Бабини деветини, суеверија

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Баба и дедо над влезната врата имаат седалка од ластовици и не даваат да ја рушам:tapp:
демек ќе умрел некој од фамилијата:jaj:

да не јадеш изгорено оти ќе ти врне на свадбата

Да не зборуваш додека јадеш - ќе се жениш со циганка :pos2::pos2::pos2:

Е со оваа како ме замолчуваа ко помала:pos2::pos2:
Друго, да не сечеш нокти навечер, да не се гледаш во огледало...абе ајде:смајл:

LOl ednas eden moj drugar mi kaza deka baba mu mu kazuvale deka vo 12 casot nokta se pojavuvala nekoja zena na ogledalo.toa mi bese najsmesnata babina devetina i potoa toa go raskazav na drugi moi drugari.Drugiot den slusnav deka 3 od niv cela nok ne spiele, zalejki se deka se plasat od nekoja vesterka vo ogledaloto.LoL od togas ne se zafrkavam so takvi raboti i ne gi plasam poveke.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Кој ти кажал за ова?!?!?!

А иначе ја не верувам во вакви глупости!!!:nenene::nenene::nenene:

А имаше и едно дека ако поминеш испод скала или под оние бандерине како буквата л што се ќе те следи несреќа. Исто така ако згазнеш на пукнатина на патот пак те следи несреќа!!!!!!

Глупости живи!!!!!!!!!!!!!!:pos2::pos2::pos2:
ПА КАКО ДА НЕ ЗГАЗНЕШ ДУБКА НА ПАТОТ КОГА ЦЕЛО СКОПЈЕ Е ИСКОПАНО

ako polevas cvekinja koga imas menstruacija ke se isusat - vakva glupost mi tropase baba mi

Е со оваа како ме замолчуваа ко помала:pos2::pos2:
Друго, да не сечеш нокти навечер, да не се гледаш во огледало...абе ајде:смајл:
Исто !
Иначе друга: Дете пред 1 годинк не треба да го ставаш пред огледало ми велеше баба ми за братучед ми кога го ставв пред огледало. И јас намерно ке го ставам

Супер кај нас масата е овална и нема ќошеви.Дали тоа ми ги зголемува шансите да се омажам???
Веројатно ги зголемува исто толку колку што ги намалува... за ништо.

Туку, нешто посериозно, во црква (на венчавка) не смееле да присуствуваат најблиските на зетот/невестата доколку биле родени во ист месец... епа поглупо од ова... незнам :)

Супер кај нас масата е овална и нема ќошеви.Дали тоа ми ги зголемува шансите да се омажам???

Да али ке имаш брак со тркалезен маж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom