само боса да пее, заради штиклите не било тоа тоа. А демек била светски икс фактор, жими мајка... Од еден од моите фаворити на почеток стаса до тоа одвај да чекам да излезе.

Досадна вечер, досадни песни, досадни изведби. За мене никој не се издвои...
Александра Брковиќ и муабетот “Македонци не знају српске филмове, не разумевају“ се изглупира до даска. Не ми се ни елаборира на таа тема. Не сме чуле ние за српски филмови, ние ништо не знаеме, глупи сме...:tapp: Најлош муабет досега во Икс фактор.

Емина и тераше сеир на Кристина што она немала ниеден натпреварувач што испаднал, кармата и се удри, двајца по ред и излагаат...

Последно уредено:
Тамара уста отвара,а гласот дали од носот,анусот,или од ушите и искача незнам.Ужас човече Чато може вода да и носи.

Почнува да станува тесно... и големи шанси има победникот да биде машко, тамара или илма тешко освен ако не гласа публиката за нив, сепак во најдобра положба се доктори им гласаат 5 фамилии и 2-3 држави з нив

За мене ова беше очекувано. :) Се знаеше дека и Алекса и Александра ќе испаднат пред другите, барем мене ми беше логично, одиме сега по ред, во зависност од нивниот настап, почнувајќи од испаднатите. :) Прво да кажам дека вечерва беше досада жива, навистина беше досадно, втора најдосадна вечер, после онаа една каде и Жељко рече дека е досадна вечер. 2рата вечер мислам дека беше.

Александра - девојката има одличен глас, но едноставно нема икс фактор, нема и то је то. Настрана фаците, песнава што ја изведе не беше лоша, но таа ја изведе ептен досадно, исто ко и претходниот пат. Очекувано беше да испадне, знаев дека ќе се случи тоа. Се спаси еднаш, два пати, но толку беше. :) Доста и е и ова. :)
Алекса - Може да ми се јави, да го утешам, да му кажам два-три збора...:sneaky::icon_lol: Шала на страна, ова до сега му беше доволно. Реално, има огромна харизма, ама гласот не му е најјака страна. Вечерва беше досаден и едноставно среќа што само го гледав, иначе ќе заспиев. :) Реална одлука.

1. Маид - Ме изненади што беше номиниран. Имаше фин настап, енергичен, играше, интересен беше, баш беше супер. :) Песната за спас му беше подобра од Алекса, реално.
2. Илма - јаоооо досадно. Од толку прекрасни песни, ако толку сакаше од цртан и детски, можеше слободно да ја пее Let it go. Ќе заспиев човече. И навистина не знам зошто ја облакаат толку теткесто. Навистина можеа да ја направат ко детска принцеза, ова беше... аман, нека се оправат малку. Мнооогу досадно.
3. Даниел - одличен беше, гласовно, технички, се си беше ок, но не му беше најдобар настап. Али пак ќе кажам, вечерва сите беа досадни. Прекрасна е песната, ама има многу убави песни од филмови, можеше се да биде многу позабавно.
4.Лукијан - А бе 100 пати му рекоа да не дише толку, тој пак и пак. Поише го слушав како дише отколку што пее. Воопшто не ми се допадна.
5.Доктори - Весела песна, не беа лоши, али се уште не ми е јасно зошто толку го форсираат Армин, делот што го испеа соло го уништи. Првиот дел од песната беше ок, вториот ептен монотон и досаден.
6. Тамара - Ја уби песната, на најлош можеш начина, цело време на граница на фалш, гласот и станува се поиритантен и поиритантен. Принцезата сакала само боса да пее, заради штиклите не било тоа тоа. А демек била светски икс фактор, жими мајка... Од еден од моите фаворити на почеток стаса до тоа одвај да чекам да излезе.

Досадна вечер, досадни песни, досадни изведби. За мене никој не се издвои...
Александра Брковиќ и муабетот “Македонци не знају српске филмове, не разумевају“ се изглупира до даска. Не ми се ни елаборира на таа тема. Не сме чуле ние за српски филмови, ние ништо не знаеме, глупи сме...:tapp: Најлош муабет досега во Икс фактор.

Емина и тераше сеир на Кристина што она немала ниеден натпреварувач што испаднал, кармата и се удри, двајца по ред и излагаат...

За Илма и јас мислев дека стилистот ја мрази ама изгледа Илма лично заебала работа, според муабетот.

И за која Let it go зборите бре?

Генерално досадна вечер. Не знам дали ми беше досадно дека не знаев голем дел од песните или самите песни беа досадни, ама појше си гледав во телефон и читав што пишувате него што слушав.
Маид не беше лош иако имаше глупа песна, беше малце поразлично од другите настапи.
Алекса добро е што испадна редно време беше. Не се ни сеќавам што пееше, од што ми беше интересен.
Илма имаше многу досадна песна, од толку убави песни она таа ја најде.
Даниел супер испеа, не знам зашто толку критики доби.
Лукијан ме нервира со тоа што им прави нов аранжман на песните, па добро бе човеку знаеме дека си талентиран не мора да напињаш.
Александра Брковиќ исто со досадна песна.
Доктори ми беа супер, малце фалшираа ама бар беше супер песната.
Тамара тотална утка направи, многу лошо испеа.

Да излезеше Маид ќе ми се потврдеше мислењето дека целово шоу е местенка. Кики доаѓа со 5 души во Скопје, да излезеше Маид оваа и Илма во следната ете ги истите :D

Најмногу ми е мерак за Емина што ќе лее солзи, се надевам наредна емисија ќе излезе Лукијан.[DOUBLEPOST=1393412717][/DOUBLEPOST]И заборавив да кажам, оние Тропико бенд катастрофа жива, зашто ги викнале не ми е јасно.

Последно уредено:
И не знам како можете уште да викате дека шоуво е наместено и дека Србин ќе победи. Сите Срби ги исчистија. Александра беше силен вокал, не и дадоа ни шанса во двобој да учевствува. Младен испадна, Маја исто, девојките од групата, Алекса. Остана само Лукијан на кого жирито воопшто не му е наклонето и Тамара што реално нема никакви шанси за победа. Победникот ќе биде Илма, Даниел, Маид или Докторите. Јас искрено мислам Докторите ќе бидат иако би сакала Даниел да победи. Илма е малечка, а Даниел е подобар од Маид и Докторите.
Него да прашам нешто, следниот вторник ќе испадне уште еден и после на кој датум ќе биде финалето ?

Според мене во втората сезона да се направи правило да се пеат само песни од просторите на бивша југославија. Тоа ќе е најреално, англиски песни си пеат на Х-Фактор Америка, овде би требало да се пеат само од бивша југослвија, тоа ќе е најдобро. Барем според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom